Hotelli- ja ravintola-alan henkilöstösuunnittelu (5 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CB99-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.07.2022 - 04.09.2022
Ajoitus
05.09.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
- Lari-Pekka Ruotsi
Opetusryhmät
- Luennot 1 (Koko: 24. Avoin AMK: 0.)
- Itsenäinen 1 (Koko: 24. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLABTO22HTäydentävä osaaminen (AMK) 2022, Liiketoimintayksikkö
-
LLPRHOTRA20SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
Pienryhmät
- Luennot 1
- Itsenäinen 1
Osaamistavoitteet
Tutustuttaa opiskelija henkilöstösuunnitteluun ja palkkahallintaan. Opiskelija perehtyy matkailu- ja ravitsemisalan yleisimpiin työehtosopimuksiin ja oppii laatimaan työvuorolistat työehtosopimuksen säännökset huomioiden. Opiskelija tutustuu palkkalaskennan osa-alueisiin ja oppii laskemaan palkkakustannukset.
Työehtosopimukset ja henkilöstösuunnittelu
Opiskelija tuntee alan työehtosopimukset ja työsuhteessa toimimista koskevat säännöt
Työvuorolistasuunnittelu
Opiskelija ymmärtää ja osaa toteuttaa manuaalisesti sekä tietoteknisesti työvuorosuunnittelun ja -laadinnan. Hän osaa ottaa huomioon niin voimassaolevat työehtosopimukset, työaikalain sekä muut yhteisesti sovitut pelisäännöt. Opiskelija osaa ottaa listan laadinnsassa huomioon yrityksen tuottavuus- ja taloudellisuustekijät sekä osaa ennakoida työvoimatarpeen ennusteiden mukaisesti
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Kurssi toteutetaan niin lähiopetuksena kuin siihen kiinteästi kuuluvilla kenttä- ja itsenäisen opiskelun harjoituksilla
Ajoitus ja läsnäolo
Kurssi alkaa 19.9. ja opiskelijan läsnäolo kontaktijaksoilla on merkityksellistä, koska oppiminen tulee toteutmaan tiimitehtävinä.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Tunneilla erikseen jaetut oppimateriaalit sekä manuaalit
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei valinnaisia toteutustapoja
Työelämäyhteistyö
Tehtävät ja kenttätyöt pyritään integroimaan kiinteästi elinkeinon tarpeisiin ja toiveisiin.
Oppimisympäristö
Luokkaympäristö sekä vapaasti valittavassa paikassa tapahtuva itsenäinen työskentely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kurssi sitoo opiskelijan aikaa toteuttamisaikana noin 120 tunnin verran
Sisältö
Kurssin jälkeen opiskelija osaa:
- henkilöstösuunnittelun perusasiat
- voimassa olevat työehtosopimukset
- soveltaa työehtosopimuksia esim. työvuorolistasuunnittelussa
- ja ymmärtää henkilöstötilinpäätöksen merkityksen henkilösuunnittelussa
- hyödyntää MaRa Plan Pro ohjelmistoa henkilöstösuunnittelussaan
Arviointimenetelmät
Hyväksytyt tehtävät
Itsearviointi
Vartaisarviointi
Arviointiasteikko
1-5
Hylätty (0)
Osa tehtävistä on vailla hyväksyntää
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija on suorittanut kiitettävästi tai lähes kiitettävästi kaikki tehtävät ja harjoitukset, sekä osaa soveltaa niiden kautta oppimiaan asioita aidossa työelämään integroituvassa tehtävässä/näytössä.