Siirry suoraan sisältöön

RavintolatoimintaLaajuus (6 op)

Tunnus: AL00CC13

Laajuus

6 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- arvioida omaa asiakaspalveluosaamistaan sekä kykenee kehittämään itseään asiakaspalvelijana ja tunnistaa hyvän asiakaspalvelun
- yleisimmät tarjoilutavat ja -tekniikat sekä ymmärtää niiden käytön erilaisissa ravitsemisliikkeissä
- anniskelua koskevan lainsäädännön, tuntee alkoholijuomat sekä osaa anniskella alkoholijuomia

Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 10.11.2024

Opintopistemäärä

6 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 50

Koulutus
  • Täydentävä osaaminen, AMK
Opettaja
  • Ann-Mari Karvinen
  • Jukka Moilanen
Opetusryhmät
  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Opintokäynti/ekskursio 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • LLABTO24-25
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Liiketoimintayksikkö
  • LLPRHOTRA23S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 23S Lappeenranta
Pienryhmät
  • Luennot 1
  • Harjoitukset 1
  • Opintokäynti/ekskursio 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- arvioida omaa asiakaspalveluosaamistaan sekä kykenee kehittämään itseään asiakaspalvelijana ja tunnistaa hyvän asiakaspalvelun
- yleisimmät tarjoilutavat ja -tekniikat sekä ymmärtää niiden käytön erilaisissa ravitsemisliikkeissä
- anniskelua koskevan lainsäädännön, tuntee alkoholijuomat sekä osaa anniskella alkoholijuomia

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Lähiopetus. Luennot, harjoitustehtävät, yritysvierailut ja työskentely GastroBar Saimaassa ja mahdollisissa yhteistyöyrityksissä.

Ajoitus ja läsnäolo

Opetus lukujärjestyksen mukaan, lähiopetus.. Läsnäolo vähintään 80%. (ruokatuotannon ja ravintolapalvelun opetuksessa, Gastro Bar Saimaassa)

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali Moodlessa. Opettajan opintojakson alussa ilmoittama materiaali sekä e-Kampus.

Työelämäyhteistyö

Työskentely GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä

Oppimisympäristö

Kampus, GastroBar Saimaa sekä yhteistyöyritykset.

Sisältö

Vastullisen ravintolan liiketoiminnan kehittäminen sekä kannattavuus käytännön liiketoiminnassa.
Ruoka-, juoma- ja palvelutuote osana menestyksellistä ravintolan liiketoimintaa..
Onnistuneen Pop Up ravintolan tuotanto- ja palveluprosessin suunnittelu ja toteutus.
Erilaiset työelämäyhteistyö projektit.

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen suunnitteluun, tuotantoon ja toteutukseen GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. Harjoitustöiden suorittaminen hyväksytysti. Jatkuva näyttö.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Tunnistaa vastuullisen ravintolatoiminnan periaatteet.
Tunnistaa kannattavuuden merkityksen käytännön liiketoiminnassa.
Tuntee lain ja turvallisuuden merkityksen alalle

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Osaa toimia alan työtehtävissä vastuullisesti.
Ymmärtää kannattavan liiketoiminnan.merkityksen ravintolan liiketoiminnassa.
Ymmärtää lain ja turvallisuuden merkityksen toiminnassaan alalla.
Osaa toimia työturvallisuus huomioiden työyhteisössään
Osaa soveltaa aikaisempaa alan ammatillista tietoa
Ymmärtää työyhteisön yhteistyön merkityksen

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Osaa toimia itsenäisesti ja vastuullisesti ravintolatoiminnan eri työtilanteissa ja työtehtävissä työyhteisöään kehittäen
Osaa seurata suomalaista ja kansainvälistä alan keskustelua eri medioissa.
Osaa toimia työtehtävissään lakien ja asetusten mukaisesti ja ymmärtää turvallisuuden merkityksen toimialalla
Osaa kehittää kannattavaa ravintolan liiketoimintaa aikaisemmin hankitun tiedon ja kokemuksen avulla

Ilmoittautumisaika

15.05.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 30.11.2023

Opintopistemäärä

6 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • Ann-Mari Karvinen
  • Jukka Moilanen
Opetusryhmät
  • Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • LLPRHOTRA22S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 22S Lappeenranta
  • LLABTO23-24
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Liiketoimintayksikkö
Pienryhmät
  • Harjoitukset 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- arvioida omaa asiakaspalveluosaamistaan sekä kykenee kehittämään itseään asiakaspalvelijana ja tunnistaa hyvän asiakaspalvelun
- yleisimmät tarjoilutavat ja -tekniikat sekä ymmärtää niiden käytön erilaisissa ravitsemisliikkeissä
- anniskelua koskevan lainsäädännön, tuntee alkoholijuomat sekä osaa anniskella alkoholijuomia

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Lähiopetus. Luennot, harjoitustehtävät, yritysvierailut ja työskentely GastroBar Saimaassa ja mahdollisissa yhteistyöyrityksissä.

Sisältö

Ravintolan asiakaspalvelun työvälineet, erilaisten juomien raaka-aineet ja valmistusmenetelmät, työturvallisuus, tarjoilun perustekniikat, materiaalihallinnan ATK, hygienia ja työyhteisön pelisäännöt.
Ruoka-, juoma- ja palvelutuote osana menestyksellistä liiketoimintakonseptia.
Onnistuneen tuotanto- ja palveluprosessin suunnittelu. Pop Up ravintolan suunnittelu ja toteutus. Alan kehitys ja trendit.

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen suunnitteluun, tuotantoon ja toteutukseen GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. Harjoitustöiden suorittaminen hyväksytysti. Jatkuva näyttö.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Tunnistaa ja nimeää ravintolatoiminnan työtehtävät ja niiden sisällöt.
Tunnistaa suomalaisia alan toimijoita.
Tuntee lain ja turvallisuuden merkityksen alalle

Osaa työskennellä työyhteisön jäsenenä

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Osaa toimia alan työtehtävissä perehdytyksen jälkeen.
Osaa nimetä alan suomalaisia ja kansainvälisiä toimijoita.
Ymmärtää lain ja turvallisuuden merkityksen toiminnassaan alalla

Osaa toimia työturvallisuus huomioiden työyhteisössään

Osaa soveltaa aikaisempaa alan ammatillista tietoa

Ymmärtää työyhteisön yhteistyön tärkeyden

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Osaa toimia itsenäisesti ravintolatoiminnan eri työtilanteissa ja työtehtävissä työyhteisöään kehittäen
Osaa seurata suomalaista ja kansainvälistä alan keskustelua eri medioissa.
Osaa toimia työtehtävissään lakien ja asetusten mukaisesti ja ymmärtää turvallisuuden merkityksen toimialalla
Osaa kehittää työyhteisöään aikaisemmin hankitun tiedon ja kokemuksen avulla

Ilmoittautumisaika

01.07.2022 - 04.09.2022

Ajoitus

29.08.2022 - 15.12.2022

Opintopistemäärä

6 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • Tapio Laine
  • Ann-Mari Karvinen
  • Jukka Moilanen
Ryhmät
  • LLPRHOTRA21S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- arvioida omaa asiakaspalveluosaamistaan sekä kykenee kehittämään itseään asiakaspalvelijana ja tunnistaa hyvän asiakaspalvelun
- yleisimmät tarjoilutavat ja -tekniikat sekä ymmärtää niiden käytön erilaisissa ravitsemisliikkeissä
- anniskelua koskevan lainsäädännön, tuntee alkoholijuomat sekä osaa anniskella alkoholijuomia

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Lähiopetus. Luennot, harjoitustehtävät, yritysvierailut ja työskentely GastroBar Saimaassa ja mahdollisissa yhteistyöyrityksissä.

Sisältö

Ravintolan asiakaspalvelun työvälineet, erilaisten juomien raaka-aineet ja valmistusmenetelmät, työturvallisuus, tarjoilun perustekniikat, materiaalihallinnan ATK, hygienia ja työyhteisön pelisäännöt.
Ruoka-, juoma- ja palvelutuote osana menestyksellistä liiketoimintakonseptia.
Onnistuneen tuotanto- ja palveluprosessin suunnittelu. Pop Up ravintolan suunnittelu ja toteutus. Alan kehitys ja trendit.

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen suunnitteluun, tuotantoon ja toteutukseen GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. Harjoitustöiden suorittaminen hyväksytysti. Jatkuva näyttö.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Tunnistaa ja nimeää ravintolatoiminnan työtehtävät ja niiden sisällöt.
Tunnistaa suomalaisia alan toimijoita.
Tuntee lain ja turvallisuuden merkityksen alalle

Osaa työskennellä työyhteisön jäsenenä

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Osaa toimia alan työtehtävissä perehdytyksen jälkeen.
Osaa nimetä alan suomalaisia ja kansainvälisiä toimijoita.
Ymmärtää lain ja turvallisuuden merkityksen toiminnassaan alalla

Osaa toimia työturvallisuus huomioiden työyhteisössään

Osaa soveltaa aikaisempaa alan ammatillista tietoa

Ymmärtää työyhteisön yhteistyön tärkeyden

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Osaa toimia itsenäisesti ravintolatoiminnan eri työtilanteissa ja työtehtävissä työyhteisöään kehittäen
Osaa seurata suomalaista ja kansainvälistä alan keskustelua eri medioissa.
Osaa toimia työtehtävissään lakien ja asetusten mukaisesti ja ymmärtää turvallisuuden merkityksen toimialalla
Osaa kehittää työyhteisöään aikaisemmin hankitun tiedon ja kokemuksen avulla