Yrittäjyys ja innovaatioiden kaupallistaminen (4 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CD69-3008
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
21.11.2022 - 08.01.2023
Ajoitus
19.01.2023 - 26.03.2023
Opintopistemäärä
4 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
50 % Lähiopetus, 50 % Etäopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lahden kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 85
Koulutus
- Liiketalouden koulutus
Opettaja
- Sari Suominen
Opetusryhmät
- Aloitusinfo (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Lähijakso (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Verkkoklinikka (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLTILII21SH2Liiketalouden koulutus 21S 2 Lahti
-
LLTILII21SH1Liiketalouden koulutus 21S 1 Lahti
Pienryhmät
- Aloitusinfo
- Lähijakso
- Verkkoklinikka
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta.
- löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti.
- arvioida liikeidean kannattavuutta.
- kehittää liiketoimintamallia.
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Opintojakson alussa on kaikille yhteinen aloitusinfo. Kurssin voi sen jälkeen suorittaa päiväopiskeluna tai itseohjautuvasti verkkoklinikoita hyödyntäen. Palautettavia tehtäviä on kaksi: yksilötehtävä ja neljän hengen ryhmissä tehtävä harjoitustyö. Harjoitustyön viimeinen palautuspäivä on 26.3. Kurssilla hyödynnetään yhteistyömahdollisuudet DuuniExpon, StartHub Lahden, Business Mill Lappeenrannan, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n ja Suomen Yrittäjien kanssa. Tervetuloa mukaan!
Ajoitus ja läsnäolo
Kurssilla on aloitusinfo ja kolme muuta lähijaksoa (2 h kerrallaan klo 10-16 välillä). Päiväopiskelun valinneet opiskelijat osallistuvat lähijaksoihin. Itseohjautuvan verkko-opiskelun valinneille on tarjolla ohjausta verkkoklinikoilla, joita on yhteensä neljä (klo 17-18). Klinikoille osallistuminen on vapaaehtoista. Myös lähijaksoille osallistuvat ovat tervetulleita klinikoille, jos harjoitustyössä on kysyttävää. Tarkemmat tiedot tulevat Moodleen.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Moodlessa oleva sekä opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali. Lisäksi voi olla yhteistyökumppanien kautta tulevaa materiaalia. Suositeltavat oppaat:
1. Perustamisopas alkavalle yrittäjälle, https://www.uusyrityskeskus.fi/tyokalupakki/perustamisopas-alkavalle-yrittajalle/
2. Yritystulkki, https://www.yritystulkki.fi/fi/alue/ladec/
3. Suomi.fi/Yrityksen perustajalle, https://www.suomi.fi/yritykselle
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Kurssin voi suorittaa päiväopiskeluna tai itseohjautuvasti verkkoklinikoita hyödyntäen. Huom. Mahdollisista omaan yrittäjyyteen liittyvistä näytöistä on sovittava ennen harjoitustyöryhmien muodostamista.
Työelämäyhteistyö
DuuniExpo, StartHub Lahti, Business Mill Lappeenranta, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Suomen Yrittäjät, Päijät-Hämeen Yrittäjät sekä muut yritys- ja asiantuntijakontaktit. Potentiaaliset asiakkaat.
Oppimisympäristö
Moodle, Zoom, korkeakouluyhteisö, työelämä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Laskennallinen kuormitus on 4 x 27 h = 108 h, joka jakaantuu kurssin toteutusajalle.
Sisältö
Sisältö
- yrittäjyyden merkitys itselle
- liiketoimintamallit, ideoiden kaupallistaminen (innovaatiot)
- liikeidean kannattavuus
- verkostot ja yhteistyö.
Arviointimenetelmät
Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.
Arviointiasteikko
1-5
Hylätty (0)
Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti.
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti ja kriittisesti. Lisäksi hän osaa kehittää liiketoimintamallia havainnollisesti ja monipuolisesti.