Siirry suoraan sisältöön

Ruokatuotanto (5 op)

Toteutuksen tunnus: AL00CC12-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.05.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 30.11.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus

Opettaja

  • Ann-Mari Karvinen
  • Jukka Moilanen

Opetusryhmät

  • Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LLPRHOTRA22S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 22S Lappeenranta
  • LLABTO23-24
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Liiketoimintayksikkö

Pienryhmät

  • Harjoitukset 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- käyttää digitaalisia välineitä suunnittelussa, toteutuksessa ja kannattavuuden seurannassa
- suunnitella ja toteuttaa erilaisia yrityksen liikeidean mukaisia kannattavia ruokatuotteita
- ruokatuotannon suunnittelun ja toteutuksen vaiheet

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Lähiopetus, käytännön harjoitukset, monimuoto, projektit ja työskentely projekteissa yhteistyöyrityksissä ja GastroBar Saimaassa

Ajoitus ja läsnäolo

Opetus lukujärjestyksen mukaan (verkko-opetus ja lähiopetus). Läsnäolo vähintään 80%. (ruokatuotannon ja ravintolapalvelun opetuksessa, Gastro Bar Saimaassa)

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali Moodlessa. Opettajan opintojakson alussa ilmoittama materiaali sekä e-kokki.

Työelämäyhteistyö

Työskentely GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä.

Oppimisympäristö

Kampus, GastroBar Saimaa sekä yhteistyöyritykset.

Sisältö

Ruokatuotannon työvälineet, raaka-aineet, turvallisuus, ruuanvalmistuasmenetelmät, perusateriat, materiaalihallinnan ATK, hygienia ja tuotannon pelisäännöt.
Ruoka-, juoma- ja palvelutuote osana menestyksellistä liiketoimintakonseptia.
Onnistuneen tuotanto- ja palveluprosessin suunnittelu. Pop Up ravintolan suunnittelu ja toteutus. Alan kehitys ja trendit.

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen suunnitteluun, tuotantoon ja toteutukseen GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. Harjoitustöiden suorittaminen hyväksytysti. Jatkuva näyttö.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Tunnistaa ja nimeää ruokatuotannon työtehtävät ja niiden sisällöt.
Tunnistaa suomalaisia alan toimijoita.
Tuntee lain ja turvallisuuden merkityksen alalle

Osaa työskennellä työyhteisön jäsenenä

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Osaa toimia alan työtehtävissä perehdytyksen jälkeen.
Osaa nimetä alan suomalaisia ja kansainvälisiä toimijoita.
Ymmärtää lain ja turvallisuuden merkityksen toiminnassaan alalla

Osaa toimia työturvallisuus huomioiden työyhteisössään

Osaa soveltaa aikaisempaa alan ammatillista tietoa

Ymmärtää työyhteisön yhteistyön tärkeyden

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Osaa toimia itsenäisesti ruokatuotannon eri työtilanteissa ja työtehtävissä työyhteisöään kehittäen
Osaa seurata suomalaista ja kansainvälistä alan keskustelua eri medioissa.
Osaa toimia työtehtävissään lakien ja asetusten mukaisesti ja ymmärtää turvallisuuden merkityksen toimialalla
Osaa kehittää työyhteisöään aikaisemmin hankitun tiedon ja kokemuksen avulla