Valmistusmenetelmien perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: AT00BV33-3007
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
19.11.2021 - 14.01.2022
Ajoitus
10.01.2022 - 01.05.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Teknologia (LAB)
Toimipiste
Lahden kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Konetekniikan koulutus
Opettaja
- Kristian Rintala
Opetusryhmät
- Itsenäinen 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
TLTIKONE22KMKonetekniikan koulutus 22KM Lahti
Pienryhmät
- Itsenäinen 1
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- eri valmistusmenetelmien soveltuvuudet erilaisiin materiaaleihin
- perusteet tärkeimmistä kappaletavaratuotannon valmistusmenetelmistä
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Opetus toteutetaan etäopetuksena. Kurssi koostuu off-line opetuksesta, joten läsnäoloajan ja paikan voi opiskelija valita itse. Luennot ovat nauhoitteita ja kurssilla tehvät kertaustehtävät tulee tehdä.
Ajoitus ja läsnäolo
Kurssi on täysin etäopiskeluun sopiva.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Kurssikirja: Ihalainen, Aaltonen, Aromäki, Sihvonen. Valmistustekniikka. Useita painoksia,
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Sovittava erikseen opetajan kanssa,
Uusintamahdollisuudet
Tentit pidetään verkkopohjaisina kysymyksinä jotka koostuvat kurssin aihepiireitä. Tehvätä ovat tyypiltään monivalintatehvia.
Oppimisympäristö
Verkkoympäristö, moodle ja ZOOM
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kurssin laajuus on 5 op. Opiskelijalle kurssin suorittaminen vaatii työtä keskimäärin 133,5 tuntia.
Sisältö
• Metalliteollisuus ja metalliteollisuus yhteiskunnassa
• Konepajan tuotantojärjestelmät
• Polymeerit, elastomeerit ja komposiitit sekä niiden valmistusmenetelmät
• Jauhemetallurgiset valmistusmenetelmät
• Valutekniikka
• Muovaavat valmistusmenetelmät
• Mekaaniset liitokset
• Hitsaus- ja levytyötekniikka
• Lastuavat valmistusmenetelmät
• Hieno- ja erikoistyöstömenetelmät
• Pintakäsittely
• Ainetta lisäävät valmistusmenetelmät
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Ei edellytä aikaisempia opintoja.
Arviointimenetelmät
Arviointi tulee verkkotentin mukaan.
Arviointiasteikko
1-5
Hylätty (0)
Verkkotentin keskiarvo alle 33%
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
Verkkotentin keskiarvo alle 33-46,4 %
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Verkkotentin keskiarvo alle 59,8-73,2 %
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Verkkotentin keskiarvo alle 86,6-100 %