Siirry suoraan sisältöön

Palvelukokemusta tuottamassa (10 op)

Toteutuksen tunnus: AL00CB09-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

21.11.2022 - 08.01.2023

Ajoitus

09.01.2023 - 31.05.2023

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus

Opettaja

  • Ann-Mari Karvinen
  • Lari-Pekka Ruotsi
  • Ilkka Lehtola
  • Jukka Moilanen

Opetusryhmät

  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LLPRHOTRA22S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 22S Lappeenranta

Pienryhmät

  • Luennot 1
  • Harjoitukset 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
-kuvata toimintokohtaisesti liiketoiminta- ja palvelukonseptin sekä sen keskeiset ominaispiirteet
-muodostaa kokonaiskuvan matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
-toimia matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan yrityksen henkilöstölle ominaisissa operatiivisissa työ- ja palvelutehtävissä myynnillisenä ja vastuullisena asiakaspalvelijana alan turvallisuus- ja laatustandardeja noudattaen
-kuvata matkailu-, majoitus- ja ravitsemisliiketoiminnan ydintoiminnot
-hahmottaa alan ajankohtaisia kysymyksiä ja kehityssuuntia sekä alan kansantaloudellisen merkityksen

- mallintaa matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaa / palveluja asiakkaan näkökulmasta
- arvioida omaa oppimistaan, vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opetusmenetelminä käytetään tekemällä oppimista, luokkaopetusta, etäohjattuja projekti- ja oppimistehtäviä sekä aidossa ympäristössä tapahtuvaa havainnointia ja sen tulosten raportointia.

Ajoitus ja läsnäolo

Opetus lukujärjestyksen mukaan lähiopetuksena. Ruokatuotannon ja ravintolapalvelun opetuksessa, (Gastro Bar Saimaassa) läsnäolo vähintään 80%.
Matkailun ohjelmapalvelut ja tapahtumat osiossa luokkaopetus ja oppimistehtävät

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali Moodlessa. Lisäksi eKampus, Jamix ja opettajan opintojakson alussa ilmoittama materiaali.

Työelämäyhteistyö

Työskentely GastoBar Saimaassa ja mahdollisissa yhteistyöyrityksissä, tapahtumapaikoissa toteutettava havainnointi.

Oppimisympäristö

Kampus, Verkkokampus, Gastro Bar Saimaa sekä mahdolliset yhteistyöyritykset, tapahtumapaikoissa toteutettava havainnointi.

Sisältö

Operatiiviset työt- ja palvelutehtävät matkailu-, ja ravitsemisalan yrityksissä. Matkailu-, majoitus- ja ravitsemisliiketoiminnan ydintoiminnot ja prosessit sekä palvelukonseptit. Erilaisissa myynti- ja asiakaspalvelutilanteissa toimiminen alan turvallisuus- ja laatustandardeja noudattaen. Erilaisten ravintolatapahtumien suunnittelua ja toteutusta.
Tapahtumatarjonta osana vapaa-ajan sekä työhön liittyvää palvelutarjontaa – erilaiset tapahtumat ja niiden ominaispiirteet. Elämykset osana majoitus-, ravitsemis- ja matkailualan ohjelmapalvelujen sisältöä ja tarjontaa

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Palvelukokemusta luomassa.

Arviointiasteikko

1-5