YrittäjyysLaajuus (2 op)
Tunnus: AY00CU16
Laajuus
2 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta
- löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti.
Ilmoittautumisaika
20.11.2024 - 15.05.2025
Ajoitus
02.01.2025 - 31.05.2025
Opintopistemäärä
2 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Verkkokampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 500
Koulutus
- Täydentävä osaaminen, AMK
Opettaja
- Sanna Kokkonen
Opetusryhmät
- Avoimen ammattikorkeakoulun kiintiö (Koko: 40. Avoin AMK: 40.)
Ryhmät
-
TLABTO24HTäydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Teknologiayksikkö
-
MLABTO24HTäydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Muotoiluinstituutti
-
HLABTO24HTäydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Hyvinvointiyksikkö
Pienryhmät
- Avoimen ammattikorkeakoulun kiintiö
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta
- löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti.
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Itsenäisesti opiskeltava nonstop-toteutus. Suorittamisen voi aloittaa milloin tahansa ilmoittautumisajan päättymiseen saakka.
Kaikki opintojakson materiaalit ja tehtävät löytyvät kurssin Moodle-alustalta.
***HUOM!***
Opintojaksoa EI OLE TARKOITETTU LABin liiketoimintayksikön opiskelijoille! Heidän opintoihinsa sisältyy vastaava laajempi, pakollinen opintojakso.
********
Ajoitus ja läsnäolo
Nonstop-toteutus, ajasta ja paikasta riippumaton.
Mahdollisista yksittäisiin tehtäviin liittyvistä määräajoista annetaan tarkempaa tietoa opintojakson Moodlessa.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Tiedot annetaan opintojakson Moodle-alustalla.
Sisältö
Opiskelija osaa hahmottaa yrittäjyyttä uravaihtoehtona.
Yrittäjyyden edellytykset ja vaatimukset. Omien yrittäjäominaisuuksien testaaminen ja analysointi. Yrityksen perustamiseen liittyvät edellytykset: Innovaatio (yritysidea) ja sen kehittäminen kestäväksi ja vastuulliseksi liikeideaksi.
Yrityksen käytännön toteutuksen suunnittelu, kuten
- tunnettuuden lisääminen markkinoinnin avulla
- sopivan juridisen muodon valinta
- riskien tunnistaminen ja niiden hallinta
- käytännön perustamistoimet.
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Kurssi sopii kaikille riippumatta edeltävistä opinnoista ja suorituksesta.
***HUOM!***
Opintojaksoa EI OLE TARKOITETTU LABin liiketoimintayksikön opiskelijoille! Heidän opintoihinsa sisältyy vastaava laajempi, pakollinen opintojakso.
********
Arviointimenetelmät
Arviointi tapahtuu kurssitehtävien palautusten perusteella asteikolla hyväksytty/hylätty.
Kaikki kurssin tehtävät tulee olla hyväksytysti suoritettuja ennen arviointia.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Ilmoittautumisaika
18.11.2024 - 30.11.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 31.12.2024
Opintopistemäärä
2 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Verkkokampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 1000
Koulutus
- Täydentävä osaaminen, AMK
Opettaja
- Sanna Kokkonen
Ryhmät
-
TLABTO24HTäydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Teknologiayksikkö
-
MLABTO24HTäydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Muotoiluinstituutti
-
HLABTO24HTäydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Hyvinvointiyksikkö
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta
- löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti.
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Opintojakso toteutetaan nonstop-periaatteella. Kurssin voi aloittaa milloin tahansa ja se suoritetaan itseopiskeluna.
Kaikki opintojakson materiaalit ja tehtävät löytyvät kurssin Moodle-alustalta.
***HUOM!***
LABin Liiketoimintayksikön opiskelijat eivät voi ottaa tätä opintojaksoa!! Heidän opintoihinsa sisältyy vastaava laajempi, pakollinen opintojakso.
********
Ajoitus ja läsnäolo
Nonstop-kurssi on ajasta ja paikasta riippumaton.
Mahdollisista yksittäisiin tehtäviin liittyvistä määräajoista annetaan tarkempaa tietoa opintojakson Moodlessa.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Tiedot annetaan opintojakson Moodle-alustalla.
Sisältö
Opiskelija osaa hahmottaa yrittäjyyttä uravaihtoehtona.
Yrittäjyyden edellytykset ja vaatimukset. Omien yrittäjäominaisuuksien testaaminen ja analysointi. Yrityksen perustamiseen liittyvät edellytykset: Innovaatio (yritysidea) ja sen kehittäminen toimivaksi liikeideaksi.
Yrityksen käytännön toteutuksen suunnittelu, kuten
- tunnettuuden lisääminen markkinoinnin avulla
- sopivan juridisen muodon valinta
- riskien tunnistaminen ja niiden hallinta
- kestävän kannattavuuden edellytykset
- käytännön perustamistoimet.
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Kurssi sopii kaikille riippumatta edeltävistä opinnoista ja suorituksesta.
***HUOM!***
LABin Liiketoimintayksikön opiskelijat eivät voi ottaa tätä opintojaksoa!! Heidän opintoihinsa sisältyy vastaava laajempi, pakollinen opintojakso.
*****
Arviointimenetelmät
Arviointi tapahtuu kurssitehtävien palautusten perusteella. Tehtävistä arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Kaikki kurssin tehtävät tulee olla hyväksytysti suoritettuja, jotta opiskelija voi saada koko opintojaksosta arvosanan.
Arvioinnit tulevat Peppiin palautuskuukautta seuraavan kuukauden puoliväliin mennessä.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Ilmoittautumisaika
01.03.2024 - 30.08.2024
Ajoitus
01.05.2024 - 31.12.2024
Opintopistemäärä
2 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Verkkokampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 1000
Opettaja
- Sanna Kokkonen
Ryhmät
-
TLABTO24HTäydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Teknologiayksikkö
-
MLABTO23HTäydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Muotoiluinstituutti
-
MLABTO24HTäydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Muotoiluinstituutti
-
HLABTO24HTäydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Hyvinvointiyksikkö
-
HLABTO23HTäydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Hyvinvointiyksikkö
-
TLABTO23HTäydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Teknologiayksikkö
-
LABKES24KHKesäopinnot 2024 (AMK)
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta
- löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti.
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Opintojakso toteutetaan HopOn-periaatteella. Kurssin voi aloittaa milloin tahansa ja se suoritetaan itseopiskeluna.
Kaikki opintojakson materiaalit ja tehtävät löytyvät kurssin Moodle-alustalta.
***HUOM!***
LABin Liiketoimintayksikön opiskelijat eivät voi ottaa tätä opintojaksoa!! Heidän opintoihinsa sisältyy vastaava laajempi, pakollinen opintojakso.
********
Ajoitus ja läsnäolo
HopOn. Tehtävät on palautettava 30.11.2024 mennessä. Muutoin kurssi on ajasta ja paikasta riippumaton.
Mahdollisista tehtäviin liittyuvistä määräajoista annetaan tarkempaa tietoa opintojakson Moodlessa.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Tiedot annetaan opintojakson Moodle-alustalla.
Sisältö
Opiskelija osaa hahmottaa yrittäjyyttä uravaihtoehtona.
Yrittäjyyden edellytykset ja vaatimukset. Omien yrittäjäominaisuuksien testaaminen ja analysointi. Yrityksen perustamiseen liittyvät edellytykset: Innovaatio (yritysidea) ja sen kehittäminen toimivaksi liikeideaksi.
Yrityksen käytännön toteutuksen suunnittelu, kuten
- tunnettuuden lisääminen markkinoinnin avulla
- sopivan juridisen muodon valinta
- riskien tunnistaminen ja niiden hallinta
- kannattavuuden edellytykset
- käytännön perustamistoimet.
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Kurssi sopii kaikille riippumatta edeltävistä opinnoista ja suorituksesta.
***HUOM!***
LABin Liiketoimintayksikön opiskelijat eivät voi ottaa tätä opintojaksoa!! Heidän opintoihinsa sisältyy vastaava laajempi, pakollinen opintojakso.
*****
Arviointimenetelmät
Arviointi tapahtuu kurssitehtävien palautusten perusteella. Tehtävistä arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Kaikki kurssin tehtävät tulee olla hyväksytysti suoritettuja, jotta opiskelija voi saada koko opintojaksosta arvosanan.
Arvioinnit tulevat Peppiin palautuskuukautta seuraavan kuukauden puoliväliin mennessä.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Ilmoittautumisaika
02.08.2023 - 30.04.2024
Ajoitus
01.09.2023 - 31.05.2024
Opintopistemäärä
2 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Verkkokampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
50 - 1000
Koulutus
- Täydentävä osaaminen, AMK
Opettaja
- Sanna Kokkonen
Ryhmät
-
TLABTO24HTäydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Teknologiayksikkö
-
MLABTO23HTäydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Muotoiluinstituutti
-
MLABTO24HTäydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Muotoiluinstituutti
-
HLABTO24HTäydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Hyvinvointiyksikkö
-
HLABTO23HTäydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Hyvinvointiyksikkö
-
TLABTO23HTäydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Teknologiayksikkö
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta
- löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti.
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Opintojakso toteutetaan HopOn-periaatteella. Kurssin voi aloittaa milloin tahansa 31.3.2024 mennessä ja se suoritetaan itseopiskeluna.
Kaikki opintojakson materiaalit ja tehtävät löytyvät kurssin Moodle-alustalta.
***HUOM!***
LABin Liiketoimintayksikön opiskelijat eivät voi ottaa tätä opintojaksoa!! Heidän opintoihinsa sisältyy vastaava laajempi, pakollinen opintojakso.
********
Ajoitus ja läsnäolo
HopOn. Tehtävät on palautettava 15.5.2024 mennessä. Muutoin kurssi on ajasta ja paikasta riippumaton.
Mahdollisista tehtäviin liittyuvistä määräajoista annetaan tarkempaa tietoa opintojakson Moodlessa.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Tiedot annetaan opintojakson Moodle-alustalla.
Sisältö
Opiskelija osaa hahmottaa yrittäjyyttä uravaihtoehtona.
Yrittäjyyden edellytykset ja vaatimukset. Omien yrittäjäominaisuuksien testaaminen ja analysointi. Yrityksen perustamiseen liittyvät edellytykset: Innovaatio (yritysidea) ja sen kehittäminen toimivaksi liikeideaksi.
Yrityksen käytännön toteutuksen suunnittelu, kuten
- tunnettuuden lisääminen markkinoinnin avulla
- sopivan juridisen muodon valinta
- riskien tunnistaminen ja niiden hallinta
- kannattavuuden edellytykset
- käytännön perustamistoimet.
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Kurssi sopii kaikille riippumatta edeltävistä opinnoista ja suorituksesta.
***HUOM!***
LABin Liiketoimintayksikön opiskelijat eivät voi ottaa tätä opintojaksoa!! Heidän opintoihinsa sisältyy vastaava laajempi, pakollinen opintojakso.
*****
Arviointimenetelmät
Arviointi tapahtuu kurssitehtävien palautusten perusteella. Tehtävistä arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Kaikki kurssin tehtävät tulee olla hyväksytysti suoritettuja, jotta opiskelija voi saada koko opintojaksosta arvosanan.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Ilmoittautumisaika
21.11.2022 - 07.08.2023
Ajoitus
15.02.2023 - 31.12.2023
Opintopistemäärä
2 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Verkkokampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 500
Koulutus
- Täydentävä osaaminen, AMK
Opettaja
- Pekka Mytty
- Sanna Kokkonen
Opetusryhmät
- Itsenäinen 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
MLABTO22HTäydentävä osaaminen (AMK) 2022-2023, Muotoiluinstituutti
-
HLABTO22HTäydentävä osaaminen (AMK) 2022-2023, Hyvinvointiyksikkö
-
TLABTO22HTäydentävä osaaminen (AMK) 2022-2023, Teknologiayksikkö
-
MLABTO23HTäydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Muotoiluinstituutti
-
HLABTO23HTäydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Hyvinvointiyksikkö
-
LABKES23KHKesäopinnot 2023 (AMK)
-
TLABTO23HTäydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Teknologiayksikkö
Pienryhmät
- Itsenäinen 1
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta
- löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti.
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Opintojakso toteutetaan HopOn -periaatteella. Käytännössä tämä tarkoittaa itseopiskelua ja sitä, että kurssin voi aloittaa milloin tahansa lukuvuoden aikana. Opintojaksoon ei sisälly lainkaan opetusta vaan kaikki materiaalit ja tehtäväksiannot löytyvät kurssin Moodle-sivuilta.
Jos suoritat kurssia LABin kesätauon aikana (10.6. - 6.8.), niin ilmoittautuminen kurssille viimeistään 7.6.
Ajoitus ja läsnäolo
HopOn. Kurssi on ajasta ja paikasta riippumaton. Mahdollisista tehtäviin liittyuvistä määräajoista annetaan tarkempaa tietoa opintojakson Moodlessa.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Kaikki oppimateriaali jaetaan kurssin aikana tai ilmoitetaan opiskelijoille suositeltavina linkkeinä
Sisältö
Opiskelija osaa hahmottaa yrittäjyyttä uravaihtoehtona vs. työllistyminen palkkatöihin.
Yrittäjyyden edellytykset ja vaatimukset. Omien yrittäjäominaisuuksien testaaminen ja analysointi. Yrityksen perustamiseen liittyvät edellytykset: Innovaatio (yritysidea) ja sen kehittäminen toimivaksi liikeideaksi.
Yrityksen käytännön toteutuksen suunnittelu, kuten
- tunnettuuden lisääminen markkinoinnin avulla.
- sopivan juridisen muodon valinta
- riskien tunnistaminen ja niiden hallinta
- kannattavuuden edellytykset
- käytännön perustamistoimet.
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Kurssi sopii kaikille riippumatta edeltävistä opinnoista ja suorituksesta.
Liiketoimintayksikön opiskelijat eivät voi ottaa tätä opintojaksoa, koska heillä vastaava (laajempi) opintojakso sisältyy jo laajempana pakollisena opintojaksona opintoihin.
Arviointimenetelmät
Arviointi tapahtuu kurssitehtävien palautusten perusteella. Tehtävistä arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Kaikki kurssin tehtävät tulee olla hyväksytysti suoritettuja, jotta opiskelija voi saada koko opintojaksosta arvosanan.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
1: Opiskelija osaa hahmottaa yrityksen perustamisprosessiin liittyvät vaiheet ja analysoida jossakin määrin aloittavan yrityksen toimintoja ja omia yrittäjäominaisuuksiaan
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
3: Opiskelija hallitsee hyvin yrityksen perustamisprosessiin liittyvät vaiheet ja osaa oikeaoppisesti analysoida aloittavan yrityksen toimintoja ja omia yrittäjäominaisuuksiaan
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
5: Opiskelija osaa analysoida aloittavien yritysten prosesseihin liittyviä tyypillisiä ongelmakohtia ja hänellä on riittävä näkemys esittämään näihin parannusehdotuksia omissa tehtäväratkaisuissaan