Kannattavuuslaskenta ja talouden suunnittelu (5 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CD67-3010
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
15.05.2023 - 01.09.2023
Ajoitus
04.09.2023 - 17.12.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 60
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
- Mia Ekman
- Jukka Sirkiä
Opetusryhmät
- Luennot (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Verkkoluento 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Tentti 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Harjoitus R 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Harjoitus R 2 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLPRIT22STietojenkäsittelyn koulutus 22S Lappeenranta
-
LLPRHOTRA22SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 22S Lappeenranta
Pienryhmät
- Luennot
- Verkkoluento 1
- Harjoitukset 1
- Tentti 1
- Harjoitus R 1
- Harjoitus R 2
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- katetuottolaskennan ja hinnoitella tuotteen/palvelun kustannusperusteisesti.
- laatia budjetit ja määritellä budjetointiprosessin.
- suunnitella yrityksen taloutta kannattavuus ja rahoituksen riittävyys huomioiden.
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Luennot ja harjoitukset.
Ajoitus ja läsnäolo
Opetusta lukujärjestyksen mukaan, itsenäinen opiskelu ja harjoittelu.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Moodlen materiaalit ja muu oheismateriaali ilmoitetaan myöhemmin.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ahot
Uusintamahdollisuudet
Tentit Koko opintojakson uusinnat ilmoitetaan myöhemmin. Rästitentteihin ilmoittaudutaan sähköpostilla.
Oppimisympäristö
Kampuksen luokkatilat, Moodle ja Zoom.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan osallistuminen lähiopetukseen ja itsenäiseen työskentelyyn vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä.
Sisältö
Johdon laskentatoimen tehtävät, kustannukset, kannattavuuslaskenta, tuote-ja asiakaskannattavuus ja kustannusperusteinen hinnoittelu.
Budjetointijärjestelmät, osa- ja pääbudjetit, tarkkailulaskelmat; kassabudjetointi ja päivittäinen maksuvalmiuden suunnittelu, yleisimmät tunnusluvut, talouden suunnittelu.
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Taloushallinto, Työvälineosaaminen
Arviointimenetelmät
Tentit ja harjoitustyöt
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija tuntee keskeiset sisäisen laskentatoimen käsitteet ja osaa yksittäisiä kustannus- ja kannattavuuslaskentamenetelmiä.
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija tuntee keskeiset sisäisen laskentatoimen käsitteet, ymmärtää niiden käyttötarkoituksen ja hallitsee keskeiset asiat kustannus- ja kannattavuuslaskennassa ja hinnoittelussa.
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija tuntee sisäisen laskentatoimen käsitteet, ymmärtää niiden käyttötarkoituksen ja hallitsee kustannuslaskenta-, kannattavuuslaskenta- ja hinnoittelumenetelmätsekä osaa soveltaa niitä käytännön tilanteissa.