Siirry suoraan sisältöön

Ruokatuotanto (5 op)

Toteutuksen tunnus: AL00CC12-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 10.11.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 50

Koulutus

  • Täydentävä osaaminen, AMK

Opettaja

  • Ann-Mari Karvinen
  • Jukka Moilanen

Opetusryhmät

  • Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Opintokäynti/ekskursio 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LLABTO24-25
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2024-2025, Liiketoimintayksikkö
  • LLPRHOTRA23S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 23S Lappeenranta

Pienryhmät

  • Harjoitukset 1
  • Luennot 1
  • Opintokäynti/ekskursio 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- käyttää digitaalisia välineitä suunnittelussa, toteutuksessa ja kannattavuuden seurannassa
- suunnitella ja toteuttaa erilaisia yrityksen liikeidean mukaisia kannattavia ruokatuotteita
- ruokatuotannon suunnittelun ja toteutuksen vaiheet

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Lähiopetus, käytännön harjoitukset, monimuoto, projektit ja työskentely projekteissa yhteistyöyrityksissä ja GastroBar Saimaassa

Ajoitus ja läsnäolo

Opetus lukujärjestyksen mukaan (verkko-opetus ja lähiopetus). Läsnäolo vähintään 80%. (ruokatuotannon ja ravintolapalvelun opetuksessa, Gastro Bar Saimaassa)

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali Moodlessa. Opettajan opintojakson alussa ilmoittama materiaali sekä e-kokki

Työelämäyhteistyö

Työskentely GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kampus, GastroBar Saimaa sekä yhteistyöyritykset.

Sisältö

Vastullisen ravintolan liiketoiminnan kehittäminen sekä kannattavuus käytännön liiketoiminnassa.
Ruoka-, juoma- ja palvelutuote osana menestyksellistä ravintolan liiketoimintaa.
Ravintola-alan lainsäädäntö.
Onnistuneen Pop Up ravintolan tuotanto- ja palveluprosessin suunnittelu ja toteutus.
Erilaiset työelämäyhteistyö projektit.

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen suunnitteluun, tuotantoon ja toteutukseen GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. Harjoitustöiden suorittaminen hyväksytysti. Jatkuva näyttö.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Tunnistaa vastuullisen ruokatuotannon periaatteet.
Tunnistaa kannattavuuden merkityksen käytännön liiketoiminnassa.
Tuntee lain ja turvallisuuden merkityksen alalle

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Osaa toimia alan työtehtävissä vastuullisesti.
Ymmärtää kannattavan liiketoiminnan.merkityksen ravintolan liiketoiminnassa.
Ymmärtää lain ja turvallisuuden merkityksen toiminnassaan alalla.
Osaa toimia työturvallisuus huomioiden työyhteisössään
Osaa soveltaa aikaisempaa alan ammatillista tietoa
Ymmärtää työyhteisön yhteistyön merkityksen

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Osaa toimia itsenäisesti ja vastuullisesti ruokatuotannon eri työtilanteissa ja työtehtävissä työyhteisöään kehittäen
Osaa seurata suomalaista ja kansainvälistä alan keskustelua eri medioissa.
Osaa toimia työtehtävissään lakien ja asetusten mukaisesti ja ymmärtää turvallisuuden merkityksen toimialalla
Osaa kehittää kannattavaa ravintolan liiketoimintaa aikaisemmin hankitun tiedon ja kokemuksen avulla