Hotelli- ja ravintola-alan henkilöstösuunnittelu (5 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CB99-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
15.05.2023 - 01.09.2023
Ajoitus
04.09.2023 - 31.12.2023
Opintopistemäärä
5 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
- Lari-Pekka Ruotsi
Opetusryhmät
- Luennot (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Kenttätyö (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLPRHOTRA21SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
-
LLABTO23-24Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Liiketoimintayksikkö
Pienryhmät
- Luennot
- Kenttätyö
Osaamistavoitteet
Tutustuttaa opiskelija henkilöstösuunnitteluun ja palkkahallintaan. Opiskelija perehtyy matkailu- ja ravitsemisalan yleisimpiin työehtosopimuksiin ja oppii laatimaan työvuorolistat työehtosopimuksen säännökset huomioiden. Opiskelija tutustuu palkkalaskennan osa-alueisiin ja oppii laskemaan palkkakustannukset.
Työehtosopimukset ja henkilöstösuunnittelu
Opiskelija tuntee alan työehtosopimukset ja työsuhteessa toimimista koskevat säännöt
Työvuorolistasuunnittelu
Opiskelija ymmärtää ja osaa toteuttaa manuaalisesti sekä tietoteknisesti työvuorosuunnittelun ja -laadinnan. Hän osaa ottaa huomioon niin voimassaolevat työehtosopimukset, työaikalain sekä muut yhteisesti sovitut pelisäännöt. Opiskelija osaa ottaa listan laadinnsassa huomioon yrityksen tuottavuus- ja taloudellisuustekijät sekä osaa ennakoida työvoimatarpeen ennusteiden mukaisesti
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Monimuotoinen toteutustapa, jossa hyödynnetään kontaktiopetusta ja -keskusteluja. Lisäksi opiskelijat suorittavat lyhyen työelämälähtöisen jakson, jonka aikana perehdytään kohdeyrityksen henkilöstön suunnitteleen sekä suunnitelmien toteutukseen.
Ajoitus ja läsnäolo
Kurssi toteutetaan syyslukukauden 2023 aikana, ja läsnäolo kontakti- ja tiimitunneilla on eduksi. Poissaolot kontaktikeskusteluista voivat vaikuttaa laskevasti kurssiarvosanaan.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
PAMin voimassaoleva työehtosopimus - niin esimiesten. kuin työntekijöiden.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Valinnaiset suoritustavat (opillistamiset) tulee aina keskustella ja sopia opettajan kanssa etukäteen ennen kurssin alkua.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kurssi sitoo opiskelijan omaa aikaa noin 120 tuntia
Arviointiasteikko
1-5