Siirry suoraan sisältöön

Kielenhuoltoa ja tukea kirjoittamiseen (3 op)

Toteutuksen tunnus: KS00CP27-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.11.2023 - 14.01.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 21.04.2024

Opintopistemäärä

3 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Kielikeskus (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

13 - 20

Koulutus

  • Kieliopinnot LAB
  • Kieliopinnot LUT

Opettaja

  • Anna Keiner

Opetusryhmät

  • Luennot (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • KKIE23LABH
    Kieli- ja viestintäopinnot 2023-2024, LAB
  • KKIE23LUTH
    Kieli- ja viestintäopinnot 2023-2024, LUT

Pienryhmät

  • Luennot

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- kielen- ja tekstinhuollon perussäännöt ja noudattaa niitä kirjoittaessaan asiatekstejä
- kirjoittaa asiatyylistä, lähteisiin pohjautuvaa tekstiä ja merkitä lähteet Labin ohjeiden mukaan.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Kurssi koostuu itsenäisestä opiskelusta, yksilöllisestä ohjauksesta ja kirjoitusharjoituksista (välineinä Moodlen aineistot, testit, tehtävänannot ja Zoom-tapaamiset). Kurssin aikataulu on joustava, joten se sopii sekä päiväpuolen opiskelijoille että verkko-opiskelijoille. Pakollinen aloitustapaaminen on Zoomissa 25.1. klo 16 - 18.

Ajoitus ja läsnäolo

Aloitustapaaminen on Zoomissa 25.1. klo 16 - 18. Toteutustapa sovitaan tarkemmin ensimmäisellä kerralla, jolloin kaikkien osallistujien on oltava paikalla Zoom-tapaamisessa. Sen jälkeen opiskellaan itsenäisesti kielenhuoltoa Moodlen aineistojen ja testien avulla sekä vahvistetaan kirjoittamiseen liittyviä asioita harjoitusten ja opettajan palautteen avulla.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaalit ovat opintojakson Moodlessa.

Sisältö

Tervetuloa kertaamaan kielenhuoltoa ja vahvistamaan opiskeluteksteissä tarvittavia taitoja.
Kurssi on rakennettu aihealueista, joita ovat alkukirjaimet, yhdyssanat, välimerkit, lyhenteet, luetelmat, kielenhuolto, tyyliseikat, tekstin sidoskeinot ja referointi. Opetusvideot opastavat kuhunkin aihealueeseen, joista kaikista on verkkotehtäviä.

Kurssiin kuuluu myös pieniä kirjoitusharjoituksia sekä yksi hieman laajempi teksti, johon saa henkilökohtaista ohjausta sekä palautetta.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Kurssi sopii opiskelijoille, jotka tuntevat, että kirjoittaminen voisi olla sujuvampaa ja helpompaa. Edellisistä opinnoista voi olla jo aikaa, tai opintoihin ei ole kuulunut paljoa kirjoittamista - kynä on siis vähän ruosteessa.

Kurssi on tarkoitettu suomea äidinkielenään puhuville tai sellaisille S2-opiskelijoille, joiden suomen kielen taito on hyvä, koska harjoitukset painottuvat asioihin, joissa suomea äidinkielenäänkin puhuvat kompastelevat helposti.

Tule kurssille, jos haluat opetella suomen kielen oikeinkirjoitussäännöt ja kohentaa asiatekstin tuottamisen taitojasi. Kurssi sopii opintojen alkuvaiheeseen, koska kirjoittamisen taitoja tarvitaan ammattikorkeakouluopinnoissa. Voit suorittaa myös opintojen myöhemmässä vaiheessa, mikäli haluat kerrata kieleen liittyviä asioita ja vahvistaa osaamistasi vaikkapa ennen opinnäytetyön tekemistä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteerit: arviointiasteikko hyväksytty/hylätty

Kurssi arvioidaan hyväksytty/hylätty. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan kielenhuollon harjoitusten sekä kirjoitustehtävän tekeminen.