Svenska i arbetslivet (teknik), skriftlig (2 op)
Toteutuksen tunnus: KR00DA08-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.08.2024 - 21.10.2024
Ajoitus
28.10.2024 - 15.12.2024
Opintopistemäärä
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kielikeskus (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 35
Koulutus
- Kieliopinnot LUT
Opettaja
- Anni Jurvanen
Opetusryhmät
- Harjoitukset (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
KKIE24LUTHKieli- ja viestintäopinnot 2024-2025, LUT
Pienryhmät
- Harjoitukset
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Svenska i arbetslivet, skriftlig (2 op) ja Svenska i arbetslivet, muntlig (1 op) muodostavat yhden 3 op:n kokonaisuuden. Niitä ei voi suorittaa erikseen eli kyse on yhdestä opintojaksosta, jossa kirjallinen ja suullinen osuus arvioidaan erikseen. Tämän kurssin pari on KR00CH07-3038 Svenska i arbetslivet (teknik), muntlig 1 op.
Opintojakso toteutetaan 2.periodilla.
Kurssilla on 70%:n läsnäolovelvoite. Tapaamisten aikataulu näkyy TimeEditissä.
Toteutus: Lähitapaamiset Lappeenrannan kampuksella sekä itsenäinen työskentely digitaalisessa oppimisympäristössä. Opintojakso suoritetaan osallistumalla aktiivisesti tapaamisiin (70% läsnäolo), tekemällä annetut oppimistehtävät ja esitykset hyväksytysti sekä läpäisemällä hyväksytysti kirjallinen ja suullinen tentti. Kirjallista ja suullista ruotsin kielen taitoa harjoitellaan ja kehitetään erilaisten harjoitustehtävien avulla. Opintojakson tehtävien suorittaminen ja aktiivinen itsenäinen työskentely on oleellista oppimistavoitteiden saavuttamiseksi.
Opintojakson sisältönä on viestinnällisiä kirjallisia ja suullisia harjoituksia, joiden tarkoituksena on kehittää ja syventää työelämässä tarvittavaa oman alan ruotsin kielen taitoa. Lisäksi keskeistä on hallita yleinen oman alan perussanasto ja terminologia sekä työelämän vuorovaikutustilanteet.
Alakohtainen materiaali löytyy sähköisessä muodossa opintojaksokohtaisessa Moodlessa. Myös opiskelija tuottaa materiaalia Moodleen (kirjallisia ja suullisia tehtäviä). Opintojakson tehtävien suorittaminen ja aktiivinen itsenäinen työskentely on oleellista oppimistavoitteiden kannalta.
Kurssilla vaadittava taitotaso on B1. Opintojaksolle osallistuminen edellyttää lukion B-kielen tasoista kielen hallintaa. Ajankäyttö ja kuormitus on laskettu taitotason B1 perusteella.
Opiskelijan suositellaan suorittavan ensin valmentava Prepkurs i svenska -opintojakso, mikäli opiskelijan osaaminen ei vastaa opintojakson osaamistasoa. Oman osaamistason määrittelyyn avuksi viitekehyksen itsearviointitaulukko:
http://www02.oph.fi/ops/taitotasoasteikko.pdf
Hyväksytty suoritus vastaa korkeakoulututkinnon suorittaneelta julkisyhteisön henkilöstöltä kaksikielisellä alueella vaadittavaa kielitaitoa (laki 424/03 ja asetus 481/03).
Ajoitus ja läsnäolo
Lähitapaamiset viikoittain. Tapaamisissa 70% läsnäolovelvoite. Tarkempi aikataulu näkyy lukujärjestyksestä TimeEditistä.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Materiaali sähköisessä muodossa opintojaksokohtaisessa Moodlessa. Myös opiskelija tuottaa materiaalia Moodleen.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opintojakso on mahdollisuus suorittaa osallistumatta opintojakson opetukseen, mikäli opiskelija katsoo, että hänellä on kiitettävän tason osaaminen opintojakson osaamistavoitteissa. Valinnainen suoritustapa käsittää kirjallisen ja suullisen osion ja edellyttää myös opiskelijan koulutusohjelman alakohtaisen sanaston hallintaa. Hyväksytty suoritus vastaa kyseisen opintojakson 3 opintopisteen suorittamista. Tarkemmat tiedot oman alasi ruotsin opettajalta.
Uusintamahdollisuudet
Suullinen ja kirjallinen lopputentti opintojakson päätyttyä. Kaksi uusinta- sekä yksi korotusmahdollisuus kalenterivuoden sisällä ensimmäisestä kaikille yhteisestä tenttikerrasta.
Oppimisympäristö
Lähitapaamiset sekä itsenäinen työskentely Moodlessa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
3 opintopisteen kurssi vastaa 3 x 27 tuntia opiskelijan työtä sisältäen lähitapaamiset sekä itsenäistä työtä. Ajankäyttö ja kuormitus on laskettu taitotason B1 perusteella.
Sisältö
Alakohtainen sanasto ja terminologia sekä työelämän vuorovaikutustilanteet.
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Lähtötaso B1. Opintojaksolle osallistuminen edellyttää lukion B-kielen tasoista kielen hallintaa. Opiskelijan kannattaa osallistua lähtötasotestiin Moodlessa mieluiten jo orientaatioviikolla opintojen alussa. Opiskelijan suositellaan suorittavan ensin valmentava Prepkurs i svenska -opintojakso, mikäli lähtötasokokeen tulos on alle 50 % oikein, tai jos opiskelija ei ole kirjoittanut ruotsia yo-kirjoituksissa tai ruotsin yo-arvosana on A-C.
Arviointimenetelmät
Jatkuva arviointi lähitapaamisten perusteella, oppimistehtävät ja tentit.
Arviointiasteikko
1-5