Esimiehenä vieraanvaraisuusalalla (5 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CB90-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
19.11.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
10.01.2022 - 01.05.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
- Täydentävä osaaminen, AMK
Opettaja
- Ann-Mari Karvinen
- Lari-Pekka Ruotsi
Opetusryhmät
- Luennot 1 (Koko: 40. Avoin AMK: 0.)
- Opintokäynti/ekskursio 1 (Koko: 40. Avoin AMK: 0.)
- Itsenäinen 1 (Koko: 40. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLABTO22HTäydentävä osaaminen (AMK) 2022, Liiketoimintayksikkö
-
LLPRHOTRA20SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
Pienryhmät
- Luennot 1
- Opintokäynti/ekskursio 1
- Itsenäinen 1
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- keskeisimmät johtamismallit ja menetelmät.
- nykyaikaisen johtamisen piirteet sekä työyhteisön organisoitumisen merkityksen.
- esimiestyön moninaisen tehtäväkentän ja oman roolinsa siinä.
- työoikeuden perusasiat.
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Opintojakson tavoitteena on, että opiskelija ymmärtää esimiestyön merkityksen laadukkaan palvelutoiminnan mahdollistajana sekä hyvän ja innostavan työkulttuurin luojana.
Opintojaksolla opitaan esimiestyön perustaitoja, palvelualaesimiehen keskeisiä tehtäviä ja erilaisia rooleja sekä toimintamalleja.
Opintojaksossa perehdytään valmentavaan esimiestyyliin ja harjaannutaan valmentajamaisesti johtamaan palvelualan eri työtehtäviä mm. sosiaalisen oppimisen sekä itsenäisten harjoitustehtävien avulla.
Opetusmenetelminä: luennot, keskusteleva opetus, ryhmätehtävät, yksilötehtävät, projektitehtävät, yritysvierailut
Ajoitus ja läsnäolo
Kevätlukukausi 2022
Merkittävä osa opintojakson annista mahdollistuu vain sosiaalisten tapaamisen kautta, joten läsnäolo etenkin ryhmä- ja tiimiharjoituksissa on suotavaa.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Ohjaajien erikseen määrittelemä ja tuottama opiskelumateriaali.
Lari-Pekan osuudessa oppikirjana: Ensiaskeleet esimiehenä. WSOY. Markku Pentikäinen ISBN 978-951-0-35542-8
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Aikaisemman esimiestyön kautta aikaisemmin hankittu osaaminen ja sen mahdollinen Ahotointi.
Työelämäyhteistyö
Osa opetuksesta pyritään sijoittamaan aitoon työympäristöön ja siellä tapahtuvaan observointiin.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Jakso työllistää opiskelijaa luentoineen ja harjoitustehtävineen noin 120 työtuntia
Sisältö
Motivointi ja sitouttaminen
Palvelualan työtavoitteiden asettaminen, toimintojen johtaminen sekä lopputuloksen mittaaminen
Organisoi ja delegoi hotelli- ja ravintola toimintoja (Ann-Mari)
Prosessien johtaminen
Hallitse ja tunnista toiminnan riskit (Lari)
Työhyvinvoinnin johtaminen (Lari)
Arviointimenetelmät
Arviointiperusteet:
itsearviointi
vertaisarviointi
näyttöön perustuva arviointi
Arviointiasteikko
1-5