Työvälineosaaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CD75-3017
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
15.05.2023 - 01.09.2023
Ajoitus
13.11.2023 - 09.02.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
- Jaana Tanhuanpää
Opetusryhmät
- Harjoitukset (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Uusintatentti (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLPRHOTRA23SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 23S Lappeenranta
Pienryhmät
- Harjoitukset
- Uusintatentti
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- hyödyntää opinnoissaan keskeisimpiä toimistosovelluksia
- hyödyntää pilvipalveluita osana ryhmätyöskentelyä
- toimia verkko-opiskeluympäristössä
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Opetus järjestetään luokkaopetuksena.
Ajoitus ja läsnäolo
Liiketoimintayksikön opetuksen aikataulujen mukaan. Ei pakollista läsnäoloa.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Esimerkiksi: Koch J. Office 2016 & Office 365. Docendo. ISBN 978-952-291-253-4.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
eAhot-prosessin mukaan.
Uusintamahdollisuudet
Kaksi uusintatenttiä.
Oppimisympäristö
Moodle
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
5 opintopistettä on noin 135 tuntia opiskelijan työtä.
Sisältö
Word-tekstinkäsittely: asiakirjastandardi ja LAB amk:n opinnäytetyöraporttien raporttimalli.
Tekijänoikeuden periaatteet, tekijänoikeuden alaisen aineiston oikea käyttö ja Creative Commons -lisenssit.
PowerPoint-esitysgrafiikan edistynyt käyttö, esityksen ajastaminen. Valokuvien ja muun tekijänoikeuden alaisen sisällön oikea käyttö.
Excel-taulukkolaskenta perusteista alkaen. Funktioiden käyttö laskennassa, kaavioiden muokkaaminen, ehdollinen muotoilu, ehdolliset funktiot, hakufunktiot, päivämäärä- ja aikafunktiot, makrot, asiakirjan suojaaminen ja solualueiden lukitus, tiedostojen väliset yhteydet, alasvetovalikoiden luominen, arvotarkistimet, kommentit, Pivot-taulukot ja -kaaviot.
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Ei vaadi edeltävää osaamista.
Arviointimenetelmät
Hyväksytysti tehdyt tehtävät ja tentti.
Arviointiasteikko
1-5
Hylätty (0)
Opiskelija ei saa tehtävistä ja tentistä minimimäärää pisteitä.
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija muistaa ja tunnistaa opintojakson olennaisia sisältöaiheita. Opiskelija osaa ohjatusti tehdä perustasoisia harjoituksia.
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija osaa vertailla ja analysoida opintojakson olennaisia sisältöaiheita ja niiden välisiä yhteyksiä. Opiskelija osaa taitavasti tehdä harjoituksia ja soveltaa taitoja liike-elämän tilanteisiin.
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija osaa tehdä perusteltuja arviointeja opintojakson sisältöaiheista ja perustella ne. Hänellä on erinomaiset taidot harjoituksissa, hän osaa itsenäisesti suunnitella ja kehittää ratkaisuja liike-elämän tarpeisiin.