Siirry suoraan sisältöön

Kannattavuuslaskenta ja talouden suunnittelu (5 op)

Toteutuksen tunnus: AL00CD67-3026

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 01.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 70

Koulutus

  • Tietojenkäsittelyn koulutus

Opettaja

  • Saara Heikkonen

Opetusryhmät

  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Harjoitus R 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Harjoitus R 2 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Tentti 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Verkkoluento 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LLPRHOTRA23S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 23S Lappeenranta
  • LLPRIT23S
    Tietojenkäsittelyn koulutus 23S Lappeenranta

Pienryhmät

  • Luennot 1
  • Harjoitus R 1
  • Harjoitus R 2
  • Tentti 1
  • Verkkoluento 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- katetuottolaskennan ja hinnoitella tuotteen/palvelun kustannusperusteisesti.
- laatia budjetit ja määritellä budjetointiprosessin.
- suunnitella yrityksen taloutta kannattavuus ja rahoituksen riittävyys huomioiden.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Luennot ja harjoitukset.

Ajoitus ja läsnäolo

Opetusta lukujärjestyksen mukaan,

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Moodlen materiaalit ja muu oheismateriaali ilmoitetaan myöhemmin.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ahot

Uusintamahdollisuudet

Rästitenttipäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Oppimisympäristö

Kampuksen luokkatilat, Moodle ja Zoom.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan osallistuminen lähiopetukseen ja itsenäiseen työskentelyyn vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä.

Sisältö

Johdon laskentatoimen tehtävät, kustannukset, kannattavuuslaskenta, tuote-ja asiakaskannattavuus ja kustannusperusteinen hinnoittelu.
Budjetointijärjestelmät, osa- ja pääbudjetit, tarkkailulaskelmat; kassabudjetointi ja päivittäinen maksuvalmiuden suunnittelu.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Taloushallinto, Työvälineosaaminen

Arviointimenetelmät

Tentit.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija tuntee keskeiset sisäisen laskentatoimen käsitteet ja osaa yksittäisiä kustannus- ja kannattavuuslaskentamenetelmiä sekä budjetoinnin periaatteita ja malleja.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija tuntee keskeiset sisäisen laskentatoimen käsitteet, ymmärtää niiden käyttötarkoituksen ja hallitsee keskeiset asiat kustannus- ja kannattavuuslaskennassa ja hinnoittelussa sekä budjetoinnissa.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija tuntee sisäisen laskentatoimen käsitteet, ymmärtää niiden käyttötarkoituksen ja hallitsee kustannuslaskenta-, kannattavuuslaskenta- ja hinnoittelumenetelmät sekä budjetointimentelmät ja osaa soveltaa niitä käytännön tilanteissa.