Entrepreneurship, Transforming Innovations into Sustainable BusinessLaajuus (4 cr)
Code: AL00CD69
Credits
4 op
Objective
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Enrollment
20.11.2024 - 03.01.2025
Timing
05.03.2025 - 07.05.2025
Number of ECTS credits allocated
4 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
Lahti Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 60
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business (in Finnish)
Teachers
- Hanna-Mari Karhinen
Scheduling groups
- Luennot (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLTILII23SH2
Small groups
- Lecture
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Assessment scale
1-5
Enrollment
20.11.2024 - 03.01.2025
Timing
05.03.2025 - 07.05.2025
Number of ECTS credits allocated
4 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
Lahti Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Hospitality Management, Tourism and Event Management (in Finnish)
Teachers
- Hanna-Mari Karhinen
Scheduling groups
- Luennot (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLTIMATLI23S
Small groups
- Lecture
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Assessment scale
1-5
Enrollment
20.11.2024 - 03.01.2025
Timing
20.01.2025 - 30.03.2025
Number of ECTS credits allocated
4 op
Virtual portion
2 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
50 % Contact teaching, 50 % Distance learning
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
Lahti Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 50
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business (in Finnish)
Teachers
- Sari Suominen
Scheduling groups
- Aloitusjakso (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Lähijakso (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Lähijakso (Size: 0. Open UAS: 0.)
- DuuniExpo-tehtävä (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Harjoitustyön tekoa ja ohjausta (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLTILII23SH1
Small groups
- Lecture
- Lecture
- Lecture
- DuuniExpo assignment
- Guidance and team work
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Implementation and methods of teaching
Kurssi on päivätoteutus, joka on tarkoitettu ensisijaisesti ryhmälle LLTILII23SH1. Huom. ryhmä LLTILII23SH2 ilmoittautuu omaan toteutukseensa. Palautettavia tehtäviä on kaksi: yksilötehtävä ja harjoitustyö, joka tehdään neljän hengen ryhmissä. Harjoitustyössä on kolme vaihtoehtoa: raportti, BMC tai liiketoimintasuunnitelma. Lähijaksojen sisällöt tukevat tehtävien tekemistä. Opiskelu on soveltavaa ja käytännönläheistä. Kurssilla hyödynnetään yhteistyömahdollisuudet DuuniExpon, StartHubin, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n ja Päijät-Hämeen Yrittäjien kanssa. Tervetuloa mukaan!
Timing and attendance
Kurssilla on aloitusinfo ja neljä muuta lähijaksoa (kahden viikon välein, yleensä 2 h kerrallaan). Aloitusinfoon on tärkeä tulla paikalle. Oletusarvo on, että myös muilla lähijaksoilla ollaan paikalla (vierailijaluennoitsijoiden lähikerta on pakollinen, samoin DuuniExpo 5.2.) Harjoitustyön viimeinen palautuspäivä on 30.3. Tarkempi aikataulu tulee Moodleen.
Learning material and recommended literature
Moodlessa oleva sekä opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali. Lisäksi voi olla yhteistyökumppanien kautta tulevaa materiaalia. Suositeltavat oppaat:
1. Perustamisopas alkavalle yrittäjälle, https://www.uusyrityskeskus.fi/tyokalupakki/perustamisopas-alkavalle-yrittajalle/
2. Yritystulkki, https://www.yritystulkki.fi/fi/alue/ladec/
3. Suomi.fi/Yrityksen perustajalle, https://www.suomi.fi/yritykselle
Alternative completion methods
Mahdollisista omaan yrittäjyyteen perustuvista näytöistä on sovittava ennen harjoitustyöryhmien muodostamista. Omalla yrittäjyydellä tarkoitetaan Y-tunnuksella tehtävää yritystoimintaa.
Working life cooperation
DuuniExpo, StartHub, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Päijät-Hämeen Yrittäjät sekä muut yritys- ja asiantuntijakontaktit. Potentiaaliset asiakkaat.
Learning environment
Moodle, Zoom, korkeakouluyhteisö, työelämä
Student time use and work load
Laskennallinen kuormitus on 4 x 27 h = 108 h, joka jakaantuu kurssin toteutusajalle.
Contents
Sisältö
- yrittäjyyden merkitys itselle
- liiketoimintamallit, ideoiden kaupallistaminen (innovaatiot)
- liikeidean kannattavuus
- verkostot ja yhteistyö.
Assessment criteria
Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.
Assessment scale
1-5
Failed (0)
Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.
Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)
Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti.
Assessment criteria: level 5 (assessment scale 1–5)
Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti ja kriittisesti. Lisäksi hän osaa kehittää liiketoimintamallia havainnollisesti ja monipuolisesti.
Enrollment
20.11.2024 - 03.01.2025
Timing
13.01.2025 - 18.05.2025
Number of ECTS credits allocated
4 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
Lahti Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 50
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology (in Finnish)
Teachers
- Jukka Korre
Scheduling groups
- Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLTIIT24S
Small groups
- Lecture 1
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Assessment scale
1-5
Enrollment
20.11.2024 - 03.01.2025
Timing
07.01.2025 - 31.05.2025
Number of ECTS credits allocated
4 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
Lappeenranta Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 90
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business (in Finnish)
Teachers
- Mika Tonder
Scheduling groups
- Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLPRLII23SJ
-
LLPRLII23SL
-
LLPRHOTRA23S
-
LLPRLII22SJ
Small groups
- Lecture 1
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Implementation and methods of teaching
Contact teaching as specified at the beginning of the course. Individual assignments related to contact teaching, group works on contact lessons.
Timing and attendance
Time Edit.
Learning material and recommended literature
At the beginning of the course, mainly digital material to be announced on the Moodle pages.
Alternative completion methods
Not available
Working life cooperation
None
Exam retakes
Individual tasks in Moodle
Learning environment
Contact teaching, e-learning platform moodle.lab.fi, working alone and in groups
Student time use and work load
Total time spent about 135 hours, of which contact teaching accounts for about 40 hours, other voluntary work independently and / or in groups.
Contents
An entrepreneurial attitude in working life and acting as an entrepreneur. Developing your own business idea and implementing the business.
Additional information for students: previous knowledge etc.
Completion of the course does not require previous business studies.
Assessment criteria
Assessment is influenced by the learning tasks, as well as other criteria to be announced separately at the beginning of the course.
The grade consists of a combination of these in a way that can be told separately in contact teaching (and on the online learning platform).
Assessment scale
1-5
Failed (0)
The student has not achieved the learning objectives.
Assessment criteria: level 1 (assessment scale 1–5)
The student knows how to
- use individual professional concepts and demonstrate familiarity with the knowledge base in the field
- describe the starting points, needs and rationale for the action
Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)
The student knows how to
- use key professional concepts consistently
- identify and justify the starting points, needs and rationale for the action.
Assessment criteria: level 5 (assessment scale 1–5)
The student knows how to
- use professional concepts competently
- compare the different operational options, justifying them
Enrollment
20.11.2024 - 03.01.2025
Timing
01.01.2025 - 31.05.2025
Number of ECTS credits allocated
4 op
Virtual portion
4 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
E-campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 60
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business and Logistics (in Finnish)
Teachers
- Jussi Mozo
Groups
-
LLPRLII23SV
-
LLTILIL23SV
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Assessment scale
1-5
Enrollment
06.05.2024 - 30.08.2024
Timing
09.09.2024 - 06.12.2024
Number of ECTS credits allocated
4 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
Lahti Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 50
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business (in Finnish)
Teachers
- Jukka Korre
Scheduling groups
- Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLTILII23K
Small groups
- Lecture 1
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Assessment scale
1-5
Enrollment
06.05.2024 - 30.08.2024
Timing
02.09.2024 - 10.11.2024
Number of ECTS credits allocated
4 op
Virtual portion
4 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
E-campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 60
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business and Logistics (in Finnish)
Teachers
- Sari Suominen
Scheduling groups
- Aloitusjakso (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Verkkoluento (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Verkko-ohjaus (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLTILIL23KV
Small groups
- Aloitusjakso
- Verkkoluento
- Verkko-ohjaus
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Implementation and methods of teaching
100-prosenttinen verkkototeutus. HUOM. Päiväryhmä LLTILII23K ja muut päiväopiskelijat ilmoittautuvat omaan kurssitoteutukseen (3018-loppuinen). Opintojakso sisältää eri tavoin toteutettuja asiantuntijapuheenvuoroja/-kirjoituksia, tiedon etsintää sekä kontaktointia sidosryhmiin, esimerkiksi yrittäjiin ja potentiaalisiin asiakkaisiin. Palautettavia tehtäviä on kaksi: yksilötehtävä ja neljän hengen ryhmissä tehtävä harjoitustyö. Harjoitustyössä on kolme suoritusvaihtoehtoa: perinteinen raporttimuotoinen työ, BMC-muotoinen työ sekä liiketoimintasuunnitelma. Kurssilla hyödynnetään yhteistyömahdollisuudet StartHubin, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n ja yrittäjäjärjestöjen kanssa. Tervetuloa mukaan!
Timing and attendance
Kurssilla on viisi kontaktikertaa Zoomissa klo 17-18:
1. Aloitusinfo: sukellus aiheeseen, tehtävät ja suoritustavat (kaikki mahdollisuuksien mukaan paikalle)
2. Asiantuntijavieraat (kaikki mahdollisuuksien mukaan paikalle)
3. Yrittäjävieraat (kaikki mahdollisuuksien mukaan paikalle)
4. Malleja ja vinkkejä harjoitustyöhön
5. Harjoitustyön ohjausta klinikkatyyliin
Aloitusinfo ja mahdollisesti myös vierailijoiden puheenvuorot tallennetaan. Tarkemmat tiedot tulevat Moodleen.
Learning material and recommended literature
Moodlessa oleva sekä opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali. Lisäksi voi olla yhteistyökumppanien kautta tulevaa materiaalia. Suositeltavat oppaat:
1. Perustamisopas alkavalle yrittäjälle, https://www.uusyrityskeskus.fi/tyokalupakki/perustamisopas-alkavalle-yrittajalle/
2. Yritystulkki, https://www.yritystulkki.fi/fi/alue/ladec/
3. Suomi.fi/Yrityksen perustajalle, https://www.suomi.fi/yritykselle
Alternative completion methods
Mahdollisista omaan yrittäjyyteen liittyvistä näytöistä on sovittava ennen harjoitustyöryhmien muodostamista.
Kurssin voi suorittaa myös StartHub- ja Business Mill -ympäristöissä.
Working life cooperation
StartHub Lahti, Business Mill Lappeenranta, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Suomen Yrittäjät, Päijät-Hämeen Yrittäjät sekä muut yritys- ja asiantuntijakontaktit. Potentiaaliset asiakkaat.
Learning environment
Moodle, Zoom, korkeakouluyhteisö, työelämä
Student time use and work load
Laskennallinen kuormitus on 4 x 27 h = 108 h, joka jakaantuu kurssin toteutusajalle.
Contents
Sisältö
- yrittäjyyden merkitys itselle
- liiketoimintamallit, ideoiden kaupallistaminen (innovaatiot)
- liikeidean kannattavuus
- verkostot ja yhteistyö.
Assessment criteria
Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.
Assessment scale
1-5
Failed (0)
Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.
Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)
Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti.
Assessment criteria: level 5 (assessment scale 1–5)
Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti ja kriittisesti. Lisäksi hän osaa kehittää liiketoimintamallia havainnollisesti ja monipuolisesti.
Enrollment
20.11.2023 - 05.01.2024
Timing
05.02.2024 - 26.04.2024
Number of ECTS credits allocated
4 op
RDI portion
1 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
Lahti Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 50
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Hospitality Management, Tourism and Event Management (in Finnish)
Teachers
- Hanna-Mari Karhinen
Scheduling groups
- Luennot (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Yritysvierailu/ryhmätyöt (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLTIMATLI22S
Small groups
- Lecture
- Excursion 1
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Assessment scale
1-5
Enrollment
20.11.2023 - 05.01.2024
Timing
22.01.2024 - 31.05.2024
Number of ECTS credits allocated
4 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
Lahti Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 50
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology (in Finnish)
Teachers
- Jukka Korre
Scheduling groups
- Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLTIIT23S
Small groups
- Lecture 1
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Assessment scale
1-5
Enrollment
20.11.2023 - 05.01.2024
Timing
09.01.2024 - 19.03.2024
Number of ECTS credits allocated
4 op
Virtual portion
4 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
E-campus
Teaching languages
- Finnish
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business (in Finnish)
Teachers
- Jussi Mozo
Scheduling groups
- Verkkoluento 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLTILIL22SV
-
LLPRLII22SV
Small groups
- Online lecture 1
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Assessment criteria
Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.
Assessment scale
1-5
Failed (0)
Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.
Enrollment
20.11.2023 - 05.01.2024
Timing
09.01.2024 - 24.03.2024
Number of ECTS credits allocated
4 op
Virtual portion
2 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
50 % Contact teaching, 50 % Distance learning
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
Lahti Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 50
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business (in Finnish)
Teachers
- Sari Suominen
Scheduling groups
- Aloitusjakso (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Lähijakso (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Harjoitustyön tekoa ja ohjausta (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLTILII22SH2
-
LLTILII22SH1
Small groups
- Aloitusjakso
- Lähijakso
- Harjoitustyön tekoa ja ohjausta
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Implementation and methods of teaching
Kurssi on päivätoteutus, joka on suunnattu ensisijaisesti ryhmille LLTILII22SH1 ja LLTILII22SH2. Verkko-opiskelijat ilmoittautuvat omalle toteutukselleen. Palautettavia tehtäviä on kaksi: yksilötehtävä ja harjoitustyö, joka tehdään neljän hengen ryhmissä. Harjoitustyössä on kolme vaihtoehtoa: raportti, BMC tai liiketoimintasuunnitelma. Opiskelu on soveltavaa ja käytännönläheistä. Kurssilla hyödynnetään yhteistyömahdollisuudet DuuniExpon, StartHubin, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n ja Suomen Yrittäjien kanssa. Tervetuloa mukaan!
Timing and attendance
Kurssilla on aloitusinfo ja neljä muuta lähijaksoa (yleensä 2 h kerrallaan aikavälillä 10-16). Aloitusinfoon on tärkeä tulla paikalle. Oletusarvo on, että myös muilla lähijaksoilla ollaan paikalla. Yksi lähijaksoista liittyy DuuniExpoon 7.2. klo 10-14, varaathan sen kalenteriisi. Harjoitustyön viimeinen palautuspäivä on 24.3.
Learning material and recommended literature
Moodlessa oleva sekä opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali. Lisäksi voi olla yhteistyökumppanien kautta tulevaa materiaalia. Suositeltavat oppaat:
1. Perustamisopas alkavalle yrittäjälle, https://www.uusyrityskeskus.fi/tyokalupakki/perustamisopas-alkavalle-yrittajalle/
2. Yritystulkki, https://www.yritystulkki.fi/fi/alue/ladec/
3. Suomi.fi/Yrityksen perustajalle, https://www.suomi.fi/yritykselle
Alternative completion methods
Mahdollisista omaan yrittäjyyteen perustuvista näytöistä on sovittava ennen harjoitustyöryhmien muodostamista.
Working life cooperation
DuuniExpo, StartHub, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Suomen Yrittäjät, Päijät-Hämeen Yrittäjät sekä muut yritys- ja asiantuntijakontaktit. Potentiaaliset asiakkaat.
Learning environment
Moodle, Zoom, korkeakouluyhteisö, työelämä
Student time use and work load
Laskennallinen kuormitus on 4 x 27 h = 108 h, joka jakaantuu kurssin toteutusajalle.
Contents
Sisältö
- yrittäjyyden merkitys itselle
- liiketoimintamallit, ideoiden kaupallistaminen (innovaatiot)
- liikeidean kannattavuus
- verkostot ja yhteistyö.
Assessment criteria
Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.
Assessment scale
1-5
Failed (0)
Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.
Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)
Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti.
Assessment criteria: level 5 (assessment scale 1–5)
Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti ja kriittisesti. Lisäksi hän osaa kehittää liiketoimintamallia havainnollisesti ja monipuolisesti.
Enrollment
20.11.2023 - 05.01.2024
Timing
01.01.2024 - 31.05.2024
Number of ECTS credits allocated
4 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
Lappeenranta Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 100
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business (in Finnish)
Teachers
- Mika Tonder
Scheduling groups
- Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLPRLII21SJ
-
LLPRLII22SL
-
LLPRLII22SJ
Small groups
- Lecture 1
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Implementation and methods of teaching
Contact teaching as specified at the beginning of the course. Individual assignments related to contact teaching. Simulations performed in groups.
Timing and attendance
Time Edit
Learning material and recommended literature
At the beginning of the course, mainly digital material to be announced on the Moodle pages.
Alternative completion methods
Not available
Working life cooperation
None
Exam retakes
Tasks in Moodle
Learning environment
Contact teaching, e-learning platform moodle.lab.fi, working alone and in groups
Student time use and work load
Total time spent about 135 hours, of which contact teaching accounts for about 40 hours, other voluntary work independently and / or in groups.
Contents
An entrepreneurial attitude in working life and acting as an entrepreneur. Taking your own business idea to the market and implementing the business.
Additional information for students: previous knowledge etc.
Completion of the course does not require previous business studies.
Assessment criteria
Assessment is influenced by the learning tasks, as well as other criteria to be announced separately at the beginning of the course.
The grade consists of a combination of these in a way that can be told separately in contact teaching (and on the online learning platform).
Assessment scale
1-5
Failed (0)
The student has not achieved the learning objectives.
Assessment criteria: level 1 (assessment scale 1–5)
The student knows how to
- use individual professional concepts and demonstrate familiarity with the knowledge base in the field
- describe the starting points, needs and rationale for the action
Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)
The student knows how to
- use key professional concepts consistently
- identify and justify the starting points, needs and rationale for the action.
Assessment criteria: level 5 (assessment scale 1–5)
The student knows how to
- use professional concepts competently
- compare the different operational options, justifying them
Enrollment
20.11.2023 - 05.01.2024
Timing
01.01.2024 - 31.05.2024
Number of ECTS credits allocated
4 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
Lappeenranta Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 100
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology (in Finnish)
Teachers
- Mika Tonder
Scheduling groups
- Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLPRHOTRA22S
-
LLPRLII21SL
-
LLPRIT23S
Small groups
- Lecture 1
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Implementation and methods of teaching
Contact teaching as specified at the beginning of the course. Individual assignments related to contact teaching, group work
Timing and attendance
Time Edit
Learning material and recommended literature
At the beginning of the course, mainly digital material to be announced on the Moodle pages.
Alternative completion methods
Not available
Working life cooperation
None
Exam retakes
Tasks done in Moodle
Learning environment
Contact teaching, e-learning platform moodle.lab.fi, working alone and in groups
Student time use and work load
Total time spent about 135 hours, of which contact teaching accounts for about 40 hours, other voluntary work independently and / or in groups.
Contents
An entrepreneurial attitude in working life and acting as an entrepreneur. Taking your own business idea to the market and implementing the business.
Additional information for students: previous knowledge etc.
Completion of the course does not require previous business studies.
Assessment criteria
Assessment is influenced by the learning tasks, as well as other criteria to be announced separately at the beginning of the course.
The grade consists of a combination of these in a way that can be told separately in contact teaching (and on the online learning platform).
Assessment scale
1-5
Failed (0)
The student has not achieved the learning objectives.
Assessment criteria: level 1 (assessment scale 1–5)
The student knows how to
- use individual professional concepts and demonstrate familiarity with the knowledge base in the field
- describe the starting points, needs and rationale for the action
Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)
The student knows how to
- use key professional concepts consistently
- identify and justify the starting points, needs and rationale for the action.
Assessment criteria: level 5 (assessment scale 1–5)
The student knows how to
- use professional concepts competently
- compare the different operational options, justifying them
Enrollment
15.05.2023 - 01.09.2023
Timing
11.09.2023 - 15.12.2023
Number of ECTS credits allocated
4 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
Lahti Campus
Teaching languages
- Finnish
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business (in Finnish)
Teachers
- Jukka Korre
Scheduling groups
- Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLTILII22K
Small groups
- Luennot 1
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Assessment scale
1-5
Enrollment
15.05.2023 - 01.09.2023
Timing
04.09.2023 - 19.11.2023
Number of ECTS credits allocated
4 op
Virtual portion
4 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
E-campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 60
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business and Logistics (in Finnish)
Teachers
- Sari Suominen
Scheduling groups
- Aloitusinfo (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Verkkoluento (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Verkkoklinikka 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Verkkoklinikka 2 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLTILIL22KV
Small groups
- Aloitusinfo
- Verkkoluento
- Verkkoklinikka 1
- Verkkoklinikka 2
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Implementation and methods of teaching
100-prosenttinen verkkototeutus. HUOM. Päiväryhmä LLTILII22K ilmoittautuu omaan kurssitoteutukseensa (3010-loppuinen). Opintojakso sisältää eri tavoin toteutettuja asiantuntijapuheenvuoroja/-kirjoituksia, tiedon etsintää sekä kontaktointia sidosryhmiin, esimerkiksi yrittäjiin ja potentiaalisiin asiakkaisiin. Palautettavia tehtäviä on kaksi: yksilötehtävä ja neljän hengen ryhmissä tehtävä harjoitustyö. Harjoitustyössä on kolme suoritusvaihtoehtoa: perinteinen raporttimuotoinen työ, BMC-muotoinen työ sekä liiketoimintasuunnitelma. Kurssilla hyödynnetään yhteistyömahdollisuudet StartHubin, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n ja yrittäjäjärjestöjen kanssa. Tervetuloa mukaan!
Timing and attendance
Kurssilla on neljä kontaktikertaa Zoomissa klo 17-18:
1. Aloitusinfo: sukellus aiheeseen, tehtävät ja suoritustavat (kaikki mahdollisuuksien mukaan paikalle)
2. Toisen lähikerran sisältö tarkentuu ryhmän ja toteutuksen mukaan
3. Verkkoklinikka: harjoitustyön ohjausta (vapaaehtoinen)
4. Verkkoklinikka: harjoitustyön ohjausta (vapaaehtoinen)
Aloitusinfo tallennetaan. Tarkemmat tiedot tulevat Moodleen.
Learning material and recommended literature
Moodlessa oleva sekä opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali. Lisäksi voi olla yhteistyökumppanien kautta tulevaa materiaalia. Suositeltavat oppaat:
1. Perustamisopas alkavalle yrittäjälle, https://www.uusyrityskeskus.fi/tyokalupakki/perustamisopas-alkavalle-yrittajalle/
2. Yritystulkki, https://www.yritystulkki.fi/fi/alue/ladec/
3. Suomi.fi/Yrityksen perustajalle, https://www.suomi.fi/yritykselle
Alternative completion methods
Mahdollisista omaan yrittäjyyteen liittyvistä näytöistä on sovittava ennen harjoitustyöryhmien muodostamista.
Kurssin voi suorittaa myös StartHub- ja Business Mill -ympäristöissä.
Working life cooperation
DuuniExpo, StartHub Lahti, Business Mill Lappeenranta, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Suomen Yrittäjät, Päijät-Hämeen Yrittäjät sekä muut yritys- ja asiantuntijakontaktit. Potentiaaliset asiakkaat.
Learning environment
Moodle, Zoom, korkeakouluyhteisö, työelämä
Student time use and work load
Laskennallinen kuormitus on 4 x 27 h = 108 h, joka jakaantuu kurssin toteutusajalle.
Contents
Sisältö
- yrittäjyyden merkitys itselle
- liiketoimintamallit, ideoiden kaupallistaminen (innovaatiot)
- liikeidean kannattavuus
- verkostot ja yhteistyö.
Assessment criteria
Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.
Assessment scale
1-5
Failed (0)
Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.
Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)
Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti.
Assessment criteria: level 5 (assessment scale 1–5)
Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti ja kriittisesti. Lisäksi hän osaa kehittää liiketoimintamallia havainnollisesti ja monipuolisesti.
Enrollment
21.11.2022 - 08.01.2023
Timing
13.03.2023 - 05.05.2023
Number of ECTS credits allocated
4 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
Lahti Campus
Teaching languages
- Finnish
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology (in Finnish)
Teachers
- Pekka Mytty
Scheduling groups
- Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLTIIT22STietojenkäsittelyn koulutus 22S Lahti
Small groups
- Luennot 1
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Assessment scale
1-5
Enrollment
21.11.2022 - 08.01.2023
Timing
06.03.2023 - 30.04.2023
Number of ECTS credits allocated
4 op
Virtual portion
2 op
Mode of delivery
50 % Contact teaching, 50 % Distance learning
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
Lahti Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
10 - 60
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Hospitality Management, Tourism and Event Management (in Finnish)
Teachers
- Pekka Mytty
Scheduling groups
- Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLTIMATLI21S
Small groups
- Luennot 1
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Assessment scale
1-5
Enrollment
21.11.2022 - 08.01.2023
Timing
06.02.2023 - 30.04.2023
Number of ECTS credits allocated
4 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
Lappeenranta Campus
Teaching languages
- Finnish
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology (in Finnish)
Teachers
- Pekka Mytty
Scheduling groups
- Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLPRIT22STietojenkäsittelyn koulutus 22S Lappeenranta
-
LLPRHOTRA21S
Small groups
- Luennot 1
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Assessment scale
1-5
Enrollment
21.11.2022 - 08.01.2023
Timing
19.01.2023 - 26.03.2023
Number of ECTS credits allocated
4 op
Virtual portion
2 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
50 % Contact teaching, 50 % Distance learning
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
Lahti Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 85
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business (in Finnish)
Teachers
- Sari Suominen
Scheduling groups
- Aloitusinfo (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Lähijakso (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Verkkoklinikka (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLTILII21SH2
-
LLTILII21SH1
Small groups
- Aloitusinfo
- Lähijakso
- Verkkoklinikka
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Implementation and methods of teaching
Opintojakson alussa on kaikille yhteinen aloitusinfo. Kurssin voi sen jälkeen suorittaa päiväopiskeluna tai itseohjautuvasti verkkoklinikoita hyödyntäen. Palautettavia tehtäviä on kaksi: yksilötehtävä ja neljän hengen ryhmissä tehtävä harjoitustyö. Harjoitustyön viimeinen palautuspäivä on 26.3. Kurssilla hyödynnetään yhteistyömahdollisuudet DuuniExpon, StartHub Lahden, Business Mill Lappeenrannan, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n ja Suomen Yrittäjien kanssa. Tervetuloa mukaan!
Timing and attendance
Kurssilla on aloitusinfo ja kolme muuta lähijaksoa (2 h kerrallaan klo 10-16 välillä). Päiväopiskelun valinneet opiskelijat osallistuvat lähijaksoihin. Itseohjautuvan verkko-opiskelun valinneille on tarjolla ohjausta verkkoklinikoilla, joita on yhteensä neljä (klo 17-18). Klinikoille osallistuminen on vapaaehtoista. Myös lähijaksoille osallistuvat ovat tervetulleita klinikoille, jos harjoitustyössä on kysyttävää. Tarkemmat tiedot tulevat Moodleen.
Learning material and recommended literature
Moodlessa oleva sekä opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali. Lisäksi voi olla yhteistyökumppanien kautta tulevaa materiaalia. Suositeltavat oppaat:
1. Perustamisopas alkavalle yrittäjälle, https://www.uusyrityskeskus.fi/tyokalupakki/perustamisopas-alkavalle-yrittajalle/
2. Yritystulkki, https://www.yritystulkki.fi/fi/alue/ladec/
3. Suomi.fi/Yrityksen perustajalle, https://www.suomi.fi/yritykselle
Alternative completion methods
Kurssin voi suorittaa päiväopiskeluna tai itseohjautuvasti verkkoklinikoita hyödyntäen. Huom. Mahdollisista omaan yrittäjyyteen liittyvistä näytöistä on sovittava ennen harjoitustyöryhmien muodostamista.
Working life cooperation
DuuniExpo, StartHub Lahti, Business Mill Lappeenranta, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Suomen Yrittäjät, Päijät-Hämeen Yrittäjät sekä muut yritys- ja asiantuntijakontaktit. Potentiaaliset asiakkaat.
Learning environment
Moodle, Zoom, korkeakouluyhteisö, työelämä
Student time use and work load
Laskennallinen kuormitus on 4 x 27 h = 108 h, joka jakaantuu kurssin toteutusajalle.
Contents
Sisältö
- yrittäjyyden merkitys itselle
- liiketoimintamallit, ideoiden kaupallistaminen (innovaatiot)
- liikeidean kannattavuus
- verkostot ja yhteistyö.
Assessment criteria
Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.
Assessment scale
1-5
Failed (0)
Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.
Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)
Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti.
Assessment criteria: level 5 (assessment scale 1–5)
Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti ja kriittisesti. Lisäksi hän osaa kehittää liiketoimintamallia havainnollisesti ja monipuolisesti.
Enrollment
21.11.2022 - 08.01.2023
Timing
16.01.2023 - 02.04.2023
Number of ECTS credits allocated
4 op
Virtual portion
4 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
E-campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 120
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business and Logistics (in Finnish)
Teachers
- Jussi Mozo
Scheduling groups
- Aloitusinfo (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Asiantuntijapuheenvuoro ja keskustelua 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Asiantuntijapuheenvuoro ja keskustelua 2 (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Verkkoklinikka (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Verkkoluento / työpaja (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLPRLII21SV
-
LLTILIL21SV
Small groups
- Aloitusinfo
- Asiantuntijapuheenvuoro ja keskustelua 1
- Asiantuntijapuheenvuoro ja keskustelua 2
- Verkkoklinikka
- Online lecture / Workshop
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Assessment criteria
Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.
Assessment scale
1-5
Failed (0)
Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.
Enrollment
19.11.2021 - 09.01.2022
Timing
07.03.2022 - 01.05.2022
Number of ECTS credits allocated
4 op
Virtual portion
3 op
Mode of delivery
25 % Contact teaching, 75 % Distance learning
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
Lappeenranta Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
10 - 50
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology (in Finnish)
Teachers
- Pekka Mytty
Scheduling groups
- Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLPRIT21STietojenkäsittelyn koulutus 21S Lappeenranta
Small groups
- Luennot 1
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Assessment scale
1-5