Skip to main content

Entrepreneurship, Transforming Innovations into Sustainable BusinessLaajuus (4 cr)

Code: AL00CD69

Credits

4 op

Objective

Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models

Enrollment

02.12.2024 - 31.12.2024

Timing

13.01.2025 - 18.05.2025

Number of ECTS credits allocated

4 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

Lahti Campus

Teaching languages
  • Finnish
Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology (in Finnish)
Teachers
  • Jukka Korre
Scheduling groups
  • Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLTIIT24S
Small groups
  • Lecture 1

Learning outcomes

Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models

Assessment scale

1-5

Enrollment

06.05.2024 - 30.08.2024

Timing

09.09.2024 - 06.12.2024

Number of ECTS credits allocated

4 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

Lahti Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 50

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Business (in Finnish)
Teachers
  • Jukka Korre
Scheduling groups
  • Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLTILII23K
Small groups
  • Lecture 1

Learning outcomes

Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models

Assessment scale

1-5

Enrollment

06.05.2024 - 30.08.2024

Timing

02.09.2024 - 10.11.2024

Number of ECTS credits allocated

4 op

Virtual portion

4 op

RDI portion

2 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

E-campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 60

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Business and Logistics (in Finnish)
Teachers
  • Sari Suominen
Scheduling groups
  • Aloitusjakso (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Verkkoluento (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Verkko-ohjaus (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLTILIL23KV
Small groups
  • Aloitusjakso
  • Verkkoluento
  • Verkko-ohjaus

Learning outcomes

Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models

Implementation and methods of teaching

100-prosenttinen verkkototeutus. HUOM. Päiväryhmä LLTILII23K ja muut päiväopiskelijat ilmoittautuvat omaan kurssitoteutukseen (3018-loppuinen). Opintojakso sisältää eri tavoin toteutettuja asiantuntijapuheenvuoroja/-kirjoituksia, tiedon etsintää sekä kontaktointia sidosryhmiin, esimerkiksi yrittäjiin ja potentiaalisiin asiakkaisiin. Palautettavia tehtäviä on kaksi: yksilötehtävä ja neljän hengen ryhmissä tehtävä harjoitustyö. Harjoitustyössä on kolme suoritusvaihtoehtoa: perinteinen raporttimuotoinen työ, BMC-muotoinen työ sekä liiketoimintasuunnitelma. Kurssilla hyödynnetään yhteistyömahdollisuudet StartHubin, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n ja yrittäjäjärjestöjen kanssa. Tervetuloa mukaan!

Timing and attendance

Kurssilla on viisi kontaktikertaa Zoomissa klo 17-18:
1. Aloitusinfo: sukellus aiheeseen, tehtävät ja suoritustavat (kaikki mahdollisuuksien mukaan paikalle)
2. Asiantuntijavieraat (kaikki mahdollisuuksien mukaan paikalle)
3. Yrittäjävieraat (kaikki mahdollisuuksien mukaan paikalle)
4. Malleja ja vinkkejä harjoitustyöhön
5. Harjoitustyön ohjausta klinikkatyyliin
Aloitusinfo ja mahdollisesti myös vierailijoiden puheenvuorot tallennetaan. Tarkemmat tiedot tulevat Moodleen.

Learning material and recommended literature

Moodlessa oleva sekä opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali. Lisäksi voi olla yhteistyökumppanien kautta tulevaa materiaalia. Suositeltavat oppaat:
1. Perustamisopas alkavalle yrittäjälle, https://www.uusyrityskeskus.fi/tyokalupakki/perustamisopas-alkavalle-yrittajalle/
2. Yritystulkki, https://www.yritystulkki.fi/fi/alue/ladec/
3. Suomi.fi/Yrityksen perustajalle, https://www.suomi.fi/yritykselle

Alternative completion methods

Mahdollisista omaan yrittäjyyteen liittyvistä näytöistä on sovittava ennen harjoitustyöryhmien muodostamista.
Kurssin voi suorittaa myös StartHub- ja Business Mill -ympäristöissä.

Working life cooperation

StartHub Lahti, Business Mill Lappeenranta, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Suomen Yrittäjät, Päijät-Hämeen Yrittäjät sekä muut yritys- ja asiantuntijakontaktit. Potentiaaliset asiakkaat.

Learning environment

Moodle, Zoom, korkeakouluyhteisö, työelämä

Student time use and work load

Laskennallinen kuormitus on 4 x 27 h = 108 h, joka jakaantuu kurssin toteutusajalle.

Contents

Sisältö
- yrittäjyyden merkitys itselle
- liiketoimintamallit, ideoiden kaupallistaminen (innovaatiot)
- liikeidean kannattavuus
- verkostot ja yhteistyö.

Assessment criteria

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.

Assessment scale

1-5

Failed (0)

Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.

Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)

Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti.

Assessment criteria: level 5 (assessment scale 1–5)

Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti ja kriittisesti. Lisäksi hän osaa kehittää liiketoimintamallia havainnollisesti ja monipuolisesti.

Enrollment

20.11.2023 - 05.01.2024

Timing

05.02.2024 - 26.04.2024

Number of ECTS credits allocated

4 op

RDI portion

1 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

Lahti Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 50

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Hospitality Management, Tourism and Event Management (in Finnish)
Teachers
  • Hanna-Mari Karhinen
Scheduling groups
  • Luennot (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Yritysvierailu/ryhmätyöt (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLTIMATLI22S
Small groups
  • Lecture
  • Excursion 1

Learning outcomes

Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models

Assessment scale

1-5

Enrollment

20.11.2023 - 05.01.2024

Timing

22.01.2024 - 31.05.2024

Number of ECTS credits allocated

4 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

Lahti Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 50

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology (in Finnish)
Teachers
  • Jukka Korre
Scheduling groups
  • Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLTIIT23S
Small groups
  • Lecture 1

Learning outcomes

Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models

Assessment scale

1-5

Enrollment

20.11.2023 - 05.01.2024

Timing

09.01.2024 - 19.03.2024

Number of ECTS credits allocated

4 op

Virtual portion

4 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

E-campus

Teaching languages
  • Finnish
Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Business (in Finnish)
Teachers
  • Jussi Mozo
Scheduling groups
  • Verkkoluento 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLTILIL22SV
  • LLPRLII22SV
Small groups
  • Online lecture 1

Learning outcomes

Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models

Assessment criteria

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.

Assessment scale

1-5

Failed (0)

Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.

Enrollment

20.11.2023 - 05.01.2024

Timing

09.01.2024 - 24.03.2024

Number of ECTS credits allocated

4 op

Virtual portion

2 op

RDI portion

2 op

Mode of delivery

50 % Contact teaching, 50 % Distance learning

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

Lahti Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 50

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Business (in Finnish)
Teachers
  • Sari Suominen
Scheduling groups
  • Aloitusjakso (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Lähijakso (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Harjoitustyön tekoa ja ohjausta (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLTILII22SH2
  • LLTILII22SH1
Small groups
  • Aloitusjakso
  • Lähijakso
  • Harjoitustyön tekoa ja ohjausta

Learning outcomes

Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models

Implementation and methods of teaching

Kurssi on päivätoteutus, joka on suunnattu ensisijaisesti ryhmille LLTILII22SH1 ja LLTILII22SH2. Verkko-opiskelijat ilmoittautuvat omalle toteutukselleen. Palautettavia tehtäviä on kaksi: yksilötehtävä ja harjoitustyö, joka tehdään neljän hengen ryhmissä. Harjoitustyössä on kolme vaihtoehtoa: raportti, BMC tai liiketoimintasuunnitelma. Opiskelu on soveltavaa ja käytännönläheistä. Kurssilla hyödynnetään yhteistyömahdollisuudet DuuniExpon, StartHubin, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n ja Suomen Yrittäjien kanssa. Tervetuloa mukaan!

Timing and attendance

Kurssilla on aloitusinfo ja neljä muuta lähijaksoa (yleensä 2 h kerrallaan aikavälillä 10-16). Aloitusinfoon on tärkeä tulla paikalle. Oletusarvo on, että myös muilla lähijaksoilla ollaan paikalla. Yksi lähijaksoista liittyy DuuniExpoon 7.2. klo 10-14, varaathan sen kalenteriisi. Harjoitustyön viimeinen palautuspäivä on 24.3.

Learning material and recommended literature

Moodlessa oleva sekä opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali. Lisäksi voi olla yhteistyökumppanien kautta tulevaa materiaalia. Suositeltavat oppaat:
1. Perustamisopas alkavalle yrittäjälle, https://www.uusyrityskeskus.fi/tyokalupakki/perustamisopas-alkavalle-yrittajalle/
2. Yritystulkki, https://www.yritystulkki.fi/fi/alue/ladec/
3. Suomi.fi/Yrityksen perustajalle, https://www.suomi.fi/yritykselle

Alternative completion methods

Mahdollisista omaan yrittäjyyteen perustuvista näytöistä on sovittava ennen harjoitustyöryhmien muodostamista.

Working life cooperation

DuuniExpo, StartHub, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Suomen Yrittäjät, Päijät-Hämeen Yrittäjät sekä muut yritys- ja asiantuntijakontaktit. Potentiaaliset asiakkaat.

Learning environment

Moodle, Zoom, korkeakouluyhteisö, työelämä

Student time use and work load

Laskennallinen kuormitus on 4 x 27 h = 108 h, joka jakaantuu kurssin toteutusajalle.

Contents

Sisältö
- yrittäjyyden merkitys itselle
- liiketoimintamallit, ideoiden kaupallistaminen (innovaatiot)
- liikeidean kannattavuus
- verkostot ja yhteistyö.

Assessment criteria

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.

Assessment scale

1-5

Failed (0)

Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.

Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)

Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti.

Assessment criteria: level 5 (assessment scale 1–5)

Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti ja kriittisesti. Lisäksi hän osaa kehittää liiketoimintamallia havainnollisesti ja monipuolisesti.

Enrollment

20.11.2023 - 05.01.2024

Timing

01.01.2024 - 31.05.2024

Number of ECTS credits allocated

4 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

Lappeenranta Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 100

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Business (in Finnish)
Teachers
  • Mika Tonder
Scheduling groups
  • Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLPRLII21SJ
  • LLPRLII22SL
  • LLPRLII22SJ
Small groups
  • Lecture 1

Learning outcomes

Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models

Implementation and methods of teaching

Contact teaching as specified at the beginning of the course. Individual assignments related to contact teaching. Simulations performed in groups.

Timing and attendance

Time Edit

Learning material and recommended literature

At the beginning of the course, mainly digital material to be announced on the Moodle pages.

Alternative completion methods

Not available

Working life cooperation

None

Exam retakes

Tasks in Moodle

Learning environment

Contact teaching, e-learning platform moodle.lab.fi, working alone and in groups

Student time use and work load

Total time spent about 135 hours, of which contact teaching accounts for about 40 hours, other voluntary work independently and / or in groups.

Contents

An entrepreneurial attitude in working life and acting as an entrepreneur. Taking your own business idea to the market and implementing the business.

Additional information for students: previous knowledge etc.

Completion of the course does not require previous business studies.

Assessment criteria

Assessment is influenced by the learning tasks, as well as other criteria to be announced separately at the beginning of the course.
The grade consists of a combination of these in a way that can be told separately in contact teaching (and on the online learning platform).

Assessment scale

1-5

Failed (0)

The student has not achieved the learning objectives.

Assessment criteria: level 1 (assessment scale 1–5)

The student knows how to
- use individual professional concepts and demonstrate familiarity with the knowledge base in the field
- describe the starting points, needs and rationale for the action

Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)

The student knows how to
- use key professional concepts consistently
- identify and justify the starting points, needs and rationale for the action.

Assessment criteria: level 5 (assessment scale 1–5)

The student knows how to
- use professional concepts competently
- compare the different operational options, justifying them

Enrollment

20.11.2023 - 05.01.2024

Timing

01.01.2024 - 31.05.2024

Number of ECTS credits allocated

4 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

Lappeenranta Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 100

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology (in Finnish)
Teachers
  • Mika Tonder
Scheduling groups
  • Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLPRHOTRA22S
  • LLPRLII21SL
  • LLPRIT23S
Small groups
  • Lecture 1

Learning outcomes

Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models

Implementation and methods of teaching

Contact teaching as specified at the beginning of the course. Individual assignments related to contact teaching, group work

Timing and attendance

Time Edit

Learning material and recommended literature

At the beginning of the course, mainly digital material to be announced on the Moodle pages.

Alternative completion methods

Not available

Working life cooperation

None

Exam retakes

Tasks done in Moodle

Learning environment

Contact teaching, e-learning platform moodle.lab.fi, working alone and in groups

Student time use and work load

Total time spent about 135 hours, of which contact teaching accounts for about 40 hours, other voluntary work independently and / or in groups.

Contents

An entrepreneurial attitude in working life and acting as an entrepreneur. Taking your own business idea to the market and implementing the business.

Additional information for students: previous knowledge etc.

Completion of the course does not require previous business studies.

Assessment criteria

Assessment is influenced by the learning tasks, as well as other criteria to be announced separately at the beginning of the course.
The grade consists of a combination of these in a way that can be told separately in contact teaching (and on the online learning platform).

Assessment scale

1-5

Failed (0)

The student has not achieved the learning objectives.

Assessment criteria: level 1 (assessment scale 1–5)

The student knows how to
- use individual professional concepts and demonstrate familiarity with the knowledge base in the field
- describe the starting points, needs and rationale for the action

Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)

The student knows how to
- use key professional concepts consistently
- identify and justify the starting points, needs and rationale for the action.

Assessment criteria: level 5 (assessment scale 1–5)

The student knows how to
- use professional concepts competently
- compare the different operational options, justifying them

Enrollment

15.05.2023 - 01.09.2023

Timing

11.09.2023 - 15.12.2023

Number of ECTS credits allocated

4 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

Lahti Campus

Teaching languages
  • Finnish
Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Business (in Finnish)
Teachers
  • Jukka Korre
Scheduling groups
  • Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLTILII22K
Small groups
  • Luennot 1

Learning outcomes

Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models

Assessment scale

1-5

Enrollment

15.05.2023 - 01.09.2023

Timing

04.09.2023 - 19.11.2023

Number of ECTS credits allocated

4 op

Virtual portion

4 op

RDI portion

2 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

E-campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 60

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Business and Logistics (in Finnish)
Teachers
  • Sari Suominen
Scheduling groups
  • Aloitusinfo (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Verkkoluento (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Verkkoklinikka 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Verkkoklinikka 2 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLTILIL22KV
Small groups
  • Aloitusinfo
  • Verkkoluento
  • Verkkoklinikka 1
  • Verkkoklinikka 2

Learning outcomes

Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models

Implementation and methods of teaching

100-prosenttinen verkkototeutus. HUOM. Päiväryhmä LLTILII22K ilmoittautuu omaan kurssitoteutukseensa (3010-loppuinen). Opintojakso sisältää eri tavoin toteutettuja asiantuntijapuheenvuoroja/-kirjoituksia, tiedon etsintää sekä kontaktointia sidosryhmiin, esimerkiksi yrittäjiin ja potentiaalisiin asiakkaisiin. Palautettavia tehtäviä on kaksi: yksilötehtävä ja neljän hengen ryhmissä tehtävä harjoitustyö. Harjoitustyössä on kolme suoritusvaihtoehtoa: perinteinen raporttimuotoinen työ, BMC-muotoinen työ sekä liiketoimintasuunnitelma. Kurssilla hyödynnetään yhteistyömahdollisuudet StartHubin, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n ja yrittäjäjärjestöjen kanssa. Tervetuloa mukaan!

Timing and attendance

Kurssilla on neljä kontaktikertaa Zoomissa klo 17-18:
1. Aloitusinfo: sukellus aiheeseen, tehtävät ja suoritustavat (kaikki mahdollisuuksien mukaan paikalle)
2. Toisen lähikerran sisältö tarkentuu ryhmän ja toteutuksen mukaan
3. Verkkoklinikka: harjoitustyön ohjausta (vapaaehtoinen)
4. Verkkoklinikka: harjoitustyön ohjausta (vapaaehtoinen)
Aloitusinfo tallennetaan. Tarkemmat tiedot tulevat Moodleen.

Learning material and recommended literature

Moodlessa oleva sekä opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali. Lisäksi voi olla yhteistyökumppanien kautta tulevaa materiaalia. Suositeltavat oppaat:
1. Perustamisopas alkavalle yrittäjälle, https://www.uusyrityskeskus.fi/tyokalupakki/perustamisopas-alkavalle-yrittajalle/
2. Yritystulkki, https://www.yritystulkki.fi/fi/alue/ladec/
3. Suomi.fi/Yrityksen perustajalle, https://www.suomi.fi/yritykselle

Alternative completion methods

Mahdollisista omaan yrittäjyyteen liittyvistä näytöistä on sovittava ennen harjoitustyöryhmien muodostamista.
Kurssin voi suorittaa myös StartHub- ja Business Mill -ympäristöissä.

Working life cooperation

DuuniExpo, StartHub Lahti, Business Mill Lappeenranta, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Suomen Yrittäjät, Päijät-Hämeen Yrittäjät sekä muut yritys- ja asiantuntijakontaktit. Potentiaaliset asiakkaat.

Learning environment

Moodle, Zoom, korkeakouluyhteisö, työelämä

Student time use and work load

Laskennallinen kuormitus on 4 x 27 h = 108 h, joka jakaantuu kurssin toteutusajalle.

Contents

Sisältö
- yrittäjyyden merkitys itselle
- liiketoimintamallit, ideoiden kaupallistaminen (innovaatiot)
- liikeidean kannattavuus
- verkostot ja yhteistyö.

Assessment criteria

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.

Assessment scale

1-5

Failed (0)

Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.

Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)

Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti.

Assessment criteria: level 5 (assessment scale 1–5)

Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti ja kriittisesti. Lisäksi hän osaa kehittää liiketoimintamallia havainnollisesti ja monipuolisesti.

Enrollment

21.11.2022 - 08.01.2023

Timing

13.03.2023 - 05.05.2023

Number of ECTS credits allocated

4 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

Lahti Campus

Teaching languages
  • Finnish
Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology (in Finnish)
Teachers
  • Pekka Mytty
Scheduling groups
  • Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLTIIT22S
    Tietojenkäsittelyn koulutus 22S Lahti
Small groups
  • Luennot 1

Learning outcomes

Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models

Assessment scale

1-5

Enrollment

21.11.2022 - 08.01.2023

Timing

06.03.2023 - 30.04.2023

Number of ECTS credits allocated

4 op

Virtual portion

2 op

Mode of delivery

50 % Contact teaching, 50 % Distance learning

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

Lahti Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

10 - 60

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Hospitality Management, Tourism and Event Management (in Finnish)
Teachers
  • Pekka Mytty
Scheduling groups
  • Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLTIMATLI21S
Small groups
  • Luennot 1

Learning outcomes

Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models

Assessment scale

1-5

Enrollment

21.11.2022 - 08.01.2023

Timing

06.02.2023 - 30.04.2023

Number of ECTS credits allocated

4 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

Lappeenranta Campus

Teaching languages
  • Finnish
Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology (in Finnish)
Teachers
  • Pekka Mytty
Scheduling groups
  • Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLPRIT22S
    Tietojenkäsittelyn koulutus 22S Lappeenranta
  • LLPRHOTRA21S
Small groups
  • Luennot 1

Learning outcomes

Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models

Assessment scale

1-5

Enrollment

21.11.2022 - 08.01.2023

Timing

19.01.2023 - 26.03.2023

Number of ECTS credits allocated

4 op

Virtual portion

2 op

RDI portion

2 op

Mode of delivery

50 % Contact teaching, 50 % Distance learning

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

Lahti Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 85

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Business (in Finnish)
Teachers
  • Sari Suominen
Scheduling groups
  • Aloitusinfo (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Lähijakso (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Verkkoklinikka (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLTILII21SH2
  • LLTILII21SH1
Small groups
  • Aloitusinfo
  • Lähijakso
  • Verkkoklinikka

Learning outcomes

Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models

Implementation and methods of teaching

Opintojakson alussa on kaikille yhteinen aloitusinfo. Kurssin voi sen jälkeen suorittaa päiväopiskeluna tai itseohjautuvasti verkkoklinikoita hyödyntäen. Palautettavia tehtäviä on kaksi: yksilötehtävä ja neljän hengen ryhmissä tehtävä harjoitustyö. Harjoitustyön viimeinen palautuspäivä on 26.3. Kurssilla hyödynnetään yhteistyömahdollisuudet DuuniExpon, StartHub Lahden, Business Mill Lappeenrannan, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n ja Suomen Yrittäjien kanssa. Tervetuloa mukaan!

Timing and attendance

Kurssilla on aloitusinfo ja kolme muuta lähijaksoa (2 h kerrallaan klo 10-16 välillä). Päiväopiskelun valinneet opiskelijat osallistuvat lähijaksoihin. Itseohjautuvan verkko-opiskelun valinneille on tarjolla ohjausta verkkoklinikoilla, joita on yhteensä neljä (klo 17-18). Klinikoille osallistuminen on vapaaehtoista. Myös lähijaksoille osallistuvat ovat tervetulleita klinikoille, jos harjoitustyössä on kysyttävää. Tarkemmat tiedot tulevat Moodleen.

Learning material and recommended literature

Moodlessa oleva sekä opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali. Lisäksi voi olla yhteistyökumppanien kautta tulevaa materiaalia. Suositeltavat oppaat:
1. Perustamisopas alkavalle yrittäjälle, https://www.uusyrityskeskus.fi/tyokalupakki/perustamisopas-alkavalle-yrittajalle/
2. Yritystulkki, https://www.yritystulkki.fi/fi/alue/ladec/
3. Suomi.fi/Yrityksen perustajalle, https://www.suomi.fi/yritykselle

Alternative completion methods

Kurssin voi suorittaa päiväopiskeluna tai itseohjautuvasti verkkoklinikoita hyödyntäen. Huom. Mahdollisista omaan yrittäjyyteen liittyvistä näytöistä on sovittava ennen harjoitustyöryhmien muodostamista.

Working life cooperation

DuuniExpo, StartHub Lahti, Business Mill Lappeenranta, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Suomen Yrittäjät, Päijät-Hämeen Yrittäjät sekä muut yritys- ja asiantuntijakontaktit. Potentiaaliset asiakkaat.

Learning environment

Moodle, Zoom, korkeakouluyhteisö, työelämä

Student time use and work load

Laskennallinen kuormitus on 4 x 27 h = 108 h, joka jakaantuu kurssin toteutusajalle.

Contents

Sisältö
- yrittäjyyden merkitys itselle
- liiketoimintamallit, ideoiden kaupallistaminen (innovaatiot)
- liikeidean kannattavuus
- verkostot ja yhteistyö.

Assessment criteria

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.

Assessment scale

1-5

Failed (0)

Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.

Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)

Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti.

Assessment criteria: level 5 (assessment scale 1–5)

Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti ja kriittisesti. Lisäksi hän osaa kehittää liiketoimintamallia havainnollisesti ja monipuolisesti.

Enrollment

21.11.2022 - 08.01.2023

Timing

16.01.2023 - 02.04.2023

Number of ECTS credits allocated

4 op

Virtual portion

4 op

RDI portion

2 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

E-campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 120

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Business and Logistics (in Finnish)
Teachers
  • Jussi Mozo
Scheduling groups
  • Aloitusinfo (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Asiantuntijapuheenvuoro ja keskustelua 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Asiantuntijapuheenvuoro ja keskustelua 2 (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Verkkoklinikka (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Verkkoluento / työpaja (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLPRLII21SV
  • LLTILIL21SV
Small groups
  • Aloitusinfo
  • Asiantuntijapuheenvuoro ja keskustelua 1
  • Asiantuntijapuheenvuoro ja keskustelua 2
  • Verkkoklinikka
  • Online lecture / Workshop

Learning outcomes

Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models

Assessment criteria

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.

Assessment scale

1-5

Failed (0)

Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.

Enrollment

19.11.2021 - 09.01.2022

Timing

07.03.2022 - 01.05.2022

Number of ECTS credits allocated

4 op

Virtual portion

3 op

Mode of delivery

25 % Contact teaching, 75 % Distance learning

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

Lappeenranta Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

10 - 50

Degree programmes
  • Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology (in Finnish)
Teachers
  • Pekka Mytty
Scheduling groups
  • Luennot 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLPRIT21S
    Tietojenkäsittelyn koulutus 21S Lappeenranta
Small groups
  • Luennot 1

Learning outcomes

Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models

Assessment scale

1-5