Siirry suoraan sisältöön

Yrittäjyys ja innovaatioiden kaupallistaminen (4 op)

Toteutuksen tunnus: AL00CD69-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.05.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

11.09.2023 - 15.12.2023

Opintopistemäärä

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lahden kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Liiketalouden koulutus

Opettaja

  • Jukka Korre

Opetusryhmät

  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LLTILII22K
    Liiketalouden koulutus 22K Lahti

Pienryhmät

  • Luennot 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta.
- löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti.
- arvioida liikeidean kannattavuutta.
- kehittää liiketoimintamallia.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Työskentely tapahtuu 3 - 4 opiskelijan pienryhmissä kontaktiopetuksena.Lisäksi yksilötehtävänä laadittava omien yrittäjäominaisuuksien arviointiraportti, jonka palautus aloitusluennolla ilmoitettavaan ajankohtaan mennessä.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali ilmoitetaan Moodlessa. Suurin osa tarvittavista materiaaleista löytyy linkkeinä oppimisalustalta.

Sisältö

Innovaatiot yhteiskunnan näkökulmasta.Innovaatiot yritysten näkökulmasta.
Innovaatiot kotitalouksien/kuluttajien näkökulmasta.
Innovaatioiden kaupallistaminen.
Innovaatiot ja yrittäjyys yhdistettynä tarkoittavat käytännössä uuden tavan tehdä asioita/tuotteen/palvelun innovoimista ja kehittämistä yritystoiminnaksi.
Kannattavan liiketoiminnan edellytykset. Liiketoimintasuunnitelman laatiminen uuden innovaatioon pohjautuvan liikeidean kaupallistamiseksi, johon sisältyy perustiedot seuraavista osa-alueista: liikeidea, markkinatilanne ja kilpailija-analyysi, markkinointisuunnitelma, riskinhallintasuunnitelma, kannattavuus ja rahoitus, toiminnan organisointi sekä strategiset tavoitteet.

Arviointimenetelmät

Ei tenttiä. Arviointi tapahtuu palautettavan innovaation kaupallistamissuunnitelman ja yksilötehtävän pohjalta.

Arviointiasteikko

1-5