Entrepreneurship, Transforming Innovations into Sustainable Business (4 cr)
Code: AL00CD69-3022
General information
Enrollment
06.05.2024 - 30.08.2024
Timing
02.09.2024 - 10.11.2024
Number of ECTS credits allocated
4 op
Virtual portion
4 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
E-campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 60
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business and Logistics (in Finnish)
Teachers
- Sari Suominen
Scheduling groups
- Aloitusjakso (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Verkkoluento (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Verkko-ohjaus (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLTILIL23KV
Small groups
- Aloitusjakso
- Verkkoluento
- Verkko-ohjaus
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Implementation and methods of teaching
100-prosenttinen verkkototeutus. HUOM. Päiväryhmä LLTILII23K ja muut päiväopiskelijat ilmoittautuvat omaan kurssitoteutukseen (3018-loppuinen). Opintojakso sisältää eri tavoin toteutettuja asiantuntijapuheenvuoroja/-kirjoituksia, tiedon etsintää sekä kontaktointia sidosryhmiin, esimerkiksi yrittäjiin ja potentiaalisiin asiakkaisiin. Palautettavia tehtäviä on kaksi: yksilötehtävä ja neljän hengen ryhmissä tehtävä harjoitustyö. Harjoitustyössä on kolme suoritusvaihtoehtoa: perinteinen raporttimuotoinen työ, BMC-muotoinen työ sekä liiketoimintasuunnitelma. Kurssilla hyödynnetään yhteistyömahdollisuudet StartHubin, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n ja yrittäjäjärjestöjen kanssa. Tervetuloa mukaan!
Timing and attendance
Kurssilla on viisi kontaktikertaa Zoomissa klo 17-18:
1. Aloitusinfo: sukellus aiheeseen, tehtävät ja suoritustavat (kaikki mahdollisuuksien mukaan paikalle)
2. Asiantuntijavieraat (kaikki mahdollisuuksien mukaan paikalle)
3. Yrittäjävieraat (kaikki mahdollisuuksien mukaan paikalle)
4. Malleja ja vinkkejä harjoitustyöhön
5. Harjoitustyön ohjausta klinikkatyyliin
Aloitusinfo ja mahdollisesti myös vierailijoiden puheenvuorot tallennetaan. Tarkemmat tiedot tulevat Moodleen.
Learning material and recommended literature
Moodlessa oleva sekä opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali. Lisäksi voi olla yhteistyökumppanien kautta tulevaa materiaalia. Suositeltavat oppaat:
1. Perustamisopas alkavalle yrittäjälle, https://www.uusyrityskeskus.fi/tyokalupakki/perustamisopas-alkavalle-yrittajalle/
2. Yritystulkki, https://www.yritystulkki.fi/fi/alue/ladec/
3. Suomi.fi/Yrityksen perustajalle, https://www.suomi.fi/yritykselle
Alternative completion methods
Mahdollisista omaan yrittäjyyteen liittyvistä näytöistä on sovittava ennen harjoitustyöryhmien muodostamista.
Kurssin voi suorittaa myös StartHub- ja Business Mill -ympäristöissä.
Working life cooperation
StartHub Lahti, Business Mill Lappeenranta, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Suomen Yrittäjät, Päijät-Hämeen Yrittäjät sekä muut yritys- ja asiantuntijakontaktit. Potentiaaliset asiakkaat.
Learning environment
Moodle, Zoom, korkeakouluyhteisö, työelämä
Student time use and work load
Laskennallinen kuormitus on 4 x 27 h = 108 h, joka jakaantuu kurssin toteutusajalle.
Contents
Sisältö
- yrittäjyyden merkitys itselle
- liiketoimintamallit, ideoiden kaupallistaminen (innovaatiot)
- liikeidean kannattavuus
- verkostot ja yhteistyö.
Assessment criteria
Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.
Assessment scale
1-5
Failed (0)
Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.
Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)
Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti.
Assessment criteria: level 5 (assessment scale 1–5)
Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti ja kriittisesti. Lisäksi hän osaa kehittää liiketoimintamallia havainnollisesti ja monipuolisesti.