Palvelukokemusta tuottamassa (10 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CB09-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
19.11.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
11.01.2022 - 15.05.2022
Opintopistemäärä
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lahden kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 45
Koulutus
- Matkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Kirsi Kallioniemi
- Sami Heikkinen
- Lotta Toivonen
- Hanna-Mari Karhinen
Opetusryhmät
- Luennot 1 (Koko: 45. Avoin AMK: 0.)
- Seminaari 1 (Koko: 45. Avoin AMK: 0.)
- Verkkoluento 1 (Koko: 45. Avoin AMK: 0.)
- Kenttä 1 (Koko: 45. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLTIMATLI21SMatkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus 21S Lahti
Pienryhmät
- Luennot 1
- Seminaari 1
- Verkkoluento 1
- Kenttä 1
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
-kuvata toimintokohtaisesti liiketoiminta- ja palvelukonseptin sekä sen keskeiset ominaispiirteet
-muodostaa kokonaiskuvan matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
-toimia matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan yrityksen henkilöstölle ominaisissa operatiivisissa työ- ja palvelutehtävissä myynnillisenä ja vastuullisena asiakaspalvelijana alan turvallisuus- ja laatustandardeja noudattaen
-kuvata matkailu-, majoitus- ja ravitsemisliiketoiminnan ydintoiminnot
-hahmottaa alan ajankohtaisia kysymyksiä ja kehityssuuntia sekä alan kansantaloudellisen merkityksen
- mallintaa matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaa / palveluja asiakkaan näkökulmasta
- arvioida omaa oppimistaan, vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Opintojakson osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- kuvata toimintokohtaisesti liiketoiminta- ja palvelukonseptin sekä sen keskeiset ominaispiirteet
- muodostaa kokonaiskuvan matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
- toimia matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan yrityksen henkilöstölle ominaisissa operatiivisissa työ- ja palvelutehtävissä myynnillisenä ja vastuullisena asiakaspalvelijana alan turvallisuus- ja laatustandardeja noudattaen
- kuvata matkailu-, majoitus- ja ravitsemisliiketoiminnan ydintoiminnot
- hahmottaa alan ajankohtaisia kysymyksiä ja kehityssuuntia sekä alan kansantaloudellisen merkityksen
- mallintaa matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaa / palveluja asiakkaan näkökulmasta
- arvioida omaa oppimistaan, vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan
Opintojakso muodostuu kahdesta erilaisesta osasta; teoriaopetuksesta ( 5 op) ja työskentelystä tapahtuma-alalla, opintomatkasta ja messukäynnistä (5 op). Opintojaksolla on luentoja (lähiopetuksessa ja verkon kautta toteutettuna), asiantuntijavierailuja, itsenäistä opiskelua ja ryhmässä työstettäviä tehtäviä sekä työskentelyä tapahtuma-alalla. Opintojaksolla opiskelija pääsee suunnittelemaan ja näkemään palvelun tuottamista teoriassa ja käytännössä tapahtumassa.
Tänä vuonna opintojakson oppimisympäristönä on Salpausselän kisat, jossa opiskelijat työskentelevät noin 10 päivää.
Ajoitus ja läsnäolo
Opiskelija osallistuu aktiivisesti teoriaopetukseen ja tekee annetut tehtävät.
Lisäksi opiskelija työskentelee noin 80 tuntia tapahtumassa (Salpausselän kisat) helmikuussa 2022 sekä osallistuu opintomatkaan.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opintojaksolla opettajien osoittama materiaali.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei vaihtoehtoisia toteutustapoja.
Työelämäyhteistyö
Restonomiopintojen ensimmäiseen opiskeluvuoteen kuuluu yksi pakollinen käytännön yritysjakso, mikä tänä vuonna toteutetaan yhdessä Salpauselän kisojen kanssa. Ko. jaksolla pääset tutustumaan tapahtumaan ja sen järjestämiseen ja tekemään niissä alalle ominaisia työtehtäviä - oppimaan käytännössä. Tapahtumassa luot kontakteja ja verkostoidut eri toimijoiden kanssa.
Vuosittain vaihtuvassa oppimisympäristössä opiskelija valitsee yritysjaksolle joko majoitus-, ravintola-, matkailuyrityksen - tai tapahtumalan. Keväällä 2022 Salpausselän kisat toimii oppimisympäristönä.
Työtehtävien puitteissa tulet oppimaan käytännössä opintojaksoihin kuuluvia tehtäviä ja niihin liittyvää taidollista osaamista. Opit myös vastuun kantamista ja ryhmässä työskentelyä.
Yritysjakson kokonaiskuormittavuus on 5 op eli 135 tuntia opiskelijan työtä. Yritysjaksoon kuuluu työskeskentely Salpausselän kisoissa, omatoiminen käynti Helsingissä matkamessuilla 21. - 23.1.2022 ja 1-2 opintomatkaa. Yrityksen osoittamien töiden lisäksi olisi tärkeätä, että pääset havainnoimaan ja soveltamaan käytännössä opintojaksoilla oppimiasi asioita. Yritysjakson päätteeksi peilaat yrityksessä oppimaasi aiemmin oppimaasi ja reflektoit oman ammattitaitosi vahvistumista. Opintojakson päättyessä pidetään "päätöseminaari", jossa pohditaan alan yritysten toimintaa sekä millaista oppimista on kevään aikana tapahtunut.
Uusintamahdollisuudet
Ei vaihtoehtoisia suoritustapoja.
Oppimisympäristö
Oppimisympäristöinä ovat kampusympäristö, verkkoympäristö ja alan yritykset ja/tai tapahtumat.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson laajuus 10 op, 270 h.
Kuormittavuus teoria opetuksen osuus ja tehtävät, 5 op, 135 h. Luentojen osuus noin 80 h.
Design Sprint toteutetaan intensiivisesti ajalla 21.3. - 25.3.2022, klo 9-16 verkossa,(30 h).
Yritysjakson osuus 5 op, 135 h: työskentelyä alan yrityksessä/tapahtumassa 80 h ja tehtävät sekä käynti Matkamessuilla ja osallistuminen 1-2 opintomatkaan. Työskentely Salpausselän kisoissa ajoittuu välille 21.2. - 3.3. väliselle ajalle.
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Edeltävänä osaamisena hyväksytysti suoritettu Palvelukokemusta luomassa opintojakso.
Arviointimenetelmät
Arviointimenetelmät:
- opettajien arviointi
- itse- ja vertaisarviointi
Arvioinnin perusteet:
A) Tiedollinen ja tiedonhankintaosaaminen
B) Taidollinen osaaminen oman alan ongelmanratkaisuun liittyen
C) Vastuullisuus ja ryhmäosaaminen sekä sitoutuminen
Vaatimukset:
- Aktiivinen osallistuminen opetukseen
- Ryhmätyötehtävät ja harjoitukset tunneilla ja osin myös tuntien välillä
- Itsenäinen työskentely
- Itsearviointi
- Työskentely Salpauselän kisoissa
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
Arviointikehikkoon perustuen:
Opiskelija osaa etsiä omaa alaa koskevaa tietoa.
Opiskelija osaa soveltaa tietoa toimintaympäristöstä.
Opiskelija osaa tunnistaa oman alan tietoa rajatuista teemoista.
Opiskelija on tehnyt vaaditut tehtävät hyväksytysti.
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Arviointikehikkoon perustuen (tason 1 lisäksi):
Opiskelija osaa perustella oman alan toimintaympäristönmuutoksia tiedon avulla.
Opiskelija osaa perustella ja arvioida eri menetelmien ja käytäntöjen soveltuvuutta eri tilanteissa.
Opiskelija osaa tuottaa tietoa omaan alaan liittyen.
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Aviointikehikkoon perustuen (tasojen 1 ja 3 lisäksi):
Opiskelija osaa arvioida kriittisesti tietolähteiden soveltuvuutta eri tilanteissa .
Opiskelija osaa kriittisesti reflektoida menetelmien ja työkalujen toimivuutta eri tilanteissa.
Opiskelija osaa tuottaa, jäsentää ja kriittisesti arvioida tietoa oman alan toimintaympäristöstä.
Opiskelija osaa soveltaa menetelmiä ja tietoa toimintaympäristöstä itsenäisesti, kekseliäästi ja ammattimaisesti.