A Healthy and Responsible Organisation (5 cr)
Code: LI00BH97-3008
General information
Enrollment
22.11.2021 - 09.01.2022
Timing
12.01.2022 - 27.03.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
3 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
E-campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 100
Degree programmes
- Complementary competence, Bachelor's (in Finnish)
Teachers
- Sari Suominen
Scheduling groups
- Aloitusinfo (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Verkkoklinikka 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Verkkoklinikka 2 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
LLABTO22H
Small groups
- Aloitusinfo
- Verkkoklinikka 1
- Verkkoklinikka 2
Learning outcomes
The student is able to
- look at overall well-being as part of responsible business from the perspective of a company, work community and individuals
- apply the principles of ethical and responsible management in one’s own operations, the workplace and the organisation
- ask relevant questions and acquire answers relative to ethical and responsible operation and management.
Implementation and methods of teaching
Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa. Palautettavia tehtäviä on kolme: orientaatiotehtävä, oppimispäiväkirja ja PowerPoint-muotoinen harjoitustyö, joka tehdään 1-4 hengen ryhmissä. Opiskeluun sisältyy yrityskäynti/-käyntejä itse valittuun (tai ryhmän valitsemaan) kohdeorganisaatioon, jossa tehdään työhyvinvointikartoitus. Yrityskontaktit voi mahdollisuuksien mukaan hoitaa myös etätyövälinein. Kurssilla hyödynnetään Työelämäsafari-projektissa kehiteltyä menetelmää. Tervetuloa mukaan!
Timing and attendance
Opintojakso alkaa 12.1. ja päättyy 27.3.2022. Opintojakson suorittaminen on pitkälti aikaan ja paikkaan sitomatonta. Kurssitehtäville on silti aikatauluja, joita pitää noudattaa. Tarkemmat tiedot tulevat Moodleen.
Learning material and recommended literature
Moodlessa oleva materiaali ja opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali (case-yritys, Internet)
Working life cooperation
Case-yrityksenä toimii opiskelijan/opiskelijaryhmän itsensä valitsema organisaatio/työyhteisö. Kannattaa jo miettiä sopivaa organisaatiota!
Learning environment
Moodle, Internet, case-yritys, harjoitustyöryhmä, kurssin osallistujat, korkeakouluyhteisö
Contents
Eettisen ja vastuullisen johtamisen periaatteet
Työhyvinvointi osana vastuullista liiketoimintaa
Työhyvinvoinnin osa-alueet
Työhyvinvointia tukevat järjestelmät ja rakenteet organisaatiossa
Additional information for students: previous knowledge etc.
CampusOnline-opiskelijoille on varattu 40 paikkaa ja avoimen AMKin opiskelijoille 30 paikkaa.
Assessment criteria
Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Hyväksytty suoritus on vähintään tasoa 3 = hyvä. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.
Assessment scale
Approved/Failed
Failed (0)
Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.
Assessment criteria: assessment scale failed/approved
Opiskelija osaa
- käyttää työhyvinvointiin ja vastuullisuuteen liittyviä ammattikäsitteitä laaja-alaisesti ja viestiä ammattialansa asioista asiantuntijoiden ja ei-asiantuntijoiden kanssa.
- esittää innovatiivisia tai vaihtoehtoisia ratkaisuja ammatillisiin tilanteisiin vastuullisuuteen ja henkilöstön hyvinvointiin pyrkivässä yrityksessä
- toimia kohderyhmälähtöisesti ja tilanteen mukaisesti hyvinvoinnin kehittämiseen kohdistuvassa suunnittelutyössä