Palvelukokemusta tuottamassa (10 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CB09-3009
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
20.11.2024 - 03.01.2025
Ajoitus
14.01.2025 - 16.05.2025
Opintopistemäärä
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lahden kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Matkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Mika Nikula
- Hanna-Mari Karhinen
Opetusryhmät
- Luennot (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Harjoitukset (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLTIMATLI24SMatkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus 24S Lahti
Pienryhmät
- Luennot
- Harjoitukset
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
-kuvata toimintokohtaisesti liiketoiminta- ja palvelukonseptin sekä sen keskeiset ominaispiirteet
-muodostaa kokonaiskuvan matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
-toimia matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan yrityksen henkilöstölle ominaisissa operatiivisissa työ- ja palvelutehtävissä myynnillisenä ja vastuullisena asiakaspalvelijana alan turvallisuus- ja laatustandardeja noudattaen
-kuvata matkailu-, majoitus- ja ravitsemisliiketoiminnan ydintoiminnot
-hahmottaa alan ajankohtaisia kysymyksiä ja kehityssuuntia sekä alan kansantaloudellisen merkityksen
- mallintaa matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaa / palveluja asiakkaan näkökulmasta
- arvioida omaa oppimistaan, vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Opintojakson osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- kuvata toimintokohtaisesti liiketoiminta- ja palvelukonseptin sekä sen keskeiset ominaispiirteet
- muodostaa kokonaiskuvan matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
- toimia matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan yrityksen henkilöstölle ominaisissa operatiivisissa työ- ja palvelutehtävissä myynnillisenä ja vastuullisena asiakaspalvelijana alan turvallisuus- ja laatustandardeja noudattaen
- kuvata matkailu-, majoitus- ja ravitsemisliiketoiminnan ydintoiminnot
- hahmottaa alan ajankohtaisia kysymyksiä ja kehityssuuntia sekä alan kansantaloudellisen merkityksen
- mallintaa matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaa / palveluja asiakkaan näkökulmasta
- arvioida omaa oppimistaan, vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan
Opintojakso muodostuu syventävästä tapahtuma- ja matkailualan teoriaopetuksesta, työskentelystä tapahtumassa, webinaareista sekä asiantuntijaluennoista. Opintojakso toteutetaan pääosin lähiopetuksena. Opintojakso sisältää vierailuja, itsenäistä opiskelua ja ryhmässä työstettäviä tehtäviä. Opintojaksolla opiskelija pääsee suunnittelemaan ja kokemaan palvelun tuottamista teoriassa ja käytännössä.
Tänä vuonna opintojakson isoimpana oppimisympäristönä on Salpausselän kisat, jossa opiskelijat työskentelevät noin 8-10 päivää. Kisoilla työskenneltävä ajanjakso on viikoilla 11. ja 12.
Ajoitus ja läsnäolo
Opiskelija osallistuu aktiivisesti teoriaopetukseen ja tekee annetut yksilö- ja ryhmätehtävät.
Lisäksi opiskelija työskentelee Salpausselän kisoissa sekä Continental Cupissa maaliskuussa 2025.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opintojaksolla opettajien osoittama materiaali.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei vaihtoehtoisia toteutustapoja.
Työelämäyhteistyö
Opintojakson teoriaosuudessa perehdytään asiakaskokemukseen ja palveluun aitojen työelämän edustajien kautta.
Restonomiopintojen ensimmäiseen opiskeluvuoteen kuuluu yksi pakollinen käytännön yritysjakso, mikä tänä vuonna toteutetaan yhdessä Salpauselän kisojen kanssa. Jaksolla pääset tutustumaan tapahtuman järjestämiseen ja tekemään alalle ominaisia työtehtäviä - oppimaan käytännössä. Tapahtumassa luot kontakteja ja verkostoidut eri toimijoiden kanssa.
Yritysjakson kokonaiskuormittavuus on 5 op eli noin 135 tuntia opiskelijan työtä raportointeineen. Yritysjaksoon kuuluu työskeskentely Salpausselän kisoissa sekä yritysvierailut. Yrityksen osoittamien töiden lisäksi on tärkeätä, että pääset havainnoimaan ja soveltamaan käytännössä opintojaksoilla oppimiasi asioita. Yritysjakson päätteeksi peilaat raportissa oppimaasi ja reflektoit oman ammattitaitosi vahvistumista.
Uusintamahdollisuudet
Ei vaihtoehtoisia suoritustapoja.
Oppimisympäristö
Oppimisympäristöinä ovat kampus- ja verkkoympäristö sekä alan yritykset ja tapahtumat.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson laajuus 10 op, 270 h, josta teoriaopetuksen osuus ja tehtävät, 5 op, 135 h.
Yritysjakson osuus 5 op, 135 h. Yritysjaksoon kuuluu työskeskentely Salpausselän kisoissa ja yritysvierailut sekä raportointi.
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Edeltävänä osaamisena hyväksytysti suoritettu Palvelukokemusta luomassa opintojakso.
Arviointimenetelmät
Arviointimenetelmät:
- opettajien arviointi
- itse- ja vertaisarviointi
Arvioinnin perusteet:
A) Tiedollinen ja tiedonhankintaosaaminen
B) Taidollinen osaaminen oman alan ongelmanratkaisuun liittyen
C) Vastuullisuus ja ryhmäosaaminen sekä sitoutuminen
Vaatimukset:
- Aktiivinen osallistuminen opetukseen
- Ryhmätyötehtävät ja harjoitukset tunneilla ja osin myös tuntien välillä
- Itsenäinen työskentely
- Itsearviointi
- Työskentely Salpauselän kisoissa
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija osaa etsiä omaa alaa koskevaa tietoa.
Opiskelija osaa soveltaa tietoa toimintaympäristöstä.
Opiskelija osaa tunnistaa oman alan tietoa rajatuista teemoista.
Opiskelija on tehnyt vaaditut tehtävät hyväksytysti.
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Tason 1 lisäksi:
Opiskelija osaa perustella oman alan toimintaympäristönmuutoksia tiedon avulla.
Opiskelija osaa perustella ja arvioida eri menetelmien ja käytäntöjen soveltuvuutta eri tilanteissa.
Opiskelija osaa tuottaa tietoa omaan alaan liittyen.
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Tasojen 1 ja 3 lisäksi:
Opiskelija osaa arvioida kriittisesti tietolähteiden soveltuvuutta eri tilanteissa.
Opiskelija osaa kriittisesti reflektoida menetelmien ja työkalujen toimivuutta eri tilanteissa.
Opiskelija osaa tuottaa, jäsentää ja kriittisesti arvioida tietoa oman alan toimintaympäristöstä.
Opiskelija osaa soveltaa menetelmiä ja tietoa toimintaympäristöstä itsenäisesti, kekseliäästi ja ammattimaisesti.