Siirry suoraan sisältöön

Ohjelmoinnin perusteet (4 op)

Toteutuksen tunnus: AL00CB48-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.11.2023 - 05.01.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 30.04.2024

Opintopistemäärä

4 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

25 % Lähiopetus, 75 % Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lahden kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Tietojenkäsittelyn koulutus

Opettaja

  • Antti Salopuro

Opetusryhmät

  • Työpaja (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LLTIIT23S
    Tietojenkäsittelyn koulutus 23S Lahti

Pienryhmät

  • Työpaja

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- käyttää sovelluskehitysympäristöä
- soveltaa ohjelmoinnin perusrakenteita
- toteuttaa modulaarisen vuorovaikutteisen sovelluksen

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Käänteinen luokkahuone: Opiskelijat perehtyvät kulloiseenkin aiheeseen opettajan tarjoaman materiaalin tai muun materiaalin avulla ennen kontaktiopetusta. Lähitunneilla ratkotaan annettuja ohjelmointitehtäviä opitun perusteella joko yksin tai yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa. Opettaja tukee ja auttaa tarvittaessa.

Ajoitus ja läsnäolo

Kurssin aloitusoppitunti on viikolla 2 (8.1. - 12.1.2024). On suositeltavaa, että kaikki kurssille osallistuvat ovat mukana aloitussessiossa riippumatta siitä, miten kurssin aikoo suorittaa. Lähiopetukseen osallistuminen on myös hyvin suositeltavaa, mutta kurssi on opiskeltavissa myös joko osittain tai kokonaan itsenäisesti, kuitenkin seuraten ohjeistettua opiskeluaikataulua. Lähiopetukseen osallistuminen ei siis ole pakollista.

Mikäli opiskelija etenee kurssilla muita nopeampaan tahtiin, voi kurssitenttiä pyytää opettajalta myös yleistä aikataulua aikaisemmin. Tämä kuitenkin vaatii, että vähintään viisi opiskelijaa osallistuu tenttiin samaan aikaan.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaalia on tarjolla kurssin Moodlessa. Materiaali on englanninkielistä, mutta osasta materiaalia on olemassa myös suomenkielinen vastine.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Kurssin voi suorittaa vaihtoehtoisesti tekemällä opettajan kanssa yhdessä sovitun ohjelmointiprojektin, jolla opiskelija voi osoittaa kurssin osaamistavoitteet saavutetuiksi.

Oppimisympäristö

Materiaali (videot, esitykset, harjoitustehtävät)on tarjolla kurssin Moodlessa. Materiaali on englanninkielistä, mutta osasta materiaalia on olemassa myös suomenkielinen vastine.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Arviolta 110 tuntia opiskelua, 8 - 10 tuntia viikottain. Tarvittava aikamäärä voi vaihdella runsaastikin eri opiskelijoiden välillä.

Sisältö

Yleiset ohjelmistokehityksessä käytettävät kehitystyökalut ja -ympäristöt, ohjelmoinnin perusrakenteet

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Ei etukäteisvaatimuksia. Jos opiskelija haluaa käyttää omaa tietokonettaan tehtävien ratkaisemiseen, suositellaan vahvasti Windows -käyttöjärjestelmää ja tietokonetta, jossa on mahdolisimman suuri näyttö ja jonkin verran laskentatehoa, jotta kehitysympäristö jaksaa toimia kunnolla. Kurssilla tarvitaan ohjelmistona Visual Studio kehitysympäristö (mieluiten uusin versio, mutta vanhemmatkin käyvät), ilmainen Community versio käy hyvin. Luokkatiloissa olevat välineet ovat kuitenkin suositeltavia ja erityisesti tarkoitukseen suunniteltuja. Ohjelmointitehtävien ratkaisuiden palauttamiseen tarvitaan toimiva verkkoyhteys.

Arviointimenetelmät

Lopputentti, jossa opiskelija ratkaisee harjoitustehtävien kaltaisia ohjelmointitehtäviä. Tekemällä ahkerasti kurssin aikana harjoitustehtäviä, voi kerätä bonuspisteitä, joilla tentin arvosanaa voi parhaimmillaan korottaa yhdellä arvosanalla.

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Opiskelija ei osaa ratkaista yksinkertaisia ohjelmointitehtäviä

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa ratkaista joitakin yksinkertaisia ohjelmointitehtäviä käyttäen joitakin ohjelmoinnin perusrakenteita

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa ratkaista yksinkertaisia ohjelmointitehtäviä käyttäen kaikkia ohjelmoinnin perusrakenteita

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa ratkaista yksinkertaista vaativampia ohjelmointitehtäviä ja käyttää ratkaisussa tehtävään parhaiten soveltuvia ohjelmoinnin rakenteita