Siirry suoraan sisältöön

Valokuva viestinnän välineenä (5 op)

Toteutuksen tunnus: AM00CH92-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.05.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 23.10.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Muotoiluinstituutti (LAB)

Toimipiste

Lahden kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Graafisen suunnittelun koulutus (2020, 2021, 2022)

Opettaja

  • Teemu Helo

Opetusryhmät

  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • MLTIGR22S
    Graafisen suunnittelun koulututus 22S Lahti

Pienryhmät

  • Luennot 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- selittää valokuvan vahvuuksia suhteessa muihin mediaelementteihin
- suunnitella valokuvan käyttöä ja tilata käyttötarkoitukseen sopivia valokuvia
- muokata ja sijoittaa valokuvan osaksi viestintätuotetta.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Keskustelut, kuvausharjoitukset, tiedonhankinta- ja arviointitehtävät, luennot

Ajoitus ja läsnäolo

Opintojakson suorittaminen edellyttää opetukseen osallistumista. Kameratekniikkaa käsittelevistä osiosta on mahdollista erikseen sopimalla saada vapautus, mikäli aiempi osaaminen on riittävää.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Mahdolliset oppimateriaalit jaetaan opintojakson aikana.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojaksoon käytettävä kokonaistuntimäärä (opetus + opetuspäivien ulkopuolella tehtävät tehtävät) määräytyy jaksosta annettavien opintopisteiden mukaisesti.

Sisältö

Jaksolla tutkitaan, miten valokuvia on käytetty eri yhteyksissä, millainen suhde niillä on muihin mediaelementteihin, ja millaisia viestejä niillä välitetään. Jaksolla tutustutaan myös kameratekniikkaan ja kuvausharjoitusten avulla opitaan ymmärtämään kameratekniikan vaikutus kuvailmaisuun.

Arviointimenetelmät

Tehtävien arviointi, itsearviointi, osallistumisaktiivisuus. Mikäli opintojaksoon sisältyy tentti, siitä ilmoitetaan jakson alussa. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää jaksolla annettujen tehtävien ja mahdollisen tentin suorittamista hyväksytysti. Osallistumisaktiivisuus ja tehtävien suorittaminen ajallaan voi nostaa tai laskea jakson arvosanaa enintään yhdellä numerolla.

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää osallistumista opetukseen, jaksolla annettujen tehtävien ja mahdollisen tentin suorittamista hyväksytysti.

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Hallitsee kameratekniikan perusteet ja ymmärtää sen vaikutuksen kuvailmaisuun. Ymmärtää valokuvan keinoja viestinnän välineenä ja arvioida niiden suhdetta muihin mediaelementteihin. Osallistuu keskusteluihin ja suorittaa jaksolla annetut tehtävät.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Hallitsee hyvin kameratekniikan perusteet, ymmärtää tekniikan vaikutuksen kuvailmaisuun ja osaa soveltaa sitä jakson aikana tehtävissä kuvausharjoituksissa. Ymmärtää ja osaa sanallistaa valokuvan keinoja viestinnän välineenä ja arvioida valokuvien suhdetta muihin mediaelementteihin. Osaa keskustella valokuvista ja niiden merkityksistä. Osallistuu aktiivisesti keskusteluihin ja suorittaa jaksolla annetut tehtävät.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Hallitsee erinomaisesti kameratekniikan perusteet, ymmärtää tekniikan vaikutuksen kuvailmaisuun ja osaa soveltaa sitä jakson aikana tehtävissä kuvausharjoituksissa. Ymmärtää ja osaa sanallistaa valokuvan keinoja viestinnän välineenä ja arvioida valokuvien suhdetta muihin mediaelementteihin mielenkiintoisia näkökulmia esiin nostaen. Osaa keskustella valokuvista ja niiden merkityksistä ja nostaa esiin uusia näkökulmia. Osallistuu aktiivisesti keskusteluihin ja suorittaa jaksolla annetut tehtävät.