Siirry suoraan sisältöön

Olut- ja viinitietous (3 op)

Toteutuksen tunnus: AL00CC17-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.05.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

28.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

3 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus

Opettaja

  • Lari-Pekka Ruotsi

Opetusryhmät

  • Luennot (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Verkkoluento (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Kenttä (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LLPRHOTRA22S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 22S Lappeenranta
  • LLTIMATLI21S
    Matkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus 21S Lahti
  • LLPRHOTRA21S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
  • LLABTO23-24
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Liiketoimintayksikkö
  • LLTIMATLI22S
    Matkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus 22S Lahti

Pienryhmät

  • Luennot
  • Verkkoluento
  • Kenttä

Osaamistavoitteet

Syvennetään viini- ja oluttietoutta siitä mitä opittiin opintojaksolla Anniskelulainsäädäntö ja juomatietous. Perehdytään liikeidean kannalta toimivan ja sopivan viini- ja olutvalikoiman rakentamiseen, hankintaan ja varastointiin. Perehdytään juomien hinnoittelukäytäntöihin ja juomalistan laadintaan. Opetellaan tunnistamaan oluen ja viinin ominaisuuksia aistinvaraisesti sekä sen perusteella kuvailemaan niitä asiakkaille. Opitaan tulkitsemaan viini- ja olutpullojen tuoteselosteita ja etikettejä.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Kurssi toteutetaan hybriidikurssina niin, että siihen sisältyy pääasiassa baariluokassa tapahtuvaa luennointia ja aistinvaraista havainnointia, noin 60% kokonaistuntimäärästä.
Luentoja täydennetään itsenäisillä sekä tiimioppimiseen perustuvilla etäopinnoilla, joita on noin 30% kokonaistuntimäärästä.
Kokonaistuntimäärästä käytetään opinto- ja tutustumiskäynteihin Viini- ja ruokamessuilla noin 10%.
Viini- ja ruokamessut ovat to 26.10. - su 29.10. 2023 välisenä aikana.

Ajoitus ja läsnäolo

Kontaktitunneilla on aktiivinen läsnäolo toivottavaa, lähes pakollista.
Itsenäiset tiimi- ja etäopinnot opiskelijat ajoittavat itse lukujärjestykseen resurssoitujen aikojen puitteissa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opettajan erikseen kurssin alussa osoittamat verkko- ja kirjamateriaali.

Työelämäyhteistyö

Viini- ja ruokamessut 2023

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kurssi sitoo opiskelijan ajankäyttöä noin 75 tunnin verran

Sisältö

Viinin- ja oluen valmistukset perusteet
Ekoviinit ja pienpanimo-olut
Viinin sisäänostamisprosessi
Viinin ja oluen myynninedistäminen
Viinin ja oluen tarjoilusta

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Ei vaatimuksia edeltävistä opinnoista

Arviointimenetelmät

Itsearviointi
Arvioitavat tehtävät
Tiimitehtävissä vertaisarviointi sekä itsearviointi

Arviointiasteikko

1-5