Siirry suoraan sisältöön

Palvelukokemusta tuottamassa (10 op)

Toteutuksen tunnus: AL00CB09-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.11.2023 - 05.01.2024

Ajoitus

16.01.2024 - 30.04.2024

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lahden kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 50

Koulutus

  • Matkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Mika Nikula
  • Hanna-Mari Karhinen

Opetusryhmät

  • Luennot (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Salpausselän kisat (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LLTIMATLI23S
    Matkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus 23S Lahti

Pienryhmät

  • Luennot
  • Salpausselän kisat

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
-kuvata toimintokohtaisesti liiketoiminta- ja palvelukonseptin sekä sen keskeiset ominaispiirteet
-muodostaa kokonaiskuvan matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
-toimia matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan yrityksen henkilöstölle ominaisissa operatiivisissa työ- ja palvelutehtävissä myynnillisenä ja vastuullisena asiakaspalvelijana alan turvallisuus- ja laatustandardeja noudattaen
-kuvata matkailu-, majoitus- ja ravitsemisliiketoiminnan ydintoiminnot
-hahmottaa alan ajankohtaisia kysymyksiä ja kehityssuuntia sekä alan kansantaloudellisen merkityksen

- mallintaa matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaa / palveluja asiakkaan näkökulmasta
- arvioida omaa oppimistaan, vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opintojakson osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- kuvata toimintokohtaisesti liiketoiminta- ja palvelukonseptin sekä sen keskeiset ominaispiirteet
- muodostaa kokonaiskuvan matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
- toimia matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan yrityksen henkilöstölle ominaisissa operatiivisissa työ- ja palvelutehtävissä myynnillisenä ja vastuullisena asiakaspalvelijana alan turvallisuus- ja laatustandardeja noudattaen
- kuvata matkailu-, majoitus- ja ravitsemisliiketoiminnan ydintoiminnot
- hahmottaa alan ajankohtaisia kysymyksiä ja kehityssuuntia sekä alan kansantaloudellisen merkityksen
- mallintaa matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaa / palveluja asiakkaan näkökulmasta
- arvioida omaa oppimistaan, vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan

Opintojakso muodostuu syventävästä tapahtuma- ja matkailualan teoriaopetuksesta, työskentelystä tapahtumassa, webinaareista sekä asiantuntijaluennoista. Opintojakso toteutetaan pääosin lähiopetuksena. Opintojakso sisältää vierailuja, itsenäistä opiskelua ja ryhmässä työstettäviä tehtäviä. Opintojaksolla opiskelija pääsee suunnittelemaan ja kokemaan palvelun tuottamista teoriassa ja käytännössä.
Tänä vuonna opintojakson oppimisympäristönä on Salpausselän kisat, jossa opiskelijat työskentelevät noin 8-10 päivää. Kisoilla työskenneltävä ajanjakso on 26.2.- 4.3.2024.

Ajoitus ja läsnäolo

Opiskelija osallistuu aktiivisesti teoriaopetukseen ja tekee annetut yksilö- ja ryhmätehtävät. Opintojaksoon sisältyy mahdollisesti intensiiviviikko, jolla tehdään työelämän kehittämistehtävä.

Lisäksi opiskelija työskentelee noin 80 tuntia tapahtumassa (Salpausselän kisat) maaliskuussa 2024.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojaksolla opettajien osoittama materiaali.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei vaihtoehtoisia toteutustapoja.

Työelämäyhteistyö

Opintojakson teoriaosuudessa perehdytään asiakaskokemukseen ja palveluun aitojen työelämän edustajien kautta.

Restonomiopintojen ensimmäiseen opiskeluvuoteen kuuluu yksi pakollinen käytännön yritysjakso, mikä tänä vuonna toteutetaan yhdessä Salpauselän kisojen kanssa. Jaksolla pääset tutustumaan tapahtuman järjestämiseen ja tekemään alalle ominaisia työtehtäviä - oppimaan käytännössä. Tapahtumassa luot kontakteja ja verkostoidut eri toimijoiden kanssa.

Yritysjakson kokonaiskuormittavuus on 5 op eli noin 135 tuntia opiskelijan työtä raportointeineen. Yritysjaksoon kuuluu työskeskentely Salpausselän kisoissa, omatoiminen messukäynti ja yritysvierailut. Yrityksen osoittamien töiden lisäksi on tärkeätä, että pääset havainnoimaan ja soveltamaan käytännössä opintojaksoilla oppimiasi asioita. Yritysjakson päätteeksi peilaat reportissa oppimaasi ja reflektoit oman ammattitaitosi vahvistumista.

Uusintamahdollisuudet

Ei vaihtoehtoisia suoritustapoja.

Oppimisympäristö

Oppimisympäristöinä ovat kampus- ja verkkoympäristö sekä alan yritykset ja tapahtumat.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson laajuus 10 op, 270 h, josta teoriaopetuksen osuus ja tehtävät, 5 op, 135 h.

Yritysjakson osuus 5 op, 135 h. Yritysjaksoon kuuluu työskeskentely Salpausselän kisoissa, omatoiminen messukäynti ja yritysvierailut sekä raportointi.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Edeltävänä osaamisena hyväksytysti suoritettu Palvelukokemusta luomassa opintojakso.

Arviointimenetelmät

Arviointimenetelmät:
- opettajien arviointi
- itse- ja vertaisarviointi

Arvioinnin perusteet:
A) Tiedollinen ja tiedonhankintaosaaminen
B) Taidollinen osaaminen oman alan ongelmanratkaisuun liittyen
C) Vastuullisuus ja ryhmäosaaminen sekä sitoutuminen

Vaatimukset:
- Aktiivinen osallistuminen opetukseen
- Ryhmätyötehtävät ja harjoitukset tunneilla ja osin myös tuntien välillä
- Itsenäinen työskentely
- Itsearviointi
- Työskentely Salpauselän kisoissa

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa etsiä omaa alaa koskevaa tietoa.
Opiskelija osaa soveltaa tietoa toimintaympäristöstä.
Opiskelija osaa tunnistaa oman alan tietoa rajatuista teemoista.
Opiskelija on tehnyt vaaditut tehtävät hyväksytysti.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Tason 1 lisäksi:
Opiskelija osaa perustella oman alan toimintaympäristönmuutoksia tiedon avulla.
Opiskelija osaa perustella ja arvioida eri menetelmien ja käytäntöjen soveltuvuutta eri tilanteissa.
Opiskelija osaa tuottaa tietoa omaan alaan liittyen.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Tasojen 1 ja 3 lisäksi:
Opiskelija osaa arvioida kriittisesti tietolähteiden soveltuvuutta eri tilanteissa.
Opiskelija osaa kriittisesti reflektoida menetelmien ja työkalujen toimivuutta eri tilanteissa.
Opiskelija osaa tuottaa, jäsentää ja kriittisesti arvioida tietoa oman alan toimintaympäristöstä.
Opiskelija osaa soveltaa menetelmiä ja tietoa toimintaympäristöstä itsenäisesti, kekseliäästi ja ammattimaisesti.