Siirry suoraan sisältöön

Olut- ja viinitietous (3 op)

Toteutuksen tunnus: AL00CC17-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.07.2022 - 04.09.2022

Ajoitus

01.10.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

3 op

Virtuaaliosuus

1 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

67 % Lähiopetus, 33 % Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

12 - 24

Koulutus

  • Täydentävä osaaminen ja vapaavalintaiset opinnot, AMK

Opettaja

  • Lari-Pekka Ruotsi

Opetusryhmät

  • Luennot 1 (Koko: 12. Avoin AMK: 0.)
  • Itsenäinen (Koko: 12. Avoin AMK: 0.)
  • Opintokäynti/ekskursio 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LLABTO22H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2022, Liiketoimintayksikkö
  • LLTIMATLI21S
    Matkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus 21S Lahti
  • LLTIMATLI20S
    Matkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus 20S Lahti
  • LLPRHOTRA21S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
  • LLPRHOTRA20S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta

Pienryhmät

  • Luennot 1
  • Itsenäinen
  • Opintokäynti/ekskursio 1

Osaamistavoitteet

Syvennetään viini- ja oluttietoutta siitä mitä opittiin opintojaksolla Anniskelulainsäädäntö ja juomatietous. Perehdytään liikeidean kannalta toimivan ja sopivan viini- ja olutvalikoiman rakentamiseen, hankintaan ja varastointiin. Perehdytään juomien hinnoittelukäytäntöihin ja juomalistan laadintaan. Opetellaan tunnistamaan oluen ja viinin ominaisuuksia aistinvaraisesti sekä sen perusteella kuvailemaan niitä asiakkaille. Opitaan tulkitsemaan viini- ja olutpullojen tuoteselosteita ja etikettejä.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Leunnot ja itsenäiset harjoirustehtävät
Kontaktiopetus, tutustumiskäynnit sekä kenttätyössä tehtävät opinnot

Ajoitus ja läsnäolo

1.10.2022 alkaen lukujärjestyksen mukaisesti

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opettjan erikseen jakama opiskelumateriaali

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Aidossa elinkeinossa näyttönä suoritettu teoreettisen ja ammattitaidollisen osaamisen esittäminen.

Työelämäyhteistyö

Harjoitustöitä integroidaan aina mahdollisuuksein mukaan työelämäympäristöön

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kurssi sitoo opiskelijan aikaa noin 10-16 tuntia opistopistettä kohden. Koko kurssin vaatima aikaikkuna on noin 40 työtuntia, joka on hyvin opiskelijasta ja aikaisemmasta kokemusmäärästä riippuvainen

Sisältö

Viinitrendit 2022
Sesonkiviinit
Uuden- ja vanhan viinituotannon keskeisimmät erot
Nature- ja orangeviiinit
Viini ja ruoan yhdistäminen
Viinitapahtuman organisointi - Beaujolais Nouveau juhla esimerkiksi

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Ruoja ja viini -kurssin suoriottaminen on eduksi, muttei pakollinen

Arviointimenetelmät

Itsearviointi
Vertaisarviointi
Näytön arviointi
Tehtävien arviointi (opettajan suorittama)

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Ei hyväksyttyvä tiimi- tai yksilötehtäviä

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osa hyödyntää viiniosaamistaan ruokaravintolan lisämyyntiä tuottavana lisäarvona.
Opiskelija ymmärtää trediviinien merkityksen listasuunnittelussa
Opiskelija osaa toimia itsenäisesti viinien sisäänostossa paikkakohtaisen perehdyttämisen jälkeen.