Siirry suoraan sisältöön

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (AMK)

Laajuus:
210 op

Restonomi (AMK), hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohto 24S, verkko-opinnot
Tunnus
(LLPRHOTRA24SV)
Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

26.08.2024 - 27.04.2025

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 50

Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • Ann-Mari Karvinen
Opetusryhmät
  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Verkkoluento 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • LLPRHOTRA24SV
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 24SV Lappeenranta
Pienryhmät
  • Luennot 1
  • Verkkoluento 1
  • Harjoitukset 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- suunnitella omaa oppimistaan ja toimia omia opintojaan koskevissa yhteistyötilanteissa
- tunnistaa itsensä oppijana ja pystyy kehittämään omia oppimisen valmiuksiaan
- toimia ryhmän jäsenenä
- toimia ammattikorkeakoulun oppimisympäristöissä
- hahmottaa omaa alaa ja sen tulevaisuuden osaamistarpeita
- antaa palautetta opetuksesta ja palveluista ja osallistua näin koulutuksen kehittämiseen

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opintojakson osat
1. Orientaatiopäiviin osallistuminen (läsnäolovelvollisuus)
2. HOPS-keskustelu
3. Osallistuminen opintoja koskevaan perehdytykseen (infot, tapahtumat, tutortunnit, ryhmätapaamiset)

Ajoitus ja läsnäolo

Ammatillinen kasvu 1 opintojakso toteutuu ensimmäisen lukuvuoden aikana.

Oppimisympäristö

Moodle. Lähitunnit kampuksella.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä

Sisältö

Restonomi AMK osaaminen (kompetenssit), oma osaaminen: omat vahvuudet ja kehittämistarpeet, ammatillinen kasvu, opiskelu ja oppimisympäristöt korkeakoulussa, tiimityötaidot, digitaidot

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Lab@avain

Arviointimenetelmät

Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan:
- HOPS keskustelu käytynä
- osallistuminen tutortunneille
- palautteen antaminen.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

01.09.2024 - 27.04.2025

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 50

Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • Ann-Mari Karvinen
Opetusryhmät
  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • LLPRHOTRA23S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 23S Lappeenranta
Pienryhmät
  • Luennot 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- tunnistaa omaa osaamistaan suhteessa tavoitteena olevan uran osaamistarpeisiin
- osaa rakentaa uratoivetta tukevan HOPS-suunnitelman
- osaa monipuolisesti hyödyntää opintotarjontaa ja erilaisia opiskelumahdollisuuksia
- antaa palautetta opetuksesta ja palveluista ja osallistua näin koulutuksen kehittämiseen

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opintojakso sisältää:
• opiskelijan vastuu seurata omia opintoja Pepissä (ilmoittautumiset, suoritusmerkinnät, opintojen ajoittuminen)
• HOPS -keskustelu ja oman HOPS:n pitäminen ajan tasalla
• osaamisen kehittämisen vaihtoehdot urasuunnitelman mukaisesti (opintojen tarjonta, työn opinnollistaminen, työelämäläheiset projektit, hankkeet ym.)
• tutor-tunnit ja uraohjaus
• palautekeskustelut

Ajoitus ja läsnäolo

HOPS- keskustelut ja tutortunnit sovitaan tutoropettajien kanssa.

Oppimisympäristö

Osaamistavoitteet:
Opiskelija
• osaa arvioida omaa kehittymistä, valintoja sekä tavoitteiden asettamista tulevaisuuden työelämän kannalta
• osaa syventää ja täydentää omaa osaamistaan
• osaa seurata omien opintojen etenemistä sähköisissä järjestelmissä
• tietää kansainvälistymisen ja työharjoittelun mahdollisuudet
• edistää omaa osaamisidentiteettiään urasuunnitelman mukaisesti ja osaa käyttää opinto- ja urapalveluja
• osaa arvioida palveluita ja kehittää koulutusta
• aloittaa opinnäytetyöprosessin
• pyrkii aktiivisesti verkostoitumaan ja vahvistamaan yhteisöllisyyttä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä

Sisältö

• Opiskelijan vastuu seurata omia opintoja Pepissä (ilmoittautumiset, suoritusmerkinnät, opintojen ajoittuminen)
• HOPS -keskustelu ja oman HOPS:n pitäminen ajan tasalla
• osaamisen kehittämisen vaihtoehdot urasuunnitelman mukaisesti (opintojen tarjonta, työn opinnollistaminen, työelämäläheiset projektit, hankkeet ym.)
• tutor-tunnit ja uraohjaus
• palautekeskustelut

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Ammatillinen kasvu 1

Arviointimenetelmät

Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan:
- HOPS keskustelu käytynä
- osallistuminen tutortunneille
- palautteen antaminen.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 27.04.2025

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • Ann-Mari Karvinen
Opetusryhmät
  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • LLPRHOTRA22S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 22S Lappeenranta
Pienryhmät
  • Luennot 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- tunnistaa itsensä oppijana ja pystyy kehittämään omia oppimisen valmiuksiaan
- osaa arvioida oman alan innovatiivisia tai vaihtoehtoisia tulevaisuuden osaamistarpeita
- tunnistaa omaa osaamistaan ja sen kehittämistarpeita sekä osaa suunnitella omaa uraa niitä huomioiden
- hallitsee alansa ammattikäsitteet ja tuo osaamisensa näkyväksi työnhakutilanteissa
- antaa palautetta opetuksesta ja palveluista ja osallistua näin koulutuksen kehittämiseen

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Lähiopetus: yksilö- ja ryhmäohjaustapaamiset.
Opintojakson oppimistehtävät tehdään yksilö- ja tiimitehtävinä.

Ajoitus ja läsnäolo

Lukujärjestyksen mukaan

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojakson Moodle-sivulla oleva materiaali

Uusintamahdollisuudet

-

Oppimisympäristö

Luokkaopetus ja Moodle-oppimisympäristö

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op = 27 h

Sisältö

Ammatillinen kasvu 3 (1 op) sisältö:
- opiskelijan vastuu seurata omia opintoja (Peppi)
- HOPS
- osaamisen kehittämisen vaihtoehdot urasuunnitelman mukaisesti (opintojen tarjonta, työelämä osana opintoja, mm. Jobteaser, LAB Duuni, hankkeet)
- palautekeskustelut

Opiskelija osaa:
· seurata omien opintojen etenemistä sähköisissä järjestelmissä
· syventää omaa osaamistaan
· edistää omaa osaamisidentiteettiään urasuunnitelman mukaisesti
· arvioida palveluita ja kehittää koulutusta

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Ammatillinen kasvu 2

Arviointimenetelmät

Oppimistehtävät

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteerit: arviointiasteikko hyväksytty/hylätty

-opiskelija osallistuu aktiivisesti
- Hops-keskustelu käytynä
-opiskelija suorittaa oppimistehtävät hyväksytysti

Ilmoittautumisaika

20.11.2024 - 03.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 31.07.2025

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 50

Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • Johanna Heinonen-Kemppi
Opetusryhmät
  • Verkkoluento 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • LLPRHOTRA24SV
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 24SV Lappeenranta
Pienryhmät
  • Verkkoluento 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa

- kuvata asiakaskokemuksen viitekehyksen
- etsiä luotettavaa tietoa vakiintuneista menetelmistä ja työkaluista, joita hyödynnetään asiakaskokemuksen johtamisessa ja kehittämisessä
- valita tarkoituksenmukaiset menetelmät asiakaskokemuksen kuvaamiseen ja kehittämiseen

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

100% virtuaalitoteutus Moodle-alustalla. Tarkoitettu ensisijaisesti verkkotradenomiryhmille.

Ajoitus ja läsnäolo

Opintojakson aikataulu on seuraava
Torstaina 9.1.2025 klo 14 - 17 Opintojakson aloitus ja esittely
30.1.2025 klo 14 - 17 Asiakaskokemuksen perusteet
27.2.2025 klo 14 - 17 Asiakaskokemuksen kehittämisen menetelmät ja työkalut
27.3.2025 klo 14 - 17 Asiakaskokemuksen kehittämisen menetelmien syventävä tarkastelu
17.4.2025 klo 14 - 17 Projektien esittely ja arviointi

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Asiaan liittyvät ajankohtaiset artikkelit, tutkimukset ym. tulevat esille opintojakson aikana Moodlessa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

.
Opiskelija voi suorittaa opintojakson tehtävät ja projektin itsenäisesti opintojakson aikana.

Työelämäyhteistyö

Opiskelija tutkii ja kehittää oikean case-yrityksen asiakaskokemusta

Uusintamahdollisuudet

Opiskelija voi opintojakson jälkeen kohottaa arvosanaan kerran toimittamalla opettajalle korjatut versiot puutteellisista töistä

Oppimisympäristö

Virtuaalitoteutus
5 aikaan sidottua tapaamista Zoom-yhteydellä, joissa läsnäolo on suositeltavaa, koska tunneilla työstetään ja keskustellaan asioista luennoinnin sijaan. Mikäli opiskelija ei pääse osallistumaan, tulee hänen tehdä korvaava tehtävä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5x27 = 135 tuntia opiskelijan työtä.

Sisältö

Kurssi Asiakaskokemuksen kehittäminen tarjoaa syvällisen perehdytyksen asiakaskokemuksen keskeisiin käsitteisiin sekä sen johtamisen ja kehittämisen menetelmiin. Kurssilla tutkitaan ja sovelletaan eri menetelmiä ja työkaluja, joiden avulla asiakaskokemusta voidaan kuvata, analysoida ja parantaa.
Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa ja hyödyntää flipattua pedagogiikkaa, jossa opiskelijat perehtyvät itsenäisesti ennakkomateriaaleihin ennen yhteisiä Zoom-tapaamisia. Kurssiin sisältyy viisi Zoom-tapaamista, joissa syvennetään opittua ja työstetään kurssin päätavoitetta: valitun organisaation palvelupolun ja asiakaskokemuksen analysointi ja kehittäminen. Tästä syystä Zoom-sessioihin osallistuminen on suositeltavaa; poissaolon voi korvata tehtävällä.
Lopputapaamisessa opiskelijat esittelevät projektinsa tulokset, saavat palautetta ja osallistuvat yhteiseen arviointiin.

Arviointimenetelmät

Ennakotehtävät luennoille (3 kpl) 39 pistettä
Osallistuminen ryhmätyöhön ja aktiivinen keskustelu tunneilla 11 pistettä
Projektityö 50 pistettä

HYLÄTTY => alle 51 pistettä yhteensä
T1 => 51 - 60 pistettä
T2 => 61 - 70 pistettä
H3 => 71 - 80 pistettä
H4 => 81 - 90 pistettä
K5 => 91 - 100 pistettä

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Opiskelija ei hallitse asiakaskokemuksen peruskäsitteitä eikä menetelmiä , eikä osaa soveltaa niitä.

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija hallitsee puutteellisesti asiakaskokemuksen peruskäsitteet ja menetelmät ja osaa soveltaa niitä auttavasti.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija hallitsee pääosin asiakaskokemuksen peruskäsitteet ja menetelmät ja osaa soveltaa niitä hyvin.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija hallitsee asiakaskokemuksen peruskäsitteet ja menetelmät ja osaa soveltaa niitä kiitettävästi. Opiskelija toimii vastuullisesti ryhmän jäsenenä

Ilmoittautumisaika

20.11.2024 - 03.01.2025

Ajoitus

06.01.2025 - 31.05.2025

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • Mika Nikula
  • Heli Korpinen
Opetusryhmät
  • Verkkoluento 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • LLPRHOTRA24SV
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 24SV Lappeenranta
Pienryhmät
  • Verkkoluento 1
  • Harjoitukset 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- keskeisimmät johtamismallit ja menetelmät.
- nykyaikaisen johtamisen piirteet sekä työyhteisön organisoitumisen merkityksen.
- esihenkilötyön moninaisen tehtäväkentän ja oman roolinsa siinä.
- työoikeuden perusasiat.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opintojakso toteutetaan verkossa ja se pitää sisällään verkkoluentoja (nauhoitteita ja live-luentoja) , itsenäisiä tehtäviä ja ryhmätehtäviä. Yksilötehtävät pitävät sisällään erilaisia testejä ja kirjoitelmia ja ryhmätehtävät pitävät sisällää teemaan liittyviä keskustelu- ja kommentointitehtäviä.

Opintojaksossa on 3 moduulia, joista kaksi on pakollisia kaikille ja kolmas moduuli sisältää vaihtoehtoisia tehtäviä, joista opiskelija valitsee 1-3.

Ajoitus ja läsnäolo

Luentojen ajat Time-editin mukaan.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

- (kaikille) Viitala, Jylhä (2019) Johtaminen, keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit , kirjasta luetaan osa1 (saatavissa myös e-kirjana)
- (itsensä johtamisen moduulin valinneet) Kastikainen (2020) Pikkupomosta johtajaksi- Nuoren naisen opas
- vapaavalintainen muu johtamisen kirjallisuus

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Mikäli opiskelijalla on pitkä kokemus esimiestyöstä opintojakso on mahdollista suorittaa näytöllä eAHOTin kautta. Keskustele ahotoinnista opettajatutorin kanssa ennen opintojakson alkua.

Työelämäyhteistyö

Ammattiliitto Pro:n Pro-paja

Uusintamahdollisuudet

- Jos sinulla on 0-20p:

suorita opintojakso uudelleen ensi syksynä tai keväänä


- Jos sinulla on pakolliset moduulit 1 ja 2 suoritettu mutta et ole tehnyt yhtään vaihtoehtoista tehtävää (eli pisteitä 40p):

Osallistu ylimääräiseen rästi-kirjallisuuspiiriin 15.9.25 klo 17-19. Ilmoittautumiset opettjalle sähköpostilla 1.9.25 mennessä, muista ilmoittaa myös lukemasi kirja. Vaihtoehtoisesti tule mukaan seuraavaan toteutukseen.


- Jos sinulla on arvosana mutta haluat korottaa:

Korottaminen koskee koko opintojakson sisältöä, joten se tehdään kahdessa osassa. Korotukseen kuuluu etätentti Exam-tilassa syyskuussa 2025 1.Moduulin Viitalan kirjasta ja kirjallisuuspiiri 15.9.25 klo 17-19. Ilmoittautumiset sähköpostitse 1.9.25 mennessä, muista ilmoittaa myös kirjallisuuspiirin kirja.

Oppimisympäristö

Moodle, Teams, Zoom

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson mitoitus on 5opintopistettä mikä vastaa keskimäärin noin 135 työtuntia opiskelijalta. Koska opintojakso on rakennettu siten, että opiskelija voi päättää itse miten monta vaihtoehtoista tehtävää hän tekee, vaihtelee opiskelijan työtuntimäärä sen mukaan. Panostus näkyy arvosanassa.
Osa tehtävistä on tehtävissä opiskelijan oman aikataulun mukaan, osaan on annettu aikaraameja.

Sisältö

Sisältö
- esimiestyön käytänteet työsuhteen elinkaaren eri vaiheissa
- ihmislähtöinen ja vuorovaikutukseen perustuva arjen esimiestyö
- vastuullinen päätöksenteko ja esimiehen verkostot
- työlainsäädännön perusteet ja esimiehen juridinen vastuu
- itsensä johtaminen ja esimiehenä kasvaminen

Arviointimenetelmät

Moduuli 1 ja 2 arvioidaan hyväksytty/hylätty periaatteella ja niistä koostuu 20+20=40 pohjapistettä. Moduulissa 3 on viisi tehtävää ja voit itse valita minkä/mitkä niistä suorittaa, maksimissaan voi suorittaa kolme vaihtoehtoista tehtävää. Jokainen ´vaihtoehtoinen tehtävä arvioidaan asteikolla 0-20 pistettä ja tehtävän kohdalta löytyy tehtävän arviointitaulukko.

Arvosanan muodostuminen:

50-59p=1
60-69p=2
70-79p=3
80-89p=4
90-100p=5

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole saanut hyväksyttyä suoritusta 1 ja/tai 2 moduulista ja/tai ei ole suorittanut vähintää yhtä kolmanne moduulin tehtävää.

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa
- käyttää yksittäisiä ammattikäsitteitä ja osoittaa perehtyneisyytensä alan tietoperustaan
- kuvata toimintaan liittyviä lähtökohtia, tarpeita ja perusteita

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä johdonmukaisesti
- selvittää ja perustella toimintaan liittyviä lähtökohtia, tarpeita ja perusteita.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa
- käyttää ammattikäsitteitä asiantuntevasti
- vertailla perustellen toimintaan liittyviä eri ratkaisuvaihtoehtoja

Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.07.2026

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 50

Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • Ann-Mari Karvinen
Ryhmät
  • LLPRHOTRA24SV
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 24SV Lappeenranta

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- kuvailla työhön liittyviä ilmiöitä ja käyttää siihen liittyviä keskeisiä käsitteitä
- toimia tuloksellisesti työyhteisön käytäntöjen ja ammattialan eettisten periaatteiden mukaisesti
- käyttää opittuja tekniikoita, työtapoja, malleja ja prosesseja
- toimia asiakaslähtöisesti työyhteisön vuorovaikutustilanteissa ja yhteistyöverkostoissa
- arvioida ja kehittää omaa osaamistaan suhteessa työpaikalla tehtävään työhön

Arviointiasteikko

1-5

Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.07.2026

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • Ann-Mari Karvinen
Ryhmät
  • LLPRHOTRA24SV
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 24SV Lappeenranta

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- kuvailla työhön liittyviä ilmiöitä ja käyttää siihen liittyviä keskeisiä käsitteitä
- toimia tuloksellisesti työyhteisön käytäntöjen ja ammattialan eettisten periaatteiden mukaisesti
- käyttää opittuja tekniikoita, työtapoja, malleja ja prosesseja
- toimia asiakaslähtöisesti työyhteisön vuorovaikutustilanteissa ja yhteistyöverkostoissa
- arvioida ja kehittää omaa osaamistaan suhteessa työpaikalla tehtävään työhön

Arviointiasteikko

1-5

Ilmoittautumisaika

20.11.2024 - 03.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 31.05.2025

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

15 - 35

Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • Matti Mäkelä
Opetusryhmät
  • Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • LLPRHOTRA23S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 23S Lappeenranta
Pienryhmät
  • Harjoitukset 1

Osaamistavoitteet

Students are able to
- communicate in a professional manner both orally and in writing in careers in the travel, tourism and hospitality industries
- use and apply industry-specific English vocabulary in a variety of customer service situations
- understand how cultural differences affect global communication and customer service

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

This course is taught in class but also features independent learning and online assignments.

The focus of the lessons is on developing oral skills and honing writing skills needed while working in the field of tourism and hospitality.

Assignments will be done both individually and in groups, and will include both written and spoken tasks.

Ajoitus ja läsnäolo

Spring term of 2025. Regular attendance on at least 80% of the lessons is required. The course will require cooperation and teamwork, freeloading will not be tolerated. The lessons will be held on the Lappeenranta campus.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Material provided by the teacher through Moodle.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

To be discussed on a case-by-case basis.

Oppimisympäristö

In-class lessons, assignments and theory material through Moodle.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 ECTS, equivalent to 135 hours of work. 8 lessons (á 90 minutes) throughout the spring term (this number may change a little in the planning process, detailed information will be provided at the start of the course.

Sisältö

Topics of the course include:

- business correspondence (using formal language, dealing with complaints, responding to customers’ reviews, writing memos for the staff, etc.)
- managing your staff (communication with your employees)
- events organization (event management, stages of event planning, communication with vendors)
- booking policies (reservation terms and cancellation policy; responding to cancellation requests; explaining the terms of package holidays)
- business meetings and negotiations (negotiating with vendors; professional meetings with your staff)

On the course students will invent a hypothetical hotel which also provides serivces in the restaurant and tourism fields. The assignments on the course will be completed from the point of view of the student's own company.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

The course is taught at a B2 level according to the Common European Framework. 

Arviointimenetelmät

The course is evaluated on the basis of continuous assessment.

Active participation in all course activities impacts the course grade.

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

The student fails to complete one or more of the required assignments.
The teacher is unable to understand what the student is attempting to say in their writing or speech.

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

The student has a satisfactory knowledge of the course content.

The speech is understandable with some difficulty to follow. Interaction is mostly missing. The speech is hesitant, pauses are rather long and pronunciation mistakes sometimes make it hard to understand the message. The student uses only basic structures and makes some mistakes.

Written communication consists of simple expressions and there are plentiful mistakes. The language is clumsy, but the message is delivered.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

The student has a good knowledge of the course content.

The student communicates in English well, interacts adequately and uses means of nonverbal communication. The speech is fairly easy to follow. The speech is fluent and clear, but pauses, hesitations and pronunciation mistakes may occur.

Written communication is quite fluent, clear and mostly correct. The structures and professional vocabulary are adequate to deliver the message. Minor mistakes occur concerning the genre and/or style.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

The student has an excellent knowledge of the course content.

The student communicates in excellent English. Interaction is very skilful, and nonverbal communication effectively supports spoken words. The speech is targeted, extremely logical, relevant and consistent. The speech (language, pronunciation and intonation) is fluent, clear, accurate and naturally paced.

Written communication is very fluent and versatile. The student uses varied structures and extensive professional vocabulary, making occasional mistakes only in the most complex structures. The student can deliver the message effortlessly in the appropriate, genre-specific style.

Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Muotoiluinstituutti (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 50

Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • MI_Opettaja_Palvelumuotoilu, Palvelumuotoilu Virtuaaliopettaja (LAB)
Ryhmät
  • LLPRHOTRA24SV
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 24SV Lappeenranta

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- käyttää palvelumuotoilun termejä, menetelmiä ja prosesseja suunnittelutyössä
- toimia tavoitteellisesti monialaisessa tiimissä
- soveltaa muotoiluajattelua toimeksiantoihin ja ongelmanratkaisuun
- tunnistaa ennakoinnin merkityksen palvelumuotoilussa
- tuottaa visuaalisia esityksiä palvelukokonaisuuksista.

Arviointiasteikko

1-5

Ilmoittautumisaika

20.11.2024 - 03.01.2025

Ajoitus

02.01.2025 - 03.06.2025

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 50

Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • LAB_virtuaaliopettaja_LIITO_taloushallinto Virtuaaliopettaja (LAB)
Opetusryhmät
  • Verkkoluento (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • LLPRHOTRA24SV
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 24SV Lappeenranta
Pienryhmät
  • Verkkoluento

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- kuvata taloushallinnon keskeisimmät tehtävät ja prosessit osana yritystoimintaa.
- tehdä yrityksen kirjanpitoa ja laatia tuloslaskelman ja taseen.
- arvonlisäverotuksen toimintaperiaatteet.
- lukea yrityksen tilinpäätöstä.

Arviointiasteikko

1-5

Ilmoittautumisaika

20.11.2024 - 03.01.2025

Ajoitus

15.01.2025 - 24.04.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • Ann-Mari Karvinen
  • Jukka Moilanen
Opetusryhmät
  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Opintokäynti/ekskursio (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • LLPRHOTRA22S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 22S Lappeenranta
  • LLPRHOTRA23S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 23S Lappeenranta
  • LLABTO24-25
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Liiketoimintayksikkö
Pienryhmät
  • Luennot 1
  • Harjoitukset 1
  • Opintokäynti/ekskursio

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- suunnitella ruoka-, juoma- ja palvelutuotteita erilaisiin ravintolakonsepteihin ja perehtyä menestyksellisen liiketoiminnan suunnittelun periaatteisiin
- osaa kehittää asiakaslähtöisiä ratkaisuja alan kehityksen ja ajankohtaiset trendit huomioiden

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opiskelija syventää osaamistaan ravintolatoiminnassa perehtymällä alan kehitykseen ja trendeihin ja hyödyntää oppimaansa asiakaslähtöisten palveluiden kehittämisessä.

Luennot, harjoitustyöt ja excursiot. Ravintolakonseptien suunnitelu ja kehittäminen. Tuotannon ja tapahtumien suunnittelu ja toteutus GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä.

Ajoitus ja läsnäolo

Opetus lukujärjestyksen mukaan. Läsnäolo väh. 80%.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali Moodlessa. Opettajan opintojakson alussa ilmoittama materiaali sekä ekampus ja Jamix.

Työelämäyhteistyö

Työskentely GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä.

Oppimisympäristö

Kampus, GastroBar Saimaa sekä yhteistyöyritykset.

Sisältö

Ruoka-, juoma- ja palvelutuote osana menestyksellistä liiketoimintakonseptia. Onnistuneen tuotanto- ja palveluprosessin suunnittelu. Ravintolaelämysten suunnittelu ja toteuttaminen erilaisissa toimintaympäristöissä erilaiset asiakasryhmät huomioiden. Alan kehitys ja trendit.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Ruokatuotannon ja ravintolatoiminnan perusteet

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen suunnitteluun, tuotantoon ja toteutukseen GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. Harjoitustöiden suorittaminen hyväksytysti. Jatkuva näyttö.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija tunnistaa ravintolan ruoka-, juoma- ja palvelutuotteen suunnitteluun vaikuttavia tekijöitä ja tuntee toiminnan suunnittelun periaatteet.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija ymmärtää ravintolan ruoka-, juoma- ja palvelutuotteen osaksi menestyksellistä liiketoimintaaja ymmärtää toiminnan suunnittelun periaatteet.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija hallitsee ravintolan ruoka-, juoma- ja palvelutuotteiden suunnittelun periaatteet ja osaa kehittää tuotteita menestykselliseen liiketoimintaan alan kehityksen sekä trendit huomioiden.

Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 27.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 50

Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • Anu Kurvinen
  • Sari Jokimies
  • Anu Nuutinen
Opetusryhmät
  • Info 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Info 2 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Info 3 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Info 4 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Luennot 2 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Luennot 3 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Luennot 4 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Luennot 5 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Seminaari 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Seminaari 2 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Seminaari 3 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Seminaari 4 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Verkkoluento (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • LLPRHOTRA23S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 23S Lappeenranta
Pienryhmät
  • Info 1
  • Info 2
  • Info 3
  • Info 4
  • Luennot 1
  • Luennot 2
  • Luennot 3
  • Luennot 4
  • Luennot 5
  • Seminaari 1
  • Seminaari 2
  • Seminaari 3
  • Seminaari 4
  • Verkkoluento

Osaamistavoitteet

Opiskelija
- osaa linkittää tulevaisuuksien ennakoinnin ja innovaatiotoiminnan osaksi organisaation strategista johtamista muuttuvassa toimintaympäristössä.
- osaa etsiä, jäsentää ja hyödyntää ennakointitietoa.
- osaa innovoida/luoda uusia ratkaisuja ketterän kehittämisen menetelmillä.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Kurssi sisältää kaksi osaa:
* ennakointi ja tulevaisuuden tutkimuksen menetelmiä (2,5 op), opettaja Anu Nuutinen
* innovaatiotoiminta (2,5 op), opettajat Sari Jokimies ja Anu Kurvinen

Lähitoteutus kampuksella.
Huom. Opintojakso sisältää pakollisia suorituksia sekä aikatauluja!

Ajoitus ja läsnäolo

Johdantoluento vk 36. Ole paikalla, koska luennolla käydään läpi opintojakson suorittamiseen liittyvät asiat kuten suoritusvaatimukset, pakolliset läsnäolokerrat.

Aiempi toteutus osoitti, että poissaolot vaikeuttavat huomattavasti opintojakson suorittamista. Pyri siis pääsemään paikalle, että ymmärrät, mitä tulee tehdä.

Tarkat kontaktituntien aikataulut TimeEditissä.
Noudata opintojaksolla annettuja deadlineja!

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Luento- ym. materiaalit ilmoitetaan opintojakson Moodle-alustalla.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

.

Työelämäyhteistyö

Opintojaksoon liittyvät harjoitustehtävät toteutetaan yhdessä yritysten kanssa (yrityscaset).

Uusintamahdollisuudet

Uusintasuorituksesta kerrotaan opintojakson alussa / Moodlessa.
Uusintasuoritus voi poiketa varsinaisesta kurssisuorituksesta (esim. tentti, essee tms.)

Oppimisympäristö

Skinnarilan kampus
Moodle.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä (5 op = 135h).

Konktaktiopetus kattaa vain pienen osan opintojakson ajankäytöstä.

Sisältö

Opintojakson sisältö
- Ennakointi ajattelutapana
- Tulevaisuudentutkimuksen keskeiset käsitteet ja lähestymistavat
- Toimintaympäristön muutosten ennakointi ja sen soveltaminen tutkimus- ja kehittämistyössä
- Ennakoinnin menetelmiä.
- Innovaatiotoiminnan peruskäsitteet ja menetelmä
- Innovaatiotoiminnan merkitys ja prosessi
- Yrityscaset

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Ennakointi yritysten näkökulmasta vaatii liiketoiminnan ymmärrystä. Ei tarkkaa opintopistekertymävaatimusta.

Arviointimenetelmät

Pakolliset:
* Yritystyö: esitys sekä työn kuvaus.
* Oppimisportfolio.

sekä muut kriittiset suoritteet:
- Osallistuminen pakollisiin oppimistapahtumiin. - Tarkat päivät ilmoitetaan johdantoluennolla, TimeEditissä ja Moodle-oppimisalustalla.
- Vertaisarvioinnit.

Suorituksille on deadlinet, joita tulee noudattaa.
Puuttuvien suoritusten vaikutus kerrotaan opintojakson alussa ja Moodlessa.

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Oppimistavoitteet jäivät saavuttamatta.

Ainakin yksi pakollinen opintosuoritus tekemättä annetussa ajassa
tai
Pakollisten opintosuoritusten laatu heikko ja kriittinen suoritus / suoritteita tekemättä annetussa ajassa

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa:
- käyttää ammatikäsitteitä
- kuvata ennakoinnin ja innovaatiotoiminnan perusasiat
- kuvata ennakoinnin ja innovaatiotoiminnan merkitystä

Pakolliset opintosuoritukset tehty välttävällä tasolla ja kaikki kriittiset suoritukset tehty.
tai
Pakolliset opintosuoritukset tehty keskinkertaisella tasolla, mutta kriittinen suoritus / suorituksia puuttuu
tai
Pakolliset opintosuoritukset tehty laadukkaasti, mutta kaikki tai lähes kaikki kriittiset suoritukset puuttuvat.

Huom. annettujen aikataulujen noudattaminen

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa:
- käyttää ammattimaisia käsitteitä ja ymmärtää niiden merkityksen
- kuvata ennakoinnin ja innovaatiotoiminnan prosessia
- kuvailla ennakoinnin ja innovaatiotoiminnan merkitystä yritykselle ja toiminnalle.

Pakolliset opintosuoritukset tehty laadukkaasti, mutta kriittinen suoritus / suorituksia puuttuu
tai
Pakolliset opintosuoritukset tehty keskinkertaisella tasolla ja kaikki kriittiset suoritukset tehty.

Huom. annettujen aikataulujen noudattaminen

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa:
- käyttää ammattimaisia käsitteitä
- soveltaa ennakoinnin ja innovaatiotoiminnan menetelmiä
- perustella ennakoinnin ja innovaatiotoiminnan merkityksen osana organisaation strategista johtamista

Pakolliset opintosuoritukset tehty laadukkaasti ja kaikki kriittiset suoritukset tehty annetuissa aikatauluissa.

Ilmoittautumisaika

20.11.2024 - 03.01.2025

Ajoitus

07.01.2025 - 17.04.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • Tuuli Mirola
  • Minna Ikävalko
Opetusryhmät
  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Tentti 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • LLPRHOTRA23S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 23S Lappeenranta
  • LLPRIT23S
    Tietojenkäsittelyn koulutus 23S Lappeenranta
Pienryhmät
  • Luennot 1
  • Tentti 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- soveltaa laadullisen ja määrällisen tutkimuksen menetelmiä.
- tehdä perusteltuja valintoja ja käyttää soveltuvia menetelmiä (aineiston hankinta, aineiston analysointi).
- raportoida tutkimusprosessin sekä tulokset ja johtopäätökset.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Luennot kampuksella, harjoitustehtäviä sekä itsenäistä opiskelua.

Ajoitus ja läsnäolo

Opintojakso toteutetaan viikoilla 2 - 16 (vko 9 hiihtoloma, ei luentoja)

Ensimmäinen välitentti viikolla 8 lukujärjestyksen mukaan.
Toinen välitentti viikolla 16 lukujärjestyksen mukaan.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opettajien jakama materiaali

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei muita suoritustapoja

Uusintamahdollisuudet

Uusintatenttipäivät ilmoitetaan opintojakson alussa.

Oppimisympäristö

Luennot ja Moodle.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op = 135 tuntia opiskelijan työtä

Luennot
Itsenäinen opiskelu
Kaksi välitenttiä / uusintatentit

Sisältö

Tutkimusprosessi ja tutkimukseen liittyvät käsitteet.

Laadullisen tutkimuksen erityispiirteet. Erilaiset laadulliset tutkimusmenetelmät (mm. case-tutkimus, diskurssianalyysi, grounded theory). Aineiston (teoreettinen ja empiirinen) hankinta. Aineiston analyysi. Tutkimusraportin sisältö.

Määrällisen tutkimuksen perusteet. Määrällisen aineiston hankkiminen. Kyselylomake ja kysymystyypit. Otantamenetelmät ja otoskoko. Määrällisen aineiston kuvailu: luokittelu, taulukointi, graafinen esittäminen. Suoran jakauman tunnusluvut: sijainti- ja hajontaluvut, luottamusväli, muita tunnuslukuja. Tilastollinen riippuvuus: lineaarinen korrelaatio, ristiintaulukointi ja khi-toiseen testi. Analysointityökaluna Excel.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Ensimmäisen vuoden opinnot tai vastaava hyväksytysti suoritettuina.

Arviointimenetelmät

Välitentit/uusintatentti

Hyväksyttyyn opintojaksosuoritukseen täytyy välitenteistä tuleva yhteinen arvosana tai uusintatentti suorittaa vähintään arvosanalla 1.

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Hylätty arvosana annetaan sillon, kun opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

1= Opiskelija ymmärtää tutkimukseen liittyvät peruskäsitteet ja tutkimusprosessin vaiheet, sekä tunnistaa eri tutkimusmenetelmiä. Opiskelija ymmärtää kuinka teoreettista ja empiirista tutkimusaineistoa kerätään . Opiskelija osaa käyttää tutkimusaineiston sisällön kuvailemiseen soveltuvia analysointimenetelmiä ja lukea niistä saatuja tuloksia.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

3= Opiskelija ymmärtää ja osaa selittää tutkimuksen peruskäsitteet ja tutkimusprosessin vaiheet, sekä eri tapoja käyttää tutkimusmenetelmiä. Opiskelija osaa kerärä teoreettista ja empiirista tutkimusaineistoa.Opiskelija osaa käyttää tutkimusaineistoon sopivia analysointimenetelmiä ja tulkita niistä saatuja tuloksia. Opiskelija osaa tuottaa tutkimusraportin.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

5= Opiskelija hallitsee ja osaa käyttää tutkimuksen peruskäsitteitä sujuvasti. Opiskelija osaa perustellusti valita aineistonkeruumenetelmän ja kerätä tutkimukseen sopivan teoreettisen ja empiiririsen tutkimusaineiston .Opiskelija osaa perustellusti käyttää ja soveltaa tutkimusaineiston analysointimenetelmiä erityyppisissä tutkimustilanteissa. Opiskelija osaa saatujen tutkimustulosten tulkinnan sekä osaa tehdä tuloksista käytännön johtopäätökset. Opiskelija osaa kirjoittaa syvällisen tutkimusraportin.

Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

09.09.2024 - 05.12.2024

Opintopistemäärä

9 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 50

Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • Marja Jordberg-Gilabert
  • Ilkka Lehtola
Opetusryhmät
  • Luennot 1 (Koko: 1. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • LLPRHOTRA23S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 23S Lappeenranta
Pienryhmät
  • Luennot 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- kehittää käyttäjälähtöisiä, arvoa luovia matkailu- ja ravitsemispalveluja
- suunnitella, konseptoida, tuotteistaa ja toteuttaa palvelun käytännössä
- arvioida ja kehittää asiakkaan kokemusta
- huomioida matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön haasteet ja mahdollisuudet palvelukehittämisessä
- työskennellä kehitystiimissä

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset, työelämälähtöiset toimeksiannot, harjoitustyö.

Ajoitus ja läsnäolo

Lukujärjestyksen mukaan syksyllä 2024, aloitus viikolla 37

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Ilmoitetaan kurssin alkaessa, saatavissa kurssin Moodle-oppimisalustalta.

Työelämäyhteistyö

Työelämälähtöinen projektityö.

Oppimisympäristö

Moodle, Zoom.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op vastaa ~ 27 h opiskelijan työtä eli 9 op:n kurssi vastaa n. 243 h työtä.

Sisältö

Tarkemmat sisältökuvaukset julkaistaan kurssin alussa.
Teemat
- projektityöskentely, projektitiimin kokoaminen
-vieraanvaraisuus
-liiketoiminnan kehittäminen
-toimintaympäristöt ja -verkostot
-tulevaisuuden trendit palvelun kehittämisessä
-kaupallistamisen prosessi
-digitaaliset ratkaisut majoitus-, ravitsemis- ja matkailualalla
-vieraanvaraisuusalan logistiset toiminnot.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Majoitus- ravitsemis- ja matkailualan perusteiden sekä markkinoinnin perusteiden osaaminen.

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole saavuttanut oppimistavoitteita arviointikriteerin Taso 1 mukaisesti.

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa
- etsiä tietoa matkailu- ja ravitsemispalveluiden kehittämisestä eri lähteistä
- soveltaa kurssi oppimisalustalla esiteltyjä menetelmiä annettujen ohjeiden mukaan.
Lisäksi kurssin aihealuekohtaiset oppimistehtävät on suoritettu ajoissa ohjeiden mukaisesti.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa
- etsiä tietoa ja tunnistaa tarpeen matkailu- ja ravitsemispalveluiden kehittämisessä
- soveltaa erilaisia palvelunkehityksen ja työskentelyn menetelmiä johdonmukaisella ja perustellulla tavalla
- toimia itsenäisesti ja tavoitteellisesti tiimin jäsenenä palvelun kehitysprojektissa.
Lisäksi kurssin aihealuekohtaiset oppimistehtävät on suoritettu ajoissa ohjeiden mukaisesti.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa
- etsiä tietoa ja tunnistaa tarpeen matkailu- ja ravitsemispalveluiden kehittämisessä
- arvioida ja soveltaa erilaisia palvelunkehityksen sekä työskentelyn menetelmiä johdonmukaisella ja perustellulla tavalla
- toimia itsenäisesti ja tavoitteellisesti tiimin jäsenenä palvelun kehitysprojektissa edistäen ryhmän oppimista ja
- tuottaa projektiyritykselle lisäarvoa tuottavia kehitysideoita.
Lisäksi kurssin aihealuekohtaiset oppimistehtävät on suoritettu ajoissa ohjeiden mukaisesti.

Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Opintopistemäärä

4 op

Virtuaaliosuus

4 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 50

Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • Jarmo Kemppinen
  • Kari Hämeenaho
Opetusryhmät
  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Tentti 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • LLPRHOTRA24SV
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 24SV Lappeenranta
Pienryhmät
  • Luennot 1
  • Tentti 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- Suomen oikeusjärjestelmän perusteet, oikeussubjektit ja oikeussuhteet.
- juridisten lähteiden käytön ja tiedonhaun.
- ottaa huomioon liiketoiminnan keskeiset oikeudelliset riskit ja mahdollisuudet liiketoimintaa suunniteltaessa.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opintojakso alkaa pakollisella aloitustehtävällä, joka tulee suorittaa 1.9.- 15.9.24 välisenä aikana.

Kurssi muodostuu kahdesta osasta:
1) Juridiikan keskeisistä perusteista. Tämä osio toteutetaan luento-opetuksena. Opetusta täydennetään harjoituksilla.

Juridiikan perusteiden osion tavoitteena on tutustuttaa opiskelija Suomen oikeusjärjestelmän peruskäsitteisiin, oikeussuhteisiin, kuten sopimuksiin ja oikeussubjekteihin, kuten eri oikeushenkilöiden muotoihin. Lisäksi tutustutaan kuluttajansuojan ja vahingonkorvausoikeuden perusteisiin.

2) Yhtiöoikeus. Tämä osio alkaa verkkoluennoilla, jonka jälkeen opiskelija suorittaa osion aineistoon perehtyen. Opiskelijan tulee suorittaa osaamistehtävät ja välikokeet päästäkseen suorittamaan lopputenttiä

Ajoitus ja läsnäolo

Aloitusluennot pakollisia.
Osallistuminen projektiin/ryhmätöihin/tentteihin on pakollista.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Juridiikan perusteet:
Kurssimateriaalina luennoilla jaettava materiaali
Keskeinen lähde on: Yritysjuridiikka. Kyläkallio kirjana tai verkkokirjana. Yritysjuridiikka kirjasta luvut 1-4, 6-8, 10 ja 12

Pauli Koski – Matti J. Sillanpää: Yhtiöoikeus, luvut 3-11 (huom myös luku 3.)
kirja löytyy sähköisessä muodossa Lappeenrannnan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun kirjaston Saimia Finna – palvelusta, Alma Talent Fokus – tietokannasta
Jos sinulla on jonkin muun ammattikorkeakoulun kirjaston käyttöoikeus, tarkista löytyykö sieltä tätä tietokantaa

Osakeyhtiölaki (624/2006)
Opettajan Moodlessa jakama materiaali

Uusintamahdollisuudet

Osio I
Juridiikan perusteiden osion verkkotentti viikolla 7.
Osio II
Oppimistehtävät tulee tehdä Moodlessa määritettyihin määräaikoihin mennessä.
Yhtiöoikeuden osion verkkotentin viikolla tulee suorittaa omatoimisesti määräaikaan mennessä. (tentti aukeaa salasanalla, joka ilmoitetaan työtilassa kun opinnot ovat edenneet siihen asti. Opiskelija voi suorittaa tentin kolme (3) kertaa.)

Oppimisympäristö

Painopisteenä Moodle, kirjallisuus, luento-opetus sekä sekä verkossa tapahtuva opiskelu ja tehtävät

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

4 op

Sisältö

Juridiikan perusteiden osiossa käydään läpi keskeiset oikeusjärjestelmät, kansainvälisten sopimusten merkitys, oikeustoimilain keskeiset käsitteet, kuten tarjous ja sen sitovuus, sopimuksen syntyminen ja pätevyys, valtuutus ja muu edustus, yksityishenkilöiden ja oikeushenkilöiden oikeudet ja vastuut, oikeushenkilöiden muodot sekä kuluttajansuojan ja vahingonkorvausoikeuden keskeiset periaatteet.

Yhtiöoikeuden osiossa tavoitteena on perehdyttää opiskelija yhtiöoikeuden kysymyksiin ja antaa hänelle valmiuksia ymmärtää henkilö- ja osakeyhtiöihin sekä osuuskuntiin liittyviä oikeudellisia vastuu- ja valtakysymyksiä. Kurssin jälkeen sinulla on hyvä kuva eri yhtiömuodoista sekä valmiudet perustaa haluamasi yhtiömuoto tai toimia elinkeinonharjoittajana.

Sisältö: Elinkeinon harjoittaminen, osuuskunta, osakeyhtiö ja henkilöyhtiöt

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

tekniset vaatimukset:Tietokone ja headset

Arviointimenetelmät

Hyväksytysti suoritettu oppimistehtävät. Kurssin arvosana muodostuu loppukokeen arvosanan perusteella.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelijalla on peruskäsitys Suomen oikeusjärjestelmästä, oikeussuhteista, kuluttajansuojan, vahingonkorvausoikeuden perusteista ja eri yhtiömuodoista

Taidot: Opiskelija osaa käyttää sähköisiä oikeudellisia tietojärjestelmiä ja etsiä niistä lainsäädäntöön, hallituksen esityksiin, oikeuskäytäntöön liittyviä tietoja ja erottaa eri yhtiömuodot toisistaan.

Opiskelija tietää periaatetasolla eri yritysmuotojen lainsäädäntöön perustuvat ominaisluonteet ja niiden keskinäiset erot.
Opiskelija osaa käytännössä hoitaa yrityksen perustamistoimet sekä yritysmuotojen muutosten edellyttämät toimet. ja osaa laatia tavanomaisimmat, yritystoiminnassa edellytettävät oikeudelliset asiakirjat

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelijalla on hyvä perusvalmius hahmottaa ja arvioida Suomen oikeusjärjestelmän perusteita, oikeussuhteita, kuluttajansuojan ja vahingonkorvausoikeuden perusteista.

Taidot: Opiskelija osaa käyttää hyvin sähköisiä oikeudellisia tietojärjestelmiä ja etsiä niistä lainsäädäntöön, hallituksen esityksiin, oikeuskäytäntöön liittyviä tietoja ja tuntee eri yhtiömuotojen juridisen vaatimukset..

Opiskelija tietää yritysmuotojen yleissäädösten lisäksi osakeyhtiölain käytännön kannalta keskeisimpien säännösten sisällön.
Opiskelija osaa hoitaa rutiininomaiset yrityksen perustamistoimet ja yritysmuodon muutostoimet sekä yrityksen lopettamistoimet ja osaa soveltaa laaja-alaisesti osake-yhtiölain perustamisasiakirjoja koskevia säännöksiä

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelijalla on selkeä käsitys ja kyky hahmottaa, tulkita ja arvioida Suomen oikeusjärjestelmää, oikeussuhteita, kuluttajansuojan ja vahingonkorvausoikeuden perusteista sekä tulkintakäytäntöä ja niihin liittyviä ennakkopäätöksiä.

Taidot: Opiskelija kykenee taidokkaasti käyttämään hyvin sähköisiä oikeudellisia tietojärjestelmiä ja etsiä niistä lainsäädäntöön, hallituksen esityksiin ja oikeuskäytäntöön liittyviä tietojaja tuntee hyvin eri yhtiömuotojen juridisen vaatimukset..

Opiskelija tuntee syvällisesti ja laaja-alaisesti elinkeino- ja yhtiöoikeuden sekä niihin läheisesti liittyvien säädösten keskeiset sisällöt ja myös keskeisimmät yritysjärjestelyjä koskevat säännökset.
Opiskelija kykenee soveltamaan käytäntöön keskeisimpiä elinkeino- ja yhtiö-oikeuden lakeja sekä niihin läheisesti liittyviä säädöksiä, myös keskeisiin yritysjärjestelyihin ja yrityksen rahoitukseen liittyviin asiakirjoihin liittyvät asiat.