Siirry suoraan sisältöön

Hotelli- ja ravintola-alan palvelumuotoilu (5 op)

Toteutuksen tunnus: AL00CB97-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.05.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus

Opettaja

  • Lari-Pekka Ruotsi

Opetusryhmät

  • Kenttä (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Luennot (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Opintokäynti/ekskursio (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LLPRHOTRA21S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
  • LLABTO23-24
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Liiketoimintayksikkö

Pienryhmät

  • Kenttä
  • Luennot
  • Opintokäynti/ekskursio

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- palvelumuotoilun periaatteet
- käyttää blue printtausta menetelmätyökaluna
- tunnistaa ja ymmärtää kokonaisvaltaisen asiakaskokemuksen merkityksen ja osaa hyödyntää sitä työssään
- analysoida ja luoda kontaktipisteitä asiakaspolun varrella

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Teoreettinen orientaatio yhdessä kontaktituntien ja -keskustelujen kanssa perehdyttää opiskelijan palvelumuotoilun keskeisiin teorioihin, terminologiaan ja menetelmiin.
Kurssin käytännöllisessä osassa opiskelija oppii suunnittelemaan ja toteuttamaan palvelumuotoiluun perustuvia kehittämishankkeita vieraanvaraisuusalan työelämän tarpeisiin.

Ajoitus ja läsnäolo

Syyslukukausi 2023.
Aktiivinen osallistuminen kontakti- ja verkkoopetukseen.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opettajan kurssin alussa jakama materiaali

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Valinnaisita suoritustavoita (lähinnä opinnallistamisesta) tulee aina neuvotella erikseen ohjaavan opettajan kanssa.

Työelämäyhteistyö

Opiskelija suorittaa käytännön läheisen työelämään integroituvan jakson kurssin aikana itse valitsemassan yrityksessä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 opintopiste vastaa 26 opiskelijan työtuntia

Sisältö

Palvelumuotoilun käsite, tietopohja ja menetelmät
Palveluiden laadun arviointi ja seuranta
Palvelumuotoiluun perustuvan kehittämishankkeen toteutussuunnitelman tekeminen

Arviointimenetelmät

Itsearviointi
Vertaisarviointi
Ohjaajan suorittaman arviointi tehtyjen tehtävien pohjalta
Aktiivisuus kurssin aikana

Arviointiasteikko

1-5