Entrepreneurship, Transforming Innovations into Sustainable Business (4 cr)
Code: AL00CD69-3016
General information
Enrollment
20.11.2023 - 05.01.2024
Timing
09.01.2024 - 24.03.2024
Number of ECTS credits allocated
4 op
Virtual portion
2 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
50 % Contact teaching, 50 % Distance learning
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
Lahti Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 50
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business (in Finnish)
Teachers
- Sari Suominen
Scheduling groups
- Aloitusjakso (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Lähijakso (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Harjoitustyön tekoa ja ohjausta (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLTILII22SH2
-
LLTILII22SH1
Small groups
- Aloitusjakso
- Lähijakso
- Harjoitustyön tekoa ja ohjausta
Learning outcomes
Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models
Implementation and methods of teaching
Kurssi on päivätoteutus, joka on suunnattu ensisijaisesti ryhmille LLTILII22SH1 ja LLTILII22SH2. Verkko-opiskelijat ilmoittautuvat omalle toteutukselleen. Palautettavia tehtäviä on kaksi: yksilötehtävä ja harjoitustyö, joka tehdään neljän hengen ryhmissä. Harjoitustyössä on kolme vaihtoehtoa: raportti, BMC tai liiketoimintasuunnitelma. Opiskelu on soveltavaa ja käytännönläheistä. Kurssilla hyödynnetään yhteistyömahdollisuudet DuuniExpon, StartHubin, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n ja Suomen Yrittäjien kanssa. Tervetuloa mukaan!
Timing and attendance
Kurssilla on aloitusinfo ja neljä muuta lähijaksoa (yleensä 2 h kerrallaan aikavälillä 10-16). Aloitusinfoon on tärkeä tulla paikalle. Oletusarvo on, että myös muilla lähijaksoilla ollaan paikalla. Yksi lähijaksoista liittyy DuuniExpoon 7.2. klo 10-14, varaathan sen kalenteriisi. Harjoitustyön viimeinen palautuspäivä on 24.3.
Learning material and recommended literature
Moodlessa oleva sekä opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali. Lisäksi voi olla yhteistyökumppanien kautta tulevaa materiaalia. Suositeltavat oppaat:
1. Perustamisopas alkavalle yrittäjälle, https://www.uusyrityskeskus.fi/tyokalupakki/perustamisopas-alkavalle-yrittajalle/
2. Yritystulkki, https://www.yritystulkki.fi/fi/alue/ladec/
3. Suomi.fi/Yrityksen perustajalle, https://www.suomi.fi/yritykselle
Alternative completion methods
Mahdollisista omaan yrittäjyyteen perustuvista näytöistä on sovittava ennen harjoitustyöryhmien muodostamista.
Working life cooperation
DuuniExpo, StartHub, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Suomen Yrittäjät, Päijät-Hämeen Yrittäjät sekä muut yritys- ja asiantuntijakontaktit. Potentiaaliset asiakkaat.
Learning environment
Moodle, Zoom, korkeakouluyhteisö, työelämä
Student time use and work load
Laskennallinen kuormitus on 4 x 27 h = 108 h, joka jakaantuu kurssin toteutusajalle.
Contents
Sisältö
- yrittäjyyden merkitys itselle
- liiketoimintamallit, ideoiden kaupallistaminen (innovaatiot)
- liikeidean kannattavuus
- verkostot ja yhteistyö.
Assessment criteria
Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.
Assessment scale
1-5
Failed (0)
Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.
Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)
Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti.
Assessment criteria: level 5 (assessment scale 1–5)
Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti ja kriittisesti. Lisäksi hän osaa kehittää liiketoimintamallia havainnollisesti ja monipuolisesti.