Hotelli- ja ravintola-alan palvelumuotoilu (5 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CB97-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
15.05.2023 - 01.09.2023
Ajoitus
04.09.2023 - 31.12.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
- Lari-Pekka Ruotsi
Opetusryhmät
- Kenttä (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Luennot (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Opintokäynti/ekskursio (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLPRHOTRA21SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
-
LLABTO23-24Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Liiketoimintayksikkö
Pienryhmät
- Kenttä
- Luennot
- Opintokäynti/ekskursio
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- palvelumuotoilun periaatteet
- käyttää blue printtausta menetelmätyökaluna
- tunnistaa ja ymmärtää kokonaisvaltaisen asiakaskokemuksen merkityksen ja osaa hyödyntää sitä työssään
- analysoida ja luoda kontaktipisteitä asiakaspolun varrella
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Teoreettinen orientaatio yhdessä kontaktituntien ja -keskustelujen kanssa perehdyttää opiskelijan palvelumuotoilun keskeisiin teorioihin, terminologiaan ja menetelmiin.
Kurssin käytännöllisessä osassa opiskelija oppii suunnittelemaan ja toteuttamaan palvelumuotoiluun perustuvia kehittämishankkeita vieraanvaraisuusalan työelämän tarpeisiin.
Ajoitus ja läsnäolo
Syyslukukausi 2023.
Aktiivinen osallistuminen kontakti- ja verkkoopetukseen.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opettajan kurssin alussa jakama materiaali
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Valinnaisita suoritustavoita (lähinnä opinnallistamisesta) tulee aina neuvotella erikseen ohjaavan opettajan kanssa.
Työelämäyhteistyö
Opiskelija suorittaa käytännön läheisen työelämään integroituvan jakson kurssin aikana itse valitsemassan yrityksessä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 opintopiste vastaa 26 opiskelijan työtuntia
Sisältö
Palvelumuotoilun käsite, tietopohja ja menetelmät
Palveluiden laadun arviointi ja seuranta
Palvelumuotoiluun perustuvan kehittämishankkeen toteutussuunnitelman tekeminen
Arviointimenetelmät
Itsearviointi
Vertaisarviointi
Ohjaajan suorittaman arviointi tehtyjen tehtävien pohjalta
Aktiivisuus kurssin aikana
Arviointiasteikko
1-5