Siirry suoraan sisältöön

Esimiehenä vieraanvaraisuusalallaLaajuus (5 op)

Tunnus: AL00CB90

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- keskeisimmät johtamismallit ja menetelmät.
- nykyaikaisen johtamisen piirteet sekä työyhteisön organisoitumisen merkityksen.
- esimiestyön moninaisen tehtäväkentän ja oman roolinsa siinä.
- työoikeuden perusasiat.

Ilmoittautumisaika

21.11.2022 - 08.01.2023

Ajoitus

16.01.2023 - 30.04.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
  • Ann-Mari Karvinen
  • Lari-Pekka Ruotsi
Opetusryhmät
  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Kenttätyö ja etäopiskelu (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • LLABTO23H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023, Liiketoimintayksikkö
  • LLPRHOTRA21S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
Pienryhmät
  • Luennot 1
  • Kenttätyö ja etäopiskelu

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- keskeisimmät johtamismallit ja menetelmät.
- nykyaikaisen johtamisen piirteet sekä työyhteisön organisoitumisen merkityksen.
- esimiestyön moninaisen tehtäväkentän ja oman roolinsa siinä.
- työoikeuden perusasiat.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opintojakson tavoitteena on, että opiskelija ymmärtää esimiestyön merkityksen laadukkaan palvelutoiminnan mahdollistajana sekä hyvän ja innostavan työkulttuurin luojana.
Opintojaksolla opitaan esimiestyön perustaitoja, palvelualaesimiehen keskeisiä tehtäviä ja erilaisia rooleja sekä toimintamalleja.

Opintojaksossa perehdytään valmentavaan esimiestyyliin ja harjaannutaan valmentajamaisesti johtamaan palvelualan eri työtehtäviä mm. sosiaalisen oppimisen sekä itsenäisten harjoitustehtävien avulla.

Opetusmenetelminä: luennot, keskusteleva opetus, ryhmätehtävät, yksilötehtävät, projektitehtävät, yritysvierailut

Ajoitus ja läsnäolo

Kevätlukukausi 2023

Merkittävä osa opintojakson annista mahdollistuu vain sosiaalisten tapaamisen kautta, joten läsnäolo etenkin ryhmä- ja tiimiharjoituksissa on suotavaa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Ohjaajien erikseen määrittelemä ja tuottama opiskelumateriaali.
Lari-Pekan osuudessa oppikirjana: Ensiaskeleet esimiehenä. WSOY. Markku Pentikäinen ISBN 978-951-0-35542-8

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Aikaisemman esimiestyön kautta aikaisemmin hankittu osaaminen ja sen mahdollinen Ahotointi.

Työelämäyhteistyö

Osa opetuksesta pyritään sijoittamaan aitoon työympäristöön ja siellä tapahtuvaan observointiin.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Jakso työllistää opiskelijaa luentoineen ja harjoitustehtävineen noin 120 työtuntia

Sisältö

Motivointi ja sitouttaminen
Palvelualan työtavoitteiden asettaminen, toimintojen johtaminen sekä lopputuloksen mittaaminen
Organisoi ja delegoi hotelli- ja ravintola toimintoja (Ann-Mari)
Prosessien johtaminen
Hallitse ja tunnista toiminnan riskit (Lari)
Työhyvinvoinnin johtaminen (Lari)

Arviointimenetelmät

Arviointiperusteet:
itsearviointi
vertaisarviointi
näyttöön perustuva arviointi

Arviointiasteikko

1-5

Ilmoittautumisaika

19.11.2021 - 09.01.2022

Ajoitus

10.01.2022 - 01.05.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
  • Täydentävä osaaminen, AMK
Opettaja
  • Ann-Mari Karvinen
  • Lari-Pekka Ruotsi
Opetusryhmät
  • Luennot 1 (Koko: 40. Avoin AMK: 0.)
  • Opintokäynti/ekskursio 1 (Koko: 40. Avoin AMK: 0.)
  • Itsenäinen 1 (Koko: 40. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • LLABTO22H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2022, Liiketoimintayksikkö
  • LLPRHOTRA20S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
Pienryhmät
  • Luennot 1
  • Opintokäynti/ekskursio 1
  • Itsenäinen 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- keskeisimmät johtamismallit ja menetelmät.
- nykyaikaisen johtamisen piirteet sekä työyhteisön organisoitumisen merkityksen.
- esimiestyön moninaisen tehtäväkentän ja oman roolinsa siinä.
- työoikeuden perusasiat.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opintojakson tavoitteena on, että opiskelija ymmärtää esimiestyön merkityksen laadukkaan palvelutoiminnan mahdollistajana sekä hyvän ja innostavan työkulttuurin luojana.
Opintojaksolla opitaan esimiestyön perustaitoja, palvelualaesimiehen keskeisiä tehtäviä ja erilaisia rooleja sekä toimintamalleja.

Opintojaksossa perehdytään valmentavaan esimiestyyliin ja harjaannutaan valmentajamaisesti johtamaan palvelualan eri työtehtäviä mm. sosiaalisen oppimisen sekä itsenäisten harjoitustehtävien avulla.

Opetusmenetelminä: luennot, keskusteleva opetus, ryhmätehtävät, yksilötehtävät, projektitehtävät, yritysvierailut

Ajoitus ja läsnäolo

Kevätlukukausi 2022

Merkittävä osa opintojakson annista mahdollistuu vain sosiaalisten tapaamisen kautta, joten läsnäolo etenkin ryhmä- ja tiimiharjoituksissa on suotavaa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Ohjaajien erikseen määrittelemä ja tuottama opiskelumateriaali.
Lari-Pekan osuudessa oppikirjana: Ensiaskeleet esimiehenä. WSOY. Markku Pentikäinen ISBN 978-951-0-35542-8

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Aikaisemman esimiestyön kautta aikaisemmin hankittu osaaminen ja sen mahdollinen Ahotointi.

Työelämäyhteistyö

Osa opetuksesta pyritään sijoittamaan aitoon työympäristöön ja siellä tapahtuvaan observointiin.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Jakso työllistää opiskelijaa luentoineen ja harjoitustehtävineen noin 120 työtuntia

Sisältö

Motivointi ja sitouttaminen
Palvelualan työtavoitteiden asettaminen, toimintojen johtaminen sekä lopputuloksen mittaaminen
Organisoi ja delegoi hotelli- ja ravintola toimintoja (Ann-Mari)
Prosessien johtaminen
Hallitse ja tunnista toiminnan riskit (Lari)
Työhyvinvoinnin johtaminen (Lari)

Arviointimenetelmät

Arviointiperusteet:
itsearviointi
vertaisarviointi
näyttöön perustuva arviointi

Arviointiasteikko

1-5