Taloudenhallinta ja -ohjausLaajuus (4 op)
Tunnus: YLI0056
Laajuus
4 op
Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- tuottaa taloushallinnon informaatiota päätöksenteon ja prosessien kehittämisen tueksi
- hinnoitella uusia palveluja ja soveltaa kustannuslaskentaa asiakaskannattavuuden analysoimisessa
- laatia budjetteja ja arvioida erilaisia mittareita tavoitteiden asettamisessa ja seurannassa.
Ilmoittautumisaika
21.11.2022 - 03.02.2023
Ajoitus
04.02.2023 - 20.05.2023
Opintopistemäärä
4 op
Virtuaaliosuus
4 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Verkkokampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 40
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon ylempi AMK-koulutus
Opettaja
- Heikki Sintonen
- Marianne Viinikainen
- Saara Heikkonen
- Jukka Sirkiä
Opetusryhmät
- Verkkoluento 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLPRYHRL21SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohto (YAMK) 21S Lappeenranta
Pienryhmät
- Verkkoluento 1
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- tuottaa taloushallinnon informaatiota päätöksenteon ja prosessien kehittämisen tueksi
- hinnoitella uusia palveluja ja soveltaa kustannuslaskentaa asiakaskannattavuuden analysoimisessa
- laatia budjetteja ja arvioida erilaisia mittareita tavoitteiden asettamisessa ja seurannassa.
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Luennot ja harjoitukset seuraaviin aiheisiin keskittyen:
Kannattavuusanalyysi-osio, Marianne Viinikainen
Analyysiosio, Heikki Sintonen
Kustannuslaskennan osio, Saara Heikkonen
Budjetoinnin osuus, Jukka Sirkiä
Ajoitus ja läsnäolo
Opetusta lukujärjestyksen mukaan.
Opetuspäivät: 4.2., 18.2., 21.4. ja 6.5.
Lauantaisin luennoidaan klo 9-15, perjantaisin 14-19.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Moodlen materiaali. Muu oheismateriaali ilmoitetaan luentojen yhteydessä.
Oppimisympäristö
Moodle ja Zoom.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan osallistuminen opetukseen ja itsenäiseen työskentelyyn vastaa 108 tuntia opiskelijan työtä.
Sisältö
Taloustavoitteet ja tunnusluvut, kannattavuusanalyysi ja katetuottolaskenta, kustannuslaskenta ja hinnnoittelu, budjetointi.
Arviointimenetelmät
Jokaisessa osiossa on palautettava harjoitustyö (arviointi asteikolla 1-5). Kurssiarvosana muodostuu harjoitustöiden keskiarvosta. Mahdolliset poissaolot luennoilta pitää korvata oppimispäiväkirjalla tai muilla opettajan ilmoittamilla tehtävillä.
Arviointiasteikko
1-5