Siirry suoraan sisältöön

GAS-Tavoitteen asettamisen ja saavuttamisen arvioinnin menetelmä (3 op)

Toteutuksen tunnus: TH00CI41-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

07.12.2023 - 29.03.2024

Ajoitus

06.01.2024 - 10.05.2024

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Hyvinvointi (LAB)

Toimipiste

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 6

Koulutus

  • Täydentävä osaaminen ja vapaavalintaiset opinnot, AMK

Opettaja

  • Pirjo Knuuttila

Ryhmät

  • HLABTO24H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Hyvinvointiyksikkö
  • HLTITK24
    Täydennyskoulutus 2024, sosiaali- ja terveysala, Lahti

Osaamistavoitteet

Koulutuksen käytyään osallistuja osaa:
- GAS- menetelmää hyödyntäen laatia kuntoutuksen tai muun toiminnan tavoitteet sekä seurata ja arvioida niiden saavuttamista
- perustella menetelmän käyttöä ja soveltaa sitä eri tilanteisiin esim. kuntoutustyössä, tuetussa päivätoiminnassa tai työtoiminnassa

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Verkko-opiskelu missä hyvinvointialan opiskelijat ovat integroituneena LABn täydennyskoulutukseen. Opiskelijana pääset kouluttautumaan ammattilaisten kanssa yhdessä. Koulutukseen otetaan mukaan max.6 sairaanhoitaja-, sosionomi- tai fysioterapeuttiopiskelijaa viimeisen lukuvuoden opiskelijaa.

Koulutus toteutetaan kolmena etäopetuspäivänä sekä itsenäisenä työskentelynä.
Koulutus sisältää etukäteistehtävän, joka lähetetään koulutukseen hyväksytyille kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua, sekä omaan työhön/harjoitteluun liittyvät välitehtävät.

Ajoitus ja läsnäolo

9.4, 25.4 ja 8.5
klo.9.00-16.00
Koulutus edellyttää Zoomilla läsnäoloa kaikissa kolmessa päivässä.

Sisältö

GAS -menetelmä (Goal Attainment Scaling) on asiakkaan palvelun, hoidon tai kuntoutuksen tavoitteiden laatimisen ja arvioinnin apuväline. GAS:in avulla kuvataan selkeitä, tunnistettavia ja merkityksellisiä muutoksia asiakkaan / kuntoutujan elämässä.
GAS – Goal Attainment Scaling -koulutus on suunniteltu yhteistyössä Kelan kanssa. Kelan tavoitteena on GAS -menetelmän avulla tuoda Kelan järjestämään kuntoutukseen yhtenäinen välineistö kuntoutuksen tavoitteiden asettamiselle.
GAS menetelmä on Kelan standardeissa palveluntuottajille.

Koulutus toteutetaan Kelan koulutussuunnitelman mukaisesti. Koulutuksessa käydään läpi GAS-menetelmän perusteita, motivaation merkitystä tavoitteellisessa kuntoutuksessa, tavoitteen laatimisen prosessia sekä moniammatillisen työskentelyn ja haastattelumenetelmien perusteita.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Soveltuu 6-7 lukukauden opiskelijoille, joilla on tehdyn ammatillisen harjoittelun kautta mahdollisuus soveltaa koulutuksen sisältöä kokemukseensa.
Erityisen hyvin koulutus soveltuu tehtäväksi samaan aikaan harjoittelun kanssa.

Koulutus tarjotaan opiskelijoille liittyneenä täydennyskoulutukseen joka soveltuu sosiaali- ja terveysalan kuntoutuksessa tai kuntouttavassa hoidossa toimiville ammattilaisille sekä työllistymistä ja osallisuutta edistävien palveluiden parissa työskenteleville
.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty