Siirry suoraan sisältöön

Yrittäjyys (2 op)

Toteutuksen tunnus: AY00CU16-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

21.11.2022 - 07.08.2023

Ajoitus

15.02.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

2 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 500

Koulutus

  • Täydentävä osaaminen, AMK

Opettaja

  • Pekka Mytty
  • Sanna Kokkonen

Opetusryhmät

  • Itsenäinen 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • MLABTO22H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2022-2023, Muotoiluinstituutti
  • HLABTO22H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2022-2023, Hyvinvointiyksikkö
  • TLABTO22H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2022-2023, Teknologiayksikkö
  • MLABTO23H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Muotoiluinstituutti
  • HLABTO23H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Hyvinvointiyksikkö
  • LABKES23KH
    Kesäopinnot 2023 (AMK)
  • TLABTO23H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2023-2024, Teknologiayksikkö

Pienryhmät

  • Itsenäinen 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta
- löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opintojakso toteutetaan HopOn -periaatteella. Käytännössä tämä tarkoittaa itseopiskelua ja sitä, että kurssin voi aloittaa milloin tahansa lukuvuoden aikana. Opintojaksoon ei sisälly lainkaan opetusta vaan kaikki materiaalit ja tehtäväksiannot löytyvät kurssin Moodle-sivuilta.

Jos suoritat kurssia LABin kesätauon aikana (10.6. - 6.8.), niin ilmoittautuminen kurssille viimeistään 7.6.

Ajoitus ja läsnäolo

HopOn. Kurssi on ajasta ja paikasta riippumaton. Mahdollisista tehtäviin liittyuvistä määräajoista annetaan tarkempaa tietoa opintojakson Moodlessa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Kaikki oppimateriaali jaetaan kurssin aikana tai ilmoitetaan opiskelijoille suositeltavina linkkeinä

Sisältö

Opiskelija osaa hahmottaa yrittäjyyttä uravaihtoehtona vs. työllistyminen palkkatöihin.
Yrittäjyyden edellytykset ja vaatimukset. Omien yrittäjäominaisuuksien testaaminen ja analysointi. Yrityksen perustamiseen liittyvät edellytykset: Innovaatio (yritysidea) ja sen kehittäminen toimivaksi liikeideaksi.
Yrityksen käytännön toteutuksen suunnittelu, kuten
- tunnettuuden lisääminen markkinoinnin avulla.
- sopivan juridisen muodon valinta
- riskien tunnistaminen ja niiden hallinta
- kannattavuuden edellytykset
- käytännön perustamistoimet.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Kurssi sopii kaikille riippumatta edeltävistä opinnoista ja suorituksesta.
Liiketoimintayksikön opiskelijat eivät voi ottaa tätä opintojaksoa, koska heillä vastaava (laajempi) opintojakso sisältyy jo laajempana pakollisena opintojaksona opintoihin.

Arviointimenetelmät

Arviointi tapahtuu kurssitehtävien palautusten perusteella. Tehtävistä arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Kaikki kurssin tehtävät tulee olla hyväksytysti suoritettuja, jotta opiskelija voi saada koko opintojaksosta arvosanan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

1: Opiskelija osaa hahmottaa yrityksen perustamisprosessiin liittyvät vaiheet ja analysoida jossakin määrin aloittavan yrityksen toimintoja ja omia yrittäjäominaisuuksiaan

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

3: Opiskelija hallitsee hyvin yrityksen perustamisprosessiin liittyvät vaiheet ja osaa oikeaoppisesti analysoida aloittavan yrityksen toimintoja ja omia yrittäjäominaisuuksiaan

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

5: Opiskelija osaa analysoida aloittavien yritysten prosesseihin liittyviä tyypillisiä ongelmakohtia ja hänellä on riittävä näkemys esittämään näihin parannusehdotuksia omissa tehtäväratkaisuissaan