Siirry suoraan sisältöön

Kunnossapidon perusteet (3 op)

Toteutuksen tunnus: AT00CZ23-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.11.2023 - 05.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 31.07.2024

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Teknologia (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Täydentävä osaaminen ja vapaavalintaiset opinnot, AMK

Opettaja

  • Henri Isbom

Opetusryhmät

  • Toteutuksen opetusryhmä 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • TLABTO23H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Teknologiayksikkö
  • TLPRKONE23S
    Konetekniikan koulutus 23S Lappeenranta

Pienryhmät

  • Toteutuksen opetusryhmä 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija hallitsee
- kunnossapidon työkalujen periaatteet ja käytön
- kunnossapitomenetelmien suunnitelmallisen hyödyntämisen
- erilaiset vikaantumismekanismit ja niiden ehkäisyn

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset, ekskursiot

Ajoitus ja läsnäolo

Kevät 2024.
Läsnäolo tunneilla.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Luennoilla ja Moodlessa jaettava materiaali.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Näyttö, AHOT

Oppimisympäristö

Moodle

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

3 op vastaa keskimäärin 80 h opiskelijan työtä.
Pääosa tunneista luokassa. Yrityskäynnit, osa itsenäisesti opiskellen.

Sisältö

- kunnossapidon merkitys tuotannolle
- kunnossapidon periaatteet ja jaottelu
- kunnossapitomenetelmät ja toiminnanohjaus
- erilaiset vikaantumismekanismit ja vaurioiden ennakointi/ehkäisy

Arviointimenetelmät

Tentti ja mahdollinen harjoitustyö.

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole saavuttanut toteutukselle asetettuja tavoitteita.

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija tuntee pääosin kunnossapidon käsitteistön ja tehtävät.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija ymmärtää kunnossapidon käsitteistön ja merkityksen tuottavuudelle.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija pystyy näkemään kunnossapidon roolin tärkeyden koko tuotantotoiminnan menestykselle ja toimivuudelle ja on kykevä soveltamaan oppimaansa käytäntöön.