Hotellit ja trendit (5 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CB92-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
19.11.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
10.01.2022 - 30.05.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
3 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
- Täydentävä osaaminen, AMK
Opettaja
- Lari-Pekka Ruotsi
Opetusryhmät
- Luennot 1 (Koko: 40. Avoin AMK: 0.)
- Itsenäinen 1 (Koko: 40. Avoin AMK: 0.)
- Opintokäynti/ekskursio (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLABTO22HTäydentävä osaaminen (AMK) 2022, Liiketoimintayksikkö
-
LLPRHOTRA20SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
Pienryhmät
- Luennot 1
- Itsenäinen 1
- Opintokäynti/ekskursio
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa ja tuntee vallalla olevat megatrendit kuten:
- älykkäät kaupungit
- ilmastonmuutoksen
- hybriidikaupankäynnin
- yritystoiminnan empatian
- digitalisaation ja tekoälyn merkitykset
- datan analysointimahdolliuudet
- ja osaa soveltaen pohtia niiden merkitystä ja mahdollisuuksia hotelli- ja ravintola-alalle
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Digitalisaation vanavedessä poistuvat tiukat raja-aidat, joiden puitteissa hotellit ja niiden palvelutarjonta on aiemmin toimineet. Tulevaisuudessa majoiotusliikkeiden tulee suuntautua kaikessa tekemisessä ulospäin, pois oman yrityksen sisäänpäin kääntyneistä toiminnoista.
Trendikkaan majoitusliikkeen tulee kokeilla rohkeasti uusia asioita. Nyt vallalla onkin perinteisen hotellitoiminnan ja sen osa-alueiden pirstoutuminen ja rajojen murtuminen.
Kurssin aikana opiskelijat perehtyvät hotelli- ja majoitusalan trendeihin ja tekevät niihin nojautuen kehittämissuunnitelmia erityyppisille majoituselinkeinon yrityksille, jossa korostuvat etenkin seuraavat ydinseikat:
1. Hotelliketju tai yksittäinen hotelli ei voi mitenkään tarjoa kaikkea, mitä nykypäivän valveutunut kuluttaja haluaa ja tarvitsee.
2. Käytämme tekniikkaa ja digitaalisuutta mahdollistamaan asiakkaille lähialueen parhaat palvelut.
3. Panostamme vahvan brändin synnyttämiseen jonka asiakkaamme ymmärtää ja joka vastaa määritellyn kohderyhmäsimme arvoja ja odotuksia.
4. Oikeasti aidot ja kokonaisvaltaiset asiakaskokemukset voittavat pitkässä juoksussa varminten.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Ohjaajan erikseen jakama opiskelumateriaali.
Työelämäyhteistyö
Koko kurssin aikana meillä on tiivis ja luottamuksellinen työelämäyhteistyö
Oppimisympäristö
Pulpettikoulussa muutamia johdattelevia luentoja, timitehtäviä ja sosiaalista oppimista sekä tiimikohtainen kehittämishanke yhteistyössä aidon liike-elämäympäristön kanssa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kehittämis- ja yhteistyöprojektit työllistävät opiskelijoita kurssin aikana yhteensä n. 120 tuntia.
Sisältö
Majoituselinkeinon uusia trendejä:
1. Vastaanotosta aulatilan co-working tilaksi
2. Perinteinen huonepalvelu muuttuu. Huonepalvelusovelluksesta tulee keino vahvistaa majoitusyrityksen kokonaispalvelua, mahdllistamalla hotelliasiaiden ruokatilausket hotellin siovellutuksella lähialueen tarjoajien tuoteista.
3. Majoitustilojen kehittämistä inspiroiviksi ja fiksuiksi/älykkäiksi tiloiksi, joissa voi työskennellä ja tavata työn merkeissä
4. Perinteinen tapa toteuttaa hotellin ravintola on mennyttä aikaa, tilalle kaivataan muutosta; teeman mukaisia pop-up kokkeja, mahdollisuuta nauttia "hotelliaamiainen" myös lähistön yhteistyökahviloissa
5. Toimistot muuttavat hotelleihin – ja päinvastoin
6. Selkeä trendi on yhteistyö lähistön toimijoiden kanssa, mutta myös asiakkaiden tarve kokea jotain aidosti paikallista hotellin naapurustossa.
Arviointimenetelmät
Tehtävien keskiarvo
vertaisarviointi
Itsearviointi
Arviointiasteikko
1-5
Hylätty (0)
Ei palautettu kaikkia tehtäviä
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
Tuntee osan trendeistä, mutta ei osaa hyödyntää tietojaa käytäntöön
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Tuntee trendien merkitykset ja vaikutukset, osaa hyödyntää osaamistaan käytäntöön
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Tuntee trendien merkitykset ja vaikutukset, osaa hyödyntää osaamistaan kiitettävästi soveltaen käytäntöön