Siirry suoraan sisältöön

Yrittäjyys ja innovaatioiden kaupallistaminen (4 op)

Toteutuksen tunnus: AL00CD69-3031

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.11.2024 - 03.01.2025

Ajoitus

07.01.2025 - 31.05.2025

Opintopistemäärä

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 90

Koulutus

  • Liiketalouden koulutus

Opettaja

  • Mika Tonder

Opetusryhmät

  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LLPRLII23SJ
    Liiketalouden koulutus 23S, juridiikka, Lappeenranta
  • LLPRLII23SL
    Liiketalouden koulutus 23S, laskentatoimi, Lappeenranta
  • LLPRHOTRA23S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 23S Lappeenranta
  • LLPRLII22SJ
    Liiketalouden koulutus 22S, juridiikka, Lappeenranta

Pienryhmät

  • Luennot 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta.
- löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti.
- arvioida liikeidean kannattavuutta.
- kehittää liiketoimintamallia.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Lähiopetus kurssin alussa tarkennettavalla tavalla. Yksilötehtäviä lähiopetukseen liittyen, ryhmätöitä lähiopetuksessa.

Ajoitus ja läsnäolo

Time Edit.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Kurssin aloittamisen yhteydessä Moodle-sivuilla ilmoitettava, pääosin digitaalinen materiaali.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaista suoritustapaa

Työelämäyhteistyö

Ei ole

Uusintamahdollisuudet

Yksilötehtävien tekeminen Moodleen

Oppimisympäristö

Lähiopetus, verkko-oppimisalusta moodle.lab.fi, työskentely yksin ja ryhmissä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kokonaisajankäyttö noin 135 tuntia, josta lähiopetuksen osuus noin 40 tuntia, muu omaehtoista työskentelyä itsenäisesti ja/tai ryhmissä.

Sisältö

Yrittäjämainen asenne työelämässä ja yrittäjänä toimiminen. Oman liikeidean kehittäminen ja liiketoiminnan aloittaminen.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Opintojakson suorittaminen ei edellytä aikaisempia liiketoiminnan opintoja.

Arviointimenetelmät

Arviointiin vaikuttavat oppimistehtävät, sekä muut erikseen kurssin alussa ilmoitettavat kriteerit.
Arvosana koostuu näiden yhdistelmänä lähiopetuksessa (ja verkko-oppimisalustalla) kerrottavalla erikseen sovittavalla tavalla.

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole saavuttanut oppimistavoitteita.

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa
- käyttää yksittäisiä ammattikäsitteitä ja osoittaa perehtyneisyytensä alan tietoperustaan
- kuvata toimintaan liittyviä lähtökohtia, tarpeita ja perusteita

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä johdonmukaisesti
- selvittää ja perustella toimintaan liittyviä lähtökohtia, tarpeita ja perusteita.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa
- käyttää ammattikäsitteitä asiantuntevasti
- vertailla perustellen toimintaan liittyviä eri ratkaisuvaihtoehtoja