Olut- ja viinitietous (3 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CC17-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.07.2022 - 04.09.2022
Ajoitus
01.10.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
3 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
67 % Lähiopetus, 33 % Etäopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
12 - 24
Koulutus
- Täydentävä osaaminen, AMK
Opettaja
- Lari-Pekka Ruotsi
Opetusryhmät
- Luennot 1 (Koko: 12. Avoin AMK: 0.)
- Itsenäinen (Koko: 12. Avoin AMK: 0.)
- Opintokäynti/ekskursio 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLABTO22HTäydentävä osaaminen (AMK) 2022, Liiketoimintayksikkö
-
LLTIMATLI21SMatkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus 21S Lahti
-
LLTIMATLI20SMatkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus 20S Lahti
-
LLPRHOTRA21SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
-
LLPRHOTRA20SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
Pienryhmät
- Luennot 1
- Itsenäinen
- Opintokäynti/ekskursio 1
Osaamistavoitteet
Syvennetään viini- ja oluttietoutta siitä mitä opittiin opintojaksolla Anniskelulainsäädäntö ja juomatietous. Perehdytään liikeidean kannalta toimivan ja sopivan viini- ja olutvalikoiman rakentamiseen, hankintaan ja varastointiin. Perehdytään juomien hinnoittelukäytäntöihin ja juomalistan laadintaan. Opetellaan tunnistamaan oluen ja viinin ominaisuuksia aistinvaraisesti sekä sen perusteella kuvailemaan niitä asiakkaille. Opitaan tulkitsemaan viini- ja olutpullojen tuoteselosteita ja etikettejä.
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Leunnot ja itsenäiset harjoirustehtävät
Kontaktiopetus, tutustumiskäynnit sekä kenttätyössä tehtävät opinnot
Ajoitus ja läsnäolo
1.10.2022 alkaen lukujärjestyksen mukaisesti
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opettjan erikseen jakama opiskelumateriaali
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Aidossa elinkeinossa näyttönä suoritettu teoreettisen ja ammattitaidollisen osaamisen esittäminen.
Työelämäyhteistyö
Harjoitustöitä integroidaan aina mahdollisuuksein mukaan työelämäympäristöön
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kurssi sitoo opiskelijan aikaa noin 10-16 tuntia opistopistettä kohden. Koko kurssin vaatima aikaikkuna on noin 40 työtuntia, joka on hyvin opiskelijasta ja aikaisemmasta kokemusmäärästä riippuvainen
Sisältö
Viinitrendit 2022
Sesonkiviinit
Uuden- ja vanhan viinituotannon keskeisimmät erot
Nature- ja orangeviiinit
Viini ja ruoan yhdistäminen
Viinitapahtuman organisointi - Beaujolais Nouveau juhla esimerkiksi
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Ruoja ja viini -kurssin suoriottaminen on eduksi, muttei pakollinen
Arviointimenetelmät
Itsearviointi
Vertaisarviointi
Näytön arviointi
Tehtävien arviointi (opettajan suorittama)
Arviointiasteikko
1-5
Hylätty (0)
Ei hyväksyttyvä tiimi- tai yksilötehtäviä
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija osa hyödyntää viiniosaamistaan ruokaravintolan lisämyyntiä tuottavana lisäarvona.
Opiskelija ymmärtää trediviinien merkityksen listasuunnittelussa
Opiskelija osaa toimia itsenäisesti viinien sisäänostossa paikkakohtaisen perehdyttämisen jälkeen.