Vieraanvaraisuusalan palvelukehitysprojekti (9 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CN46-3005
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
06.05.2024 - 30.08.2024
Ajoitus
09.09.2024 - 05.12.2024
Opintopistemäärä
9 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 50
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
- Marja Jordberg-Gilabert
- Ilkka Lehtola
Opetusryhmät
- Luennot 1 (Koko: 1. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLPRHOTRA23SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 23S Lappeenranta
Pienryhmät
- Luennot 1
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- kehittää käyttäjälähtöisiä, arvoa luovia matkailu- ja ravitsemispalveluja
- suunnitella, konseptoida, tuotteistaa ja toteuttaa palvelun käytännössä
- arvioida ja kehittää asiakkaan kokemusta
- huomioida matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön haasteet ja mahdollisuudet palvelukehittämisessä
- työskennellä kehitystiimissä
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset, työelämälähtöiset toimeksiannot, harjoitustyö.
Ajoitus ja läsnäolo
Lukujärjestyksen mukaan syksyllä 2024, aloitus viikolla 37
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Ilmoitetaan kurssin alkaessa, saatavissa kurssin Moodle-oppimisalustalta.
Työelämäyhteistyö
Työelämälähtöinen projektityö.
Oppimisympäristö
Moodle, Zoom.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 op vastaa ~ 27 h opiskelijan työtä eli 9 op:n kurssi vastaa n. 243 h työtä.
Sisältö
Tarkemmat sisältökuvaukset julkaistaan kurssin alussa.
Teemat
- projektityöskentely, projektitiimin kokoaminen
-vieraanvaraisuus
-liiketoiminnan kehittäminen
-toimintaympäristöt ja -verkostot
-tulevaisuuden trendit palvelun kehittämisessä
-kaupallistamisen prosessi
-digitaaliset ratkaisut majoitus-, ravitsemis- ja matkailualalla
-vieraanvaraisuusalan logistiset toiminnot.
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Majoitus- ravitsemis- ja matkailualan perusteiden sekä markkinoinnin perusteiden osaaminen.
Arviointiasteikko
1-5
Hylätty (0)
Opiskelija ei ole saavuttanut oppimistavoitteita arviointikriteerin Taso 1 mukaisesti.
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija osaa
- etsiä tietoa matkailu- ja ravitsemispalveluiden kehittämisestä eri lähteistä
- soveltaa kurssi oppimisalustalla esiteltyjä menetelmiä annettujen ohjeiden mukaan.
Lisäksi kurssin aihealuekohtaiset oppimistehtävät on suoritettu ajoissa ohjeiden mukaisesti.
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija osaa
- etsiä tietoa ja tunnistaa tarpeen matkailu- ja ravitsemispalveluiden kehittämisessä
- soveltaa erilaisia palvelunkehityksen ja työskentelyn menetelmiä johdonmukaisella ja perustellulla tavalla
- toimia itsenäisesti ja tavoitteellisesti tiimin jäsenenä palvelun kehitysprojektissa.
Lisäksi kurssin aihealuekohtaiset oppimistehtävät on suoritettu ajoissa ohjeiden mukaisesti.
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija osaa
- etsiä tietoa ja tunnistaa tarpeen matkailu- ja ravitsemispalveluiden kehittämisessä
- arvioida ja soveltaa erilaisia palvelunkehityksen sekä työskentelyn menetelmiä johdonmukaisella ja perustellulla tavalla
- toimia itsenäisesti ja tavoitteellisesti tiimin jäsenenä palvelun kehitysprojektissa edistäen ryhmän oppimista ja
- tuottaa projektiyritykselle lisäarvoa tuottavia kehitysideoita.
Lisäksi kurssin aihealuekohtaiset oppimistehtävät on suoritettu ajoissa ohjeiden mukaisesti.