Siirry suoraan sisältöön

Palvelukokemusta luomassa (10 op)

Toteutuksen tunnus: AL00CB08-3009

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

09.09.2024 - 06.12.2024

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lahden kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 50

Koulutus

  • Matkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Mika Nikula
  • Sini Viinanen
  • Hanna-Mari Karhinen

Opetusryhmät

  • Luennot (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LLTIMATLI24S
    Matkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus 24S Lahti

Pienryhmät

  • Luennot

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
-hahmottaa matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan kokonaisuutena
-kuvata alan eri toimintojen ja sisältöjen merkityksen asiakkaan kokemuksessa
-osaa mallintaa asiakkaan kokemuksen
-arvioida ja kehittää omaa palveluosaamistaan alalle ominaisissa tilanteissa
-toimia tuloksellisesti osana asiakaslähtöistä palvelukokonaisuutta sen eri vaiheissa
-selittää alalle ominaisia työtehtäviä ja toimintoja koskevat lait ja asetukset ja turvallisuuden merkityksen alalla

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opintojakson osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
-hahmottaa matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan kokonaisuutena
-kuvata alan eri toimintojen ja sisältöjen merkityksen asiakkaan kokemuksessa
-osaa mallintaa asiakkaan kokemuksen
-arvioida ja kehittää omaa palveluosaamistaan alalle ominaisissa tilanteissa
-toimia tuloksellisesti osana asiakaslähtöistä palvelukokonaisuutta sen eri vaiheissa
-selittää alalle ominaisia työtehtäviä ja toimintoja koskevat lait ja asetukset ja turvallisuuden merkityksen alalla
-keskeiset anniskelua koskevat säädökset ja määräykset

Opintojakso käynnistää alan opinnot. Opintojaksolla perehdytään matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalaan sekä ohjelmapalveluihin ja tapahtumiin eri näkökulmista. Opintojakso toteutetaan pääsääntöisesti lähiopetuksessa. Jotain osa-alueita voidaan käsitellä verkossa.
Kurssilla käydään myös 3D-tilamallinnuksen perusteita 1 opintopisteen verran.

Opintojaksolla opiskelijat tekevät oppimistehtäviä ryhmissä.

Ajoitus ja läsnäolo

Opintojakson aloitus viikolla 37 ja päättyy viikolla 49.
Lähiopetukseen osallistuminen vaikuttaa kurssin kokonaisarvosanaan. Opintojakson lähiopetusta ei nauhoiteta.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojakson Moodle oppimisympäristön materiaali ja opettajan osoittama muu materiaali.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaisia suoritustapoja.

Työelämäyhteistyö

Opintojaksolla tutustutaan ja vieraillaan mahdollisuuksien mukaan alan yrityksissä.

Oppimisympäristö

Opintojaksolla lähiopetusta, mahdollisesti verkkoluentoja sekä itsenäistä ja ryhmässä työskentelyä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson 10 op on opiskelijan työtä 270 h.
Opintojaksolla on lähiopetusta, verkko-opetusta tai webinaareja, vierailuja yhteensä 170 h. Opiskelijan itsenäistä tai ryhmässä työskentelyä opintojaksolla on 100 h. Itsenäiseen opiskeluun kuuluu mm. opintojakson materiaaleihin tutustuminen ja muu tiedonhaku.

Sisältö

Opintojakso antaa kokonaiskuvan vieraanvaraisuusalasta: matkailusta-, majoituksesta-, ravintolasta- sekä ohjelmapalveluista ja tapahtumista. Opiskelija perehtyy asiakaspalveluun ja asiakkuuksiin sekä alan toimintaympäristöihin ja organisoitumiseen. Opiskelija tutustuu keskeisiin anniskelua koskeviin säädöksiin ja määräyksiin, sekä suorittaa tai osoittaa aikaisemmin suorittaneensa hyväksytysti anniskelupassitestin.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Opintojaksolle ei ole edeltävää osaamista.

Arviointimenetelmät

Opintojaksolla ryhmässä oppimistehtävien arviointi asteikolla 1-5.
Ryhmätehtävien vertaisarviointia asteikolla 1-5.
Läsnäolo lähiopetuksessa.
Lisäksi opintojakson suoritus edellyttää:
Opintojaksoon liittyvien muiden tehtävien hyväksyttyä suoritusta.

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Hylätty (0) Oppimistehtävät eivät ole tavoitteiden mukaisia ja raportissa ei tule esiin ohjeen
mukaisia sisältöjä. Raportista ei käy ilmi matkailu-, ravintola- ja majoitusalan, ohjelmapalvelualan tai tapahtuma-alan yritysten toimintaympäristö, asiakkaat ja markkinatilannetta. Opiskelija on osallistunut alle 50% lähiopetuksen luennoista.

Tuntien tehtävät arvioidaan hyväksytty/hylätty.

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Tyydyttävä (2, 1): Oppimistehtävissä on noudatettu osittain ja vain vähän annettuja ohjeita.
Raporttien sisältö vastaa osittain ja vain vähän annettuja ohjeita. Raporttien sisällöstä käy ilmi
osittain ja vain vähän matkailu-, ravintola- ja majoitusalan, ohjelmapalvelualan tai tapahtuma-alan yritysten toimintaympäristö, asiakkaat ja markkinatilannetta. Opiskelija on osallistunut vähintään 50% lähiopetuksen luennoista.


Tuntien tehtävät arvioidaan hyväksytty/hylätty.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Hyvä (4,3): Oppimistehtävässä on noudatettu osittain annettuja ohjeita ja raporttien sisällöt ovat osittain annettujen ohjeiden mukainen. Raporttien sisällöstä käy ilmi osittain matkailu-,
ravintola- ja majoitusalan, ohjelmapalvelualan tai tapahtuma-alan yritysten toimintaympäristö, asiakkaat ja markkinatilannetta. Opiskelija on osallistunut vähintään 70% lähiopetuksen luennoista.


Tuntien tehtävät arvioidaan hyväksytty/hylätty.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Kiitettävä (5): Oppimistehtävässä on noudatettu annettuja ohjeita ja raporttien sisältö on
annettujen ohjeiden mukainen. Raporttien sisällöstä käy ilmi matkailu-, ravintola- ja majoitusalan, ohjelmapalvelualan tai tapahtuma-alan yritysten toimintaympäristö, asiakkaat ja markkinatilanne.
Opiskelija on osallistunut kaikkiin lähiopetuksen luentoihin.

Tuntien tehtävät arvioidaan hyväksytty/hylätty.