Trendit ja ravintolatoimintojen suunnittelu (5 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CC14-3006
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
20.11.2024 - 03.01.2025
Ajoitus
15.01.2025 - 24.04.2025
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 60
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
- Ann-Mari Karvinen
- Jukka Moilanen
Opetusryhmät
- Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Opintokäynti/ekskursio (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLPRHOTRA22SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 22S Lappeenranta
-
LLPRHOTRA23SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 23S Lappeenranta
-
LLABTO24-25Täydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Liiketoimintayksikkö
Pienryhmät
- Luennot 1
- Harjoitukset 1
- Opintokäynti/ekskursio
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- suunnitella ruoka-, juoma- ja palvelutuotteita erilaisiin ravintolakonsepteihin ja perehtyä menestyksellisen liiketoiminnan suunnittelun periaatteisiin
- osaa kehittää asiakaslähtöisiä ratkaisuja alan kehityksen ja ajankohtaiset trendit huomioiden
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Opiskelija syventää osaamistaan ravintolatoiminnassa perehtymällä alan kehitykseen ja trendeihin ja hyödyntää oppimaansa asiakaslähtöisten palveluiden kehittämisessä.
Luennot, harjoitustyöt ja excursiot. Ravintolakonseptien suunnitelu ja kehittäminen. Tuotannon ja tapahtumien suunnittelu ja toteutus GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä.
Ajoitus ja läsnäolo
Opetus lukujärjestyksen mukaan. Läsnäolo väh. 80%.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali Moodlessa. Opettajan opintojakson alussa ilmoittama materiaali sekä ekampus ja Jamix.
Työelämäyhteistyö
Työskentely GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä.
Oppimisympäristö
Kampus, GastroBar Saimaa sekä yhteistyöyritykset.
Sisältö
Ruoka-, juoma- ja palvelutuote osana menestyksellistä liiketoimintakonseptia. Onnistuneen tuotanto- ja palveluprosessin suunnittelu. Ravintolaelämysten suunnittelu ja toteuttaminen erilaisissa toimintaympäristöissä erilaiset asiakasryhmät huomioiden. Alan kehitys ja trendit.
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Ruokatuotannon ja ravintolatoiminnan perusteet
Arviointimenetelmät
Aktiivinen osallistuminen suunnitteluun, tuotantoon ja toteutukseen GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. Harjoitustöiden suorittaminen hyväksytysti. Jatkuva näyttö.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija tunnistaa ravintolan ruoka-, juoma- ja palvelutuotteen suunnitteluun vaikuttavia tekijöitä ja tuntee toiminnan suunnittelun periaatteet.
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija ymmärtää ravintolan ruoka-, juoma- ja palvelutuotteen osaksi menestyksellistä liiketoimintaaja ymmärtää toiminnan suunnittelun periaatteet.
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija hallitsee ravintolan ruoka-, juoma- ja palvelutuotteiden suunnittelun periaatteet ja osaa kehittää tuotteita menestykselliseen liiketoimintaan alan kehityksen sekä trendit huomioiden.