Siirry suoraan sisältöön

Trendit ja ravintolatoimintojen suunnittelu (5 op)

Toteutuksen tunnus: AL00CC14-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.11.2023 - 23.02.2024

Ajoitus

04.03.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus

Opettaja

  • Ann-Mari Karvinen
  • Jukka Moilanen

Opetusryhmät

  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LLPRHOTRA22S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 22S Lappeenranta
  • LLPRHOTRA23S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 23S Lappeenranta
  • LLABTO23-24
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Liiketoimintayksikkö

Pienryhmät

  • Luennot 1
  • Harjoitukset 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- suunnitella ruoka-, juoma- ja palvelutuotteita erilaisiin ravintolakonsepteihin ja perehtyä menestyksellisen liiketoiminnan suunnittelun periaatteisiin
- osaa kehittää asiakaslähtöisiä ratkaisuja alan kehityksen ja ajankohtaiset trendit huomioiden

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Luennot, harjoitustyöt ja excursio. Tuotannon ja tapahtumien suunnittelu ja toteutus GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä.

Ajoitus ja läsnäolo

Opetus lukujärjestyksen mukaan. Läsnäolo väh. 80%.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali Moodlessa. Opettajan opintojakson alussa ilmoittama materiaali sekä ekampus ja Jamix.

Työelämäyhteistyö

Työskentely GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä.

Oppimisympäristö

Kampus, GastroBar Saimaa sekä yhteistyöyritykset.

Sisältö

Ruoka-, juoma- ja palvelutuote osana menestyksellistä liiketoimintakonseptia. Onnistuneen tuotanto- ja palveluprosessin suunnittelu. Pop Up ravintolan suunnittelu ja toteutus. Alan kehitys ja trendit

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Ruokatuotannon ja ravintolatoiminnan perusteet

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen suunnitteluun, tuotantoon ja toteutukseen GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. Harjoitustöiden suorittaminen hyväksytysti. Jatkuva näyttö.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija tunnistaa ravintolan ruoka-, juoma- ja palvelutuotteen suunnitteluun vaikuttavia tekijöitä ja tuntee toiminnan suunnittelun periaatteet.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija ymmärtää ravintolan ruoka-, juoma- ja palvelutuotteen osaksi menestyksellistä liiketoimintaaja ymmärtää toiminnan suunnittelun periaatteet.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija hallitsee ravintolan ruoka-, juoma- ja palvelutuotteiden suunnittelun periaatteet ja osaa kehittää tuotteita menestykselliseen liiketoimintaan alan kehityksen sekä trendit huomioiden.