Siirry suoraan sisältöön

Hotellit ja trenditLaajuus (5 op)

Tunnus: AL00CB92

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa ja tuntee vallalla olevat megatrendit kuten:
- älykkäät kaupungit
- ilmastonmuutoksen
- hybridikaupankäynnin
- yritystoiminnan empatian
- digitalisaation ja tekoälyn merkitykset
- datan analysointimahdolliuudet

ja osaa soveltaen pohtia niiden merkitystä ja mahdollisuuksia hotelli- ja ravintola-alalle

Ilmoittautumisaika

18.03.2024 - 14.04.2024

Ajoitus

01.05.2024 - 31.08.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 80

Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • Sini Viinanen
Opetusryhmät
  • Luennot (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Verkkoluento (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • LLPRHOTRA22S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 22S Lappeenranta
  • LLABTO23-24
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Liiketoimintayksikkö
  • LABKES24KH
    Kesäopinnot 2024 (AMK)
Pienryhmät
  • Luennot
  • Verkkoluento

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa ja tuntee vallalla olevat megatrendit kuten:
- älykkäät kaupungit
- ilmastonmuutoksen
- hybridikaupankäynnin
- yritystoiminnan empatian
- digitalisaation ja tekoälyn merkitykset
- datan analysointimahdolliuudet

ja osaa soveltaen pohtia niiden merkitystä ja mahdollisuuksia hotelli- ja ravintola-alalle

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Verkkoluentoja toukokuussa 2024, jotka katsottavissa myös jälkikäteen oppimisalustalta. Itsenäistä kurssimateriaalien opiskelua, tiedon etsimistä sekä aktivoivia oppimistehtäviä.

Ajoitus ja läsnäolo

Verkko-opetusta ja ohjausta toukokuussa sekä itsenäistä opiskelua kesäkuusta elokuuhun. Toukokuun verkkoluennoilla ei ole läsnäolopakkoa, vaan ne voi myös katsoa tallenteelta.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimisalustalla jaettu materiaali.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaisia suoritustapoja.

Oppimisympäristö

Oppimisalustoina toimivat Moodle ja Howspace. Verkkoluennot Zoom-etäyhteydellä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kaikki kurssin materiaalit sekä oppimistehtävät esitellään toukokuun aikana ja niitä on mahdollista tehdä elokuun loppuun saakka.

Sisältö

Opintojakso antaa kokonaiskuvan vieraanvaraisuusalan trendeistä sekä tulevaisuudennäkymistä. Opiskelija tutustuu vallitseviin megatrendeihin sekä pohtii niiden merkitystä hotellialan tulevaisuudelle.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Ei vaatimuksia edeltävälle osaamiselle

Arviointimenetelmät

Oppimistehtävien arviointi asteikolla 1-5. Verkkoluentoihin osallistuminen (tai niiden katsominen jälkikäteen tallenteelta) on osa arviointikriteeristöä.

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole palauttanut oppimistehtäviä.

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Tyydyttävä (2, 1): Opiskelija on palauttanut vähintään 70% oppimistehtävistä. Oppimistehtävissä on noudatettu osittain ja vain vähän annettuja ohjeita. Palautettujen tehtävien sisältö vastaa osittain ja vain vähän annettuja ohjeita.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Hyvä (4,3): Opiskelija on palauttanut oppimistehtävät. Oppimistehtävissä on noudatettu osittain annettuja ohjeita ja palautettujen tehtävien sisällöt ovat osittain annettujen ohjeiden mukaisia.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Kiitettävä (5): Opiskelija on palauttanut oppimistehtävät. Oppimistehtävissä on noudatettu annettuja ohjeita ja palautettujen tehtävien sisältö on annettujen ohjeiden mukainen.

Ilmoittautumisaika

21.11.2022 - 08.01.2023

Ajoitus

01.01.2023 - 31.05.2023

Opintopistemäärä

5 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • Lari-Pekka Ruotsi
Opetusryhmät
  • Luennot (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Verkkoluento (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • LLABTO23H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023, Liiketoimintayksikkö
  • LLPRHOTRA21S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
Pienryhmät
  • Luennot
  • Verkkoluento

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa ja tuntee vallalla olevat megatrendit kuten:
- älykkäät kaupungit
- ilmastonmuutoksen
- hybridikaupankäynnin
- yritystoiminnan empatian
- digitalisaation ja tekoälyn merkitykset
- datan analysointimahdolliuudet

ja osaa soveltaen pohtia niiden merkitystä ja mahdollisuuksia hotelli- ja ravintola-alalle

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Kontaktiopetus (16 k), etäopetus (16 h) ja työelämäyhteistyön ja itsenäisen opiskelun osuus yhteensä (32 h).

Opiskelijat aktivoidaan ja ohjataan luennoilla laatimaan yhteistyössä alueellisen elinkeinoelämän kanssa trendien mukaisen ja yrityskohtaisen pikakehitysmallin yhteistyöyrityksen tarpeisiin.

Ajoitus ja läsnäolo

Kurssi toteutuu aikaikkunassa 16.01.2023 - 30.04.2023
Kick-off tunnilla kurssin alussa (4 h) läpikäydään tarkempi aikataulutus, tehtävänanto sekä sovitaan henkilökohtaiset sekä tiimien klinikkatunnit.
Kurssikokonaisuuden luennoilla (12 h) on pakollinen läsnäolo, mutta muilta osin opiskelija ohjaa itse aikavalintojaan.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Sitran trendikatsaus esittää yhden tulkinnan globaalien muutosilmiöiden suunnista – megatrendeistä. Julkaisemme uuden päivityksen tammikuussa 2023.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Kurssin luonteesta johtuen ei valinnaisia suoritustapoja voi ennakkoon ilmoittaa, mutta niistä voi tarvittaessa käydä keskustelua kurssin opettajan kanssa.

Työelämäyhteistyö

Kurssi toteutetaan työelämäyhteistyössä

Oppimisympäristö

Kontaktiopetus, työelämäyhteistyö ja itsenäinen sekä ohjattu etäopetus

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kurssi sitoo opiskelijan aikaa voi 80 työtunnin verran

Arviointimenetelmät

Itsearviointi, työelämäyhteistyöyrityksen arviointi sekä ohjaajan suorittama arviointi

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Työelämäyhteistyö jäänyt suorittamatta/hyväksymättä

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Työelämäyhteistyöstä kiitettävä arviointi, kaikki tehtävät suoritettu vähintään erittäin hyvin tiedoin (4).