Siirry suoraan sisältöön

Digitaalinen kuva ja kuvankäsittely (5 op)

Toteutuksen tunnus: AM00CE44-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.09.2023 - 22.10.2023

Ajoitus

18.10.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Muotoiluinstituutti (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

15 - 25

Koulutus

  • Täydentävä osaaminen ja vapaavalintaiset opinnot, AMK

Opettaja

  • Teemu Helo

Opetusryhmät

  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • MLABTO23H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Muotoiluinstituutti
  • MLTIGR22S
    Graafisen suunnittelun koulututus 22S Lahti

Pienryhmät

  • Luennot 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija
- osaa käyttää monipuolisesti ja ammattimaisesti kuvankäsittelyohjelmaa
- ymmärtää valokuvaan ja kuvankäsittelyyn liittyviä mahdollisuuksia ja rajoituksia
- osaa hyödyntää icc-profiileihin pohjautuvaa värihallintaa kuvatuotannossa
- osaa hyödyntää kuvankäsittelyä sisällöllisiin ja ilmaisullisiin tavoitteisiinsa.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opetus pääosin etäopetuksena sekä itsenäisesti opiskeltavana verkkototeutuksena. Etäopiskelu voi tapahtua joko oppilaitoksen tiloissa tai omalla koneella. Oppilaitoksella käytössä on tehokkaat koneet ja tarvittavat ohjelmistot. Oppilaitoksella tapahtuvaa opiskelua varten opiskelijalla tulee olla kuulokkeet. Opiskelijan tulee itse selvittää, mitkä tilat ja laitteistot ovat käytössä milloinkin. Jaksoon voi sisältyä yksi tulostinlaitteiden käyttöä käsittelevä lähiopetuspäivä, josta ilmoitetaan erikseen. Lähiopetuspäivän voi korvata etätehtävillä.

Jos opiskelija opiskelee etänä muualla kuin oppilaitoksella, tarvitsee hänellä olla tarkoitukseen soveltuvat laitteistot ja ohjelmistot. (Adobe Photoshop) Kannettavan tietokoneen trackpadilla opiskelu ei onnistu vaan opiskeluun tarvitsee joko hiiren tai piirtoalustan. Piirtoalusta on pidemmän päälle suositeltava hankinta ja niihin luodaan katsaus jakson alussa.

Opetusmenetelmät: luennot, demot, harjoitukset, tentti

Ajoitus ja läsnäolo

Jakso edellyttää osallistumista opetukseen. Asiaa tulee joka päivä paljon, joten poissaolot eivät ole suositeltavia. Jakson voi suorittaa osittain itsenäisesti etäopiskeluna verkossa. Opintojaksoon liittyvät tehtävät ja tentti tulee suorittaa annettujen aikataulujen puitteissa. Opiskelijan tulee osallistua kuvalliseen jaksotehtävään liittyvään keskustelutilaisuuksiin.

Uusintamahdollisuudet

Opintojaksoon sisältyy tentti, jonka ajakohta ilmoitetaan opintojakson alussa. Mikäli opiskelija ei pääse osallistumaan tenttiin varsinaisena tenttipäivänä, tentin voi suorittaa erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

Oppimisympäristö

Opetus tapahtuu verkossa.

Sisältö

Opintojaksolla opitaan hyödyntämään monipuolisesti Photoshop-kuvankäsittelyohjelman ominaisuuksia 3D- ja video-ominaisuuksia lukuunottamatta. Ohjelman käytön lisäksi jaksolla opitaan kuvankäsittelyyn ja digitaaliseen kuvaan liittyviä käsitteitä ja termistöä. Jaksoon sisältyy kuvallinen jaksotehtävä sekä tentti.

Arviointimenetelmät

Opintojaksolla toteutetaan kuvallinen jaksotehtävä, joka arvioidaan asteikolle 0-5. Opintojaksoon sisältyy myös tentti, joka arvioidaan niin ikään asteikolla 0-5. Hyväksytty tenttisuoritus edellyttää vähintään arvosanaa yksi, mikä tarkoittaa vähintään 50% oikeita vastauksia.

Puolet jakson kokonaisarvosanasta muodostuu jaksotehtävästä ja puolet tenttiarvosanasta. Osallistumisaktiivisuus kuten tehtävien tekeminen ajallaan ja osallistuminen keskusteluihin voi nostaa tai laskea arvosanaa enintään yhdellä numerolla. Opintojakson läpäisy edellyttää opintojaksolla annettujen tehtävien suorittamista hyväksytysti.

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Opintojakson hyväksytty suoritusmerkintä (arvosanat 1-5) edellyttää hyväksyttyä tenttisuoritusta (vähintään arvosana 1) ja ohjeiden mukaan hyväksytysti toteutettua kuvallista jaksotehtävää (vähintään arvosana 1).

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Hallitsee kuvankäsittelyn ja digitaalisen kuvan ammattikäsitteistöä ja termistöä ja osoittaa perehtyneisyytensä alan tietoperustaan. Osaa soveltaa opittuja tekniikoita / työtapoja ja malleja / prosesseja kuvallisen jaksotehtävän toteutuksessa.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Osaa käyttää keskeistä kuvanäsittelyn ja digitaalisen kuvan ammattikäsitteistöä ja termistöä johdonmukaisesti. Osaa soveltaa monipuolisesti opittuja tekniikoita / työtapoja ja malleja / prosesseja ja tuottaa niitä hyödyntäen kiinnostavan kuvallisen työn.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Osaa käyttää keskeistä kuvanäsittelyn ja digitaalisen kuvan ammattikäsitteistöä ja termistöä monipuolisesti ja asiantuntevasti. Osaa valita toimintaan soveltuvia tekniikoita / työtapoja ja malleja / prosesseja ja perustella valintansa sekä tuottaa oppimiensa tekniikoiden ja työtapojen avulla erityisen taidokkaan ja kiinnostavan kuvallisen työn.