Olut- ja viinitietous (3 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CC17-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
15.05.2023 - 01.09.2023
Ajoitus
28.08.2023 - 31.12.2023
Opintopistemäärä
3 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
- Lari-Pekka Ruotsi
Opetusryhmät
- Luennot (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Verkkoluento (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Kenttä (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLPRHOTRA22SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 22S Lappeenranta
-
LLTIMATLI21SMatkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus 21S Lahti
-
LLPRHOTRA21SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
-
LLABTO23-24Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Liiketoimintayksikkö
-
LLTIMATLI22SMatkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus 22S Lahti
Pienryhmät
- Luennot
- Verkkoluento
- Kenttä
Osaamistavoitteet
Syvennetään viini- ja oluttietoutta siitä mitä opittiin opintojaksolla Anniskelulainsäädäntö ja juomatietous. Perehdytään liikeidean kannalta toimivan ja sopivan viini- ja olutvalikoiman rakentamiseen, hankintaan ja varastointiin. Perehdytään juomien hinnoittelukäytäntöihin ja juomalistan laadintaan. Opetellaan tunnistamaan oluen ja viinin ominaisuuksia aistinvaraisesti sekä sen perusteella kuvailemaan niitä asiakkaille. Opitaan tulkitsemaan viini- ja olutpullojen tuoteselosteita ja etikettejä.
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Kurssi toteutetaan hybriidikurssina niin, että siihen sisältyy pääasiassa baariluokassa tapahtuvaa luennointia ja aistinvaraista havainnointia, noin 60% kokonaistuntimäärästä.
Luentoja täydennetään itsenäisillä sekä tiimioppimiseen perustuvilla etäopinnoilla, joita on noin 30% kokonaistuntimäärästä.
Kokonaistuntimäärästä käytetään opinto- ja tutustumiskäynteihin Viini- ja ruokamessuilla noin 10%.
Viini- ja ruokamessut ovat to 26.10. - su 29.10. 2023 välisenä aikana.
Ajoitus ja läsnäolo
Kontaktitunneilla on aktiivinen läsnäolo toivottavaa, lähes pakollista.
Itsenäiset tiimi- ja etäopinnot opiskelijat ajoittavat itse lukujärjestykseen resurssoitujen aikojen puitteissa.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opettajan erikseen kurssin alussa osoittamat verkko- ja kirjamateriaali.
Työelämäyhteistyö
Viini- ja ruokamessut 2023
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kurssi sitoo opiskelijan ajankäyttöä noin 75 tunnin verran
Sisältö
Viinin- ja oluen valmistukset perusteet
Ekoviinit ja pienpanimo-olut
Viinin sisäänostamisprosessi
Viinin ja oluen myynninedistäminen
Viinin ja oluen tarjoilusta
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Ei vaatimuksia edeltävistä opinnoista
Arviointimenetelmät
Itsearviointi
Arvioitavat tehtävät
Tiimitehtävissä vertaisarviointi sekä itsearviointi
Arviointiasteikko
1-5