Trendit ja ravintolatoimintojen suunnittelu (5 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CC14-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
21.11.2022 - 08.01.2023
Ajoitus
13.03.2023 - 30.04.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
- Ann-Mari Karvinen
- Jukka Moilanen
Opetusryhmät
- Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLABTO23HTäydentävä osaaminen (AMK) 2023, Liiketoimintayksikkö
-
LLPRHOTRA21SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
Pienryhmät
- Harjoitukset 1
- Luennot 1
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- suunnitella ruoka-, juoma- ja palvelutuotteita erilaisiin ravintolakonsepteihin ja perehtyä menestyksellisen liiketoiminnan suunnittelun periaatteisiin
- osaa kehittää asiakaslähtöisiä ratkaisuja alan kehityksen ja ajankohtaiset trendit huomioiden
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Luennot, harjoitustyöt ja excursio. Tuotannon ja tapahtumien suunnittelu ja toteutus GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä.
Ajoitus ja läsnäolo
Opetus lukujärjestyksen mukaan. Läsnäolo väh. 80%.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali Moodlessa. Opettajan opintojakson alussa ilmoittama materiaali sekä ekampus ja Jamix.
Työelämäyhteistyö
Työskentely GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä.
Oppimisympäristö
Kampus, GastroBar Saimaa sekä yhteistyöyritykset.
Sisältö
Ruoka-, juoma- ja palvelutuote osana menestyksellistä liiketoimintakonseptia. Onnistuneen tuotanto- ja palveluprosessin suunnittelu. Pop Up ravintolan suunnittelu ja toteutus. Alan kehitys ja trendit
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Ruokatuotannon ja ravintolatoiminnan perusteet
Arviointimenetelmät
Aktiivinen osallistuminen suunnitteluun, tuotantoon ja toteutukseen GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. Harjoitustöiden suorittaminen hyväksytysti. Jatkuva näyttö.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija tunnistaa ravintolan ruoka-, juoma- ja palvelutuotteen suunnitteluun vaikuttavia tekijöitä ja tuntee toiminnan suunnittelun periaatteet.
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija ymmärtää ravintolan ruoka-, juoma- ja palvelutuotteen osaksi menestyksellistä liiketoimintaaja ymmärtää toiminnan suunnittelun periaatteet.
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija hallitsee ravintolan ruoka-, juoma- ja palvelutuotteiden suunnittelun periaatteet ja osaa kehittää tuotteita menestykselliseen liiketoimintaan alan kehityksen sekä trendit huomioiden.