Siirry suoraan sisältöön

YrittäjyysLaajuus (2 op)

Tunnus: AY00CU16

Laajuus

2 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta
- löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti.

Ilmoittautumisaika

20.11.2024 - 15.05.2025

Ajoitus

02.01.2025 - 31.05.2025

Opintopistemäärä

2 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 500

Koulutus
  • Täydentävä osaaminen, AMK
Opettaja
  • Sanna Kokkonen
Opetusryhmät
  • Avoimen ammattikorkeakoulun kiintiö (Koko: 40. Avoin AMK: 40.)
Ryhmät
  • TLABTO24H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Teknologiayksikkö
  • MLABTO24H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Muotoiluinstituutti
  • HLABTO24H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Hyvinvointiyksikkö
Pienryhmät
  • Avoimen ammattikorkeakoulun kiintiö

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta
- löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Itsenäisesti opiskeltava nonstop-toteutus. Suorittamisen voi aloittaa milloin tahansa ilmoittautumisajan päättymiseen saakka.
Kaikki opintojakson materiaalit ja tehtävät löytyvät kurssin Moodle-alustalta.

***HUOM!***
Opintojaksoa EI OLE TARKOITETTU LABin liiketoimintayksikön opiskelijoille! Heidän opintoihinsa sisältyy vastaava laajempi, pakollinen opintojakso.
********

Ajoitus ja läsnäolo

Nonstop-toteutus, ajasta ja paikasta riippumaton.
Mahdollisista yksittäisiin tehtäviin liittyvistä määräajoista annetaan tarkempaa tietoa opintojakson Moodlessa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Tiedot annetaan opintojakson Moodle-alustalla.

Sisältö

Opiskelija osaa hahmottaa yrittäjyyttä uravaihtoehtona.
Yrittäjyyden edellytykset ja vaatimukset. Omien yrittäjäominaisuuksien testaaminen ja analysointi. Yrityksen perustamiseen liittyvät edellytykset: Innovaatio (yritysidea) ja sen kehittäminen kestäväksi ja vastuulliseksi liikeideaksi.
Yrityksen käytännön toteutuksen suunnittelu, kuten
- tunnettuuden lisääminen markkinoinnin avulla
- sopivan juridisen muodon valinta
- riskien tunnistaminen ja niiden hallinta
- käytännön perustamistoimet.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Kurssi sopii kaikille riippumatta edeltävistä opinnoista ja suorituksesta.

***HUOM!***
Opintojaksoa EI OLE TARKOITETTU LABin liiketoimintayksikön opiskelijoille! Heidän opintoihinsa sisältyy vastaava laajempi, pakollinen opintojakso.
********

Arviointimenetelmät

Arviointi tapahtuu kurssitehtävien palautusten perusteella asteikolla hyväksytty/hylätty.
Kaikki kurssin tehtävät tulee olla hyväksytysti suoritettuja ennen arviointia.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Ilmoittautumisaika

18.11.2024 - 30.11.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 31.12.2024

Opintopistemäärä

2 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 1000

Koulutus
  • Täydentävä osaaminen, AMK
Opettaja
  • Sanna Kokkonen
Ryhmät
  • TLABTO24H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Teknologiayksikkö
  • MLABTO24H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Muotoiluinstituutti
  • HLABTO24H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Hyvinvointiyksikkö

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta
- löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opintojakso toteutetaan nonstop-periaatteella. Kurssin voi aloittaa milloin tahansa ja se suoritetaan itseopiskeluna.
Kaikki opintojakson materiaalit ja tehtävät löytyvät kurssin Moodle-alustalta.

***HUOM!***
LABin Liiketoimintayksikön opiskelijat eivät voi ottaa tätä opintojaksoa!! Heidän opintoihinsa sisältyy vastaava laajempi, pakollinen opintojakso.
********

Ajoitus ja läsnäolo

Nonstop-kurssi on ajasta ja paikasta riippumaton.
Mahdollisista yksittäisiin tehtäviin liittyvistä määräajoista annetaan tarkempaa tietoa opintojakson Moodlessa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Tiedot annetaan opintojakson Moodle-alustalla.

Sisältö

Opiskelija osaa hahmottaa yrittäjyyttä uravaihtoehtona.
Yrittäjyyden edellytykset ja vaatimukset. Omien yrittäjäominaisuuksien testaaminen ja analysointi. Yrityksen perustamiseen liittyvät edellytykset: Innovaatio (yritysidea) ja sen kehittäminen toimivaksi liikeideaksi.
Yrityksen käytännön toteutuksen suunnittelu, kuten
- tunnettuuden lisääminen markkinoinnin avulla
- sopivan juridisen muodon valinta
- riskien tunnistaminen ja niiden hallinta
- kestävän kannattavuuden edellytykset
- käytännön perustamistoimet.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Kurssi sopii kaikille riippumatta edeltävistä opinnoista ja suorituksesta.

***HUOM!***
LABin Liiketoimintayksikön opiskelijat eivät voi ottaa tätä opintojaksoa!! Heidän opintoihinsa sisältyy vastaava laajempi, pakollinen opintojakso.
*****

Arviointimenetelmät

Arviointi tapahtuu kurssitehtävien palautusten perusteella. Tehtävistä arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Kaikki kurssin tehtävät tulee olla hyväksytysti suoritettuja, jotta opiskelija voi saada koko opintojaksosta arvosanan.
Arvioinnit tulevat Peppiin palautuskuukautta seuraavan kuukauden puoliväliin mennessä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Ilmoittautumisaika

01.03.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

01.05.2024 - 31.12.2024

Opintopistemäärä

2 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 1000

Opettaja
  • Sanna Kokkonen
Ryhmät
  • TLABTO24H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Teknologiayksikkö
  • MLABTO23H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Muotoiluinstituutti
  • MLABTO24H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Muotoiluinstituutti
  • HLABTO24H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Hyvinvointiyksikkö
  • HLABTO23H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Hyvinvointiyksikkö
  • TLABTO23H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Teknologiayksikkö
  • LABKES24KH
    Kesäopinnot 2024 (AMK)

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta
- löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opintojakso toteutetaan HopOn-periaatteella. Kurssin voi aloittaa milloin tahansa ja se suoritetaan itseopiskeluna.
Kaikki opintojakson materiaalit ja tehtävät löytyvät kurssin Moodle-alustalta.

***HUOM!***
LABin Liiketoimintayksikön opiskelijat eivät voi ottaa tätä opintojaksoa!! Heidän opintoihinsa sisältyy vastaava laajempi, pakollinen opintojakso.
********

Ajoitus ja läsnäolo

HopOn. Tehtävät on palautettava 30.11.2024 mennessä. Muutoin kurssi on ajasta ja paikasta riippumaton.
Mahdollisista tehtäviin liittyuvistä määräajoista annetaan tarkempaa tietoa opintojakson Moodlessa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Tiedot annetaan opintojakson Moodle-alustalla.

Sisältö

Opiskelija osaa hahmottaa yrittäjyyttä uravaihtoehtona.
Yrittäjyyden edellytykset ja vaatimukset. Omien yrittäjäominaisuuksien testaaminen ja analysointi. Yrityksen perustamiseen liittyvät edellytykset: Innovaatio (yritysidea) ja sen kehittäminen toimivaksi liikeideaksi.
Yrityksen käytännön toteutuksen suunnittelu, kuten
- tunnettuuden lisääminen markkinoinnin avulla
- sopivan juridisen muodon valinta
- riskien tunnistaminen ja niiden hallinta
- kannattavuuden edellytykset
- käytännön perustamistoimet.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Kurssi sopii kaikille riippumatta edeltävistä opinnoista ja suorituksesta.

***HUOM!***
LABin Liiketoimintayksikön opiskelijat eivät voi ottaa tätä opintojaksoa!! Heidän opintoihinsa sisältyy vastaava laajempi, pakollinen opintojakso.
*****

Arviointimenetelmät

Arviointi tapahtuu kurssitehtävien palautusten perusteella. Tehtävistä arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Kaikki kurssin tehtävät tulee olla hyväksytysti suoritettuja, jotta opiskelija voi saada koko opintojaksosta arvosanan.
Arvioinnit tulevat Peppiin palautuskuukautta seuraavan kuukauden puoliväliin mennessä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Ilmoittautumisaika

02.08.2023 - 30.04.2024

Ajoitus

01.09.2023 - 31.05.2024

Opintopistemäärä

2 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

50 - 1000

Koulutus
  • Täydentävä osaaminen, AMK
Opettaja
  • Sanna Kokkonen
Ryhmät
  • TLABTO24H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Teknologiayksikkö
  • MLABTO23H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Muotoiluinstituutti
  • MLABTO24H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Muotoiluinstituutti
  • HLABTO24H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Hyvinvointiyksikkö
  • HLABTO23H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Hyvinvointiyksikkö
  • TLABTO23H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Teknologiayksikkö

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta
- löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opintojakso toteutetaan HopOn-periaatteella. Kurssin voi aloittaa milloin tahansa 31.3.2024 mennessä ja se suoritetaan itseopiskeluna.
Kaikki opintojakson materiaalit ja tehtävät löytyvät kurssin Moodle-alustalta.

***HUOM!***
LABin Liiketoimintayksikön opiskelijat eivät voi ottaa tätä opintojaksoa!! Heidän opintoihinsa sisältyy vastaava laajempi, pakollinen opintojakso.
********

Ajoitus ja läsnäolo

HopOn. Tehtävät on palautettava 15.5.2024 mennessä. Muutoin kurssi on ajasta ja paikasta riippumaton.
Mahdollisista tehtäviin liittyuvistä määräajoista annetaan tarkempaa tietoa opintojakson Moodlessa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Tiedot annetaan opintojakson Moodle-alustalla.

Sisältö

Opiskelija osaa hahmottaa yrittäjyyttä uravaihtoehtona.
Yrittäjyyden edellytykset ja vaatimukset. Omien yrittäjäominaisuuksien testaaminen ja analysointi. Yrityksen perustamiseen liittyvät edellytykset: Innovaatio (yritysidea) ja sen kehittäminen toimivaksi liikeideaksi.
Yrityksen käytännön toteutuksen suunnittelu, kuten
- tunnettuuden lisääminen markkinoinnin avulla
- sopivan juridisen muodon valinta
- riskien tunnistaminen ja niiden hallinta
- kannattavuuden edellytykset
- käytännön perustamistoimet.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Kurssi sopii kaikille riippumatta edeltävistä opinnoista ja suorituksesta.

***HUOM!***
LABin Liiketoimintayksikön opiskelijat eivät voi ottaa tätä opintojaksoa!! Heidän opintoihinsa sisältyy vastaava laajempi, pakollinen opintojakso.
*****

Arviointimenetelmät

Arviointi tapahtuu kurssitehtävien palautusten perusteella. Tehtävistä arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Kaikki kurssin tehtävät tulee olla hyväksytysti suoritettuja, jotta opiskelija voi saada koko opintojaksosta arvosanan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Ilmoittautumisaika

21.11.2022 - 07.08.2023

Ajoitus

15.02.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

2 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

10 - 500

Koulutus
  • Täydentävä osaaminen, AMK
Opettaja
  • Pekka Mytty
  • Sanna Kokkonen
Opetusryhmät
  • Itsenäinen 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • MLABTO22H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2022-2023, Muotoiluinstituutti
  • HLABTO22H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2022-2023, Hyvinvointiyksikkö
  • TLABTO22H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2022-2023, Teknologiayksikkö
  • MLABTO23H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Muotoiluinstituutti
  • HLABTO23H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Hyvinvointiyksikkö
  • LABKES23KH
    Kesäopinnot 2023 (AMK)
  • TLABTO23H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Teknologiayksikkö
Pienryhmät
  • Itsenäinen 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta
- löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opintojakso toteutetaan HopOn -periaatteella. Käytännössä tämä tarkoittaa itseopiskelua ja sitä, että kurssin voi aloittaa milloin tahansa lukuvuoden aikana. Opintojaksoon ei sisälly lainkaan opetusta vaan kaikki materiaalit ja tehtäväksiannot löytyvät kurssin Moodle-sivuilta.

Jos suoritat kurssia LABin kesätauon aikana (10.6. - 6.8.), niin ilmoittautuminen kurssille viimeistään 7.6.

Ajoitus ja läsnäolo

HopOn. Kurssi on ajasta ja paikasta riippumaton. Mahdollisista tehtäviin liittyuvistä määräajoista annetaan tarkempaa tietoa opintojakson Moodlessa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Kaikki oppimateriaali jaetaan kurssin aikana tai ilmoitetaan opiskelijoille suositeltavina linkkeinä

Sisältö

Opiskelija osaa hahmottaa yrittäjyyttä uravaihtoehtona vs. työllistyminen palkkatöihin.
Yrittäjyyden edellytykset ja vaatimukset. Omien yrittäjäominaisuuksien testaaminen ja analysointi. Yrityksen perustamiseen liittyvät edellytykset: Innovaatio (yritysidea) ja sen kehittäminen toimivaksi liikeideaksi.
Yrityksen käytännön toteutuksen suunnittelu, kuten
- tunnettuuden lisääminen markkinoinnin avulla.
- sopivan juridisen muodon valinta
- riskien tunnistaminen ja niiden hallinta
- kannattavuuden edellytykset
- käytännön perustamistoimet.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Kurssi sopii kaikille riippumatta edeltävistä opinnoista ja suorituksesta.
Liiketoimintayksikön opiskelijat eivät voi ottaa tätä opintojaksoa, koska heillä vastaava (laajempi) opintojakso sisältyy jo laajempana pakollisena opintojaksona opintoihin.

Arviointimenetelmät

Arviointi tapahtuu kurssitehtävien palautusten perusteella. Tehtävistä arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Kaikki kurssin tehtävät tulee olla hyväksytysti suoritettuja, jotta opiskelija voi saada koko opintojaksosta arvosanan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

1: Opiskelija osaa hahmottaa yrityksen perustamisprosessiin liittyvät vaiheet ja analysoida jossakin määrin aloittavan yrityksen toimintoja ja omia yrittäjäominaisuuksiaan

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

3: Opiskelija hallitsee hyvin yrityksen perustamisprosessiin liittyvät vaiheet ja osaa oikeaoppisesti analysoida aloittavan yrityksen toimintoja ja omia yrittäjäominaisuuksiaan

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

5: Opiskelija osaa analysoida aloittavien yritysten prosesseihin liittyviä tyypillisiä ongelmakohtia ja hänellä on riittävä näkemys esittämään näihin parannusehdotuksia omissa tehtäväratkaisuissaan