Siirry suoraan sisältöön

Taloudenhallinta ja -ohjausLaajuus (4 op)

Tunnus: YLI0056

Laajuus

4 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- tuottaa taloushallinnon informaatiota päätöksenteon ja prosessien kehittämisen tueksi
- hinnoitella uusia palveluja ja soveltaa kustannuslaskentaa asiakaskannattavuuden analysoimisessa
- laatia budjetteja ja arvioida erilaisia mittareita tavoitteiden asettamisessa ja seurannassa.

Ilmoittautumisaika

21.11.2022 - 03.02.2023

Ajoitus

04.02.2023 - 20.05.2023

Opintopistemäärä

4 op

Virtuaaliosuus

4 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

10 - 40

Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon ylempi AMK-koulutus
Opettaja
  • Heikki Sintonen
  • Marianne Viinikainen
  • Saara Heikkonen
  • Jukka Sirkiä
Opetusryhmät
  • Verkkoluento 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • LLPRYHRL21S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohto (YAMK) 21S Lappeenranta
Pienryhmät
  • Verkkoluento 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- tuottaa taloushallinnon informaatiota päätöksenteon ja prosessien kehittämisen tueksi
- hinnoitella uusia palveluja ja soveltaa kustannuslaskentaa asiakaskannattavuuden analysoimisessa
- laatia budjetteja ja arvioida erilaisia mittareita tavoitteiden asettamisessa ja seurannassa.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Luennot ja harjoitukset seuraaviin aiheisiin keskittyen:

Kannattavuusanalyysi-osio, Marianne Viinikainen
Analyysiosio, Heikki Sintonen
Kustannuslaskennan osio, Saara Heikkonen
Budjetoinnin osuus, Jukka Sirkiä

Ajoitus ja läsnäolo

Opetusta lukujärjestyksen mukaan.

Opetuspäivät: 4.2., 18.2., 21.4. ja 6.5.

Lauantaisin luennoidaan klo 9-15, perjantaisin 14-19.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Moodlen materiaali. Muu oheismateriaali ilmoitetaan luentojen yhteydessä.

Oppimisympäristö

Moodle ja Zoom.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan osallistuminen opetukseen ja itsenäiseen työskentelyyn vastaa 108 tuntia opiskelijan työtä.

Sisältö

Taloustavoitteet ja tunnusluvut, kannattavuusanalyysi ja katetuottolaskenta, kustannuslaskenta ja hinnnoittelu, budjetointi.

Arviointimenetelmät

Jokaisessa osiossa on palautettava harjoitustyö (arviointi asteikolla 1-5). Kurssiarvosana muodostuu harjoitustöiden keskiarvosta. Mahdolliset poissaolot luennoilta pitää korvata oppimispäiväkirjalla tai muilla opettajan ilmoittamilla tehtävillä.

Arviointiasteikko

1-5