Palvelukokemusta tuottamassa (10 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CB09-3005
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
21.11.2022 - 08.01.2023
Ajoitus
09.01.2023 - 31.05.2023
Opintopistemäärä
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
- Ann-Mari Karvinen
- Lari-Pekka Ruotsi
- Ilkka Lehtola
- Jukka Moilanen
Opetusryhmät
- Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLPRHOTRA22SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 22S Lappeenranta
Pienryhmät
- Luennot 1
- Harjoitukset 1
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
-kuvata toimintokohtaisesti liiketoiminta- ja palvelukonseptin sekä sen keskeiset ominaispiirteet
-muodostaa kokonaiskuvan matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
-toimia matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan yrityksen henkilöstölle ominaisissa operatiivisissa työ- ja palvelutehtävissä myynnillisenä ja vastuullisena asiakaspalvelijana alan turvallisuus- ja laatustandardeja noudattaen
-kuvata matkailu-, majoitus- ja ravitsemisliiketoiminnan ydintoiminnot
-hahmottaa alan ajankohtaisia kysymyksiä ja kehityssuuntia sekä alan kansantaloudellisen merkityksen
- mallintaa matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaa / palveluja asiakkaan näkökulmasta
- arvioida omaa oppimistaan, vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Opetusmenetelminä käytetään tekemällä oppimista, luokkaopetusta, etäohjattuja projekti- ja oppimistehtäviä sekä aidossa ympäristössä tapahtuvaa havainnointia ja sen tulosten raportointia.
Ajoitus ja läsnäolo
Opetus lukujärjestyksen mukaan lähiopetuksena. Ruokatuotannon ja ravintolapalvelun opetuksessa, (Gastro Bar Saimaassa) läsnäolo vähintään 80%.
Matkailun ohjelmapalvelut ja tapahtumat osiossa luokkaopetus ja oppimistehtävät
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali Moodlessa. Lisäksi eKampus, Jamix ja opettajan opintojakson alussa ilmoittama materiaali.
Työelämäyhteistyö
Työskentely GastoBar Saimaassa ja mahdollisissa yhteistyöyrityksissä, tapahtumapaikoissa toteutettava havainnointi.
Oppimisympäristö
Kampus, Verkkokampus, Gastro Bar Saimaa sekä mahdolliset yhteistyöyritykset, tapahtumapaikoissa toteutettava havainnointi.
Sisältö
Operatiiviset työt- ja palvelutehtävät matkailu-, ja ravitsemisalan yrityksissä. Matkailu-, majoitus- ja ravitsemisliiketoiminnan ydintoiminnot ja prosessit sekä palvelukonseptit. Erilaisissa myynti- ja asiakaspalvelutilanteissa toimiminen alan turvallisuus- ja laatustandardeja noudattaen. Erilaisten ravintolatapahtumien suunnittelua ja toteutusta.
Tapahtumatarjonta osana vapaa-ajan sekä työhön liittyvää palvelutarjontaa – erilaiset tapahtumat ja niiden ominaispiirteet. Elämykset osana majoitus-, ravitsemis- ja matkailualan ohjelmapalvelujen sisältöä ja tarjontaa
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Palvelukokemusta luomassa.
Arviointiasteikko
1-5