Ravintolatoiminta (6 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CC13-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
06.05.2024 - 30.08.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 10.11.2024
Opintopistemäärä
6 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 50
Koulutus
- Täydentävä osaaminen, AMK
Opettaja
- Ann-Mari Karvinen
- Jukka Moilanen
Opetusryhmät
- Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Opintokäynti/ekskursio 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLABTO24-25Täydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Liiketoimintayksikkö
-
LLPRHOTRA23SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 23S Lappeenranta
Pienryhmät
- Luennot 1
- Harjoitukset 1
- Opintokäynti/ekskursio 1
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- arvioida omaa asiakaspalveluosaamistaan sekä kykenee kehittämään itseään asiakaspalvelijana ja tunnistaa hyvän asiakaspalvelun
- yleisimmät tarjoilutavat ja -tekniikat sekä ymmärtää niiden käytön erilaisissa ravitsemisliikkeissä
- anniskelua koskevan lainsäädännön, tuntee alkoholijuomat sekä osaa anniskella alkoholijuomia
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Lähiopetus. Luennot, harjoitustehtävät, yritysvierailut ja työskentely GastroBar Saimaassa ja mahdollisissa yhteistyöyrityksissä.
Ajoitus ja läsnäolo
Opetus lukujärjestyksen mukaan, lähiopetus.. Läsnäolo vähintään 80%. (ruokatuotannon ja ravintolapalvelun opetuksessa, Gastro Bar Saimaassa)
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali Moodlessa. Opettajan opintojakson alussa ilmoittama materiaali sekä e-Kampus.
Työelämäyhteistyö
Työskentely GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä
Oppimisympäristö
Kampus, GastroBar Saimaa sekä yhteistyöyritykset.
Sisältö
Vastullisen ravintolan liiketoiminnan kehittäminen sekä kannattavuus käytännön liiketoiminnassa.
Ruoka-, juoma- ja palvelutuote osana menestyksellistä ravintolan liiketoimintaa..
Onnistuneen Pop Up ravintolan tuotanto- ja palveluprosessin suunnittelu ja toteutus.
Erilaiset työelämäyhteistyö projektit.
Arviointimenetelmät
Aktiivinen osallistuminen suunnitteluun, tuotantoon ja toteutukseen GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. Harjoitustöiden suorittaminen hyväksytysti. Jatkuva näyttö.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
Tunnistaa vastuullisen ravintolatoiminnan periaatteet.
Tunnistaa kannattavuuden merkityksen käytännön liiketoiminnassa.
Tuntee lain ja turvallisuuden merkityksen alalle
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Osaa toimia alan työtehtävissä vastuullisesti.
Ymmärtää kannattavan liiketoiminnan.merkityksen ravintolan liiketoiminnassa.
Ymmärtää lain ja turvallisuuden merkityksen toiminnassaan alalla.
Osaa toimia työturvallisuus huomioiden työyhteisössään
Osaa soveltaa aikaisempaa alan ammatillista tietoa
Ymmärtää työyhteisön yhteistyön merkityksen
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Osaa toimia itsenäisesti ja vastuullisesti ravintolatoiminnan eri työtilanteissa ja työtehtävissä työyhteisöään kehittäen
Osaa seurata suomalaista ja kansainvälistä alan keskustelua eri medioissa.
Osaa toimia työtehtävissään lakien ja asetusten mukaisesti ja ymmärtää turvallisuuden merkityksen toimialalla
Osaa kehittää kannattavaa ravintolan liiketoimintaa aikaisemmin hankitun tiedon ja kokemuksen avulla