Tuottojohtaminen vieraanvaraisuusalalla (5 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CB95-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
19.11.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
01.03.2022 - 30.10.2022
Opintopistemäärä
5 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
- Lari-Pekka Ruotsi
Opetusryhmät
- Luennot 1 (Koko: 40. Avoin AMK: 0.)
- Itsenäinen 1 (Koko: 40. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
HOTRA19RHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, ravintolan liikkeenjohto, Lappeenranta
-
HOTRA19HHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, hotellin liikkeenjohto, Lappeenranta
-
LLPRHOTRA20SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
Pienryhmät
- Luennot 1
- Itsenäinen 1
Osaamistavoitteet
Opiskelija tuntee revenue managementin historian, sekä pääperiaatteet. Tietää revenue managementin käytössä olevat työkalut ja niiden vaikutukset sekä osaa soveltaa revenue managementtia eri sektoreille.
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Toteutus toteutetaan pääosin verkko-opintoina.
Lisäksi toteutuksessa on lähiopetusta ja itsenäistä havainnointia/työskentelyä aidossa työympäristössä.
Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea ja opintoihin
kuuluu mahdollisesti myös vierailevia luennoitsijoita, yritysvierailuja ja/tai yritysprojekteja.
Ajoitus ja läsnäolo
Kevätlukukausi 2022 ja syyslukukausi 2022
1.3.2022 - 28.10.2022
Kesän aikana opiskelijalla on mahdollisuus suorittää työ- harjoittelupaikassaan opintojaksoon kuuluvia havainnointi- ja harjoitustehtäviä.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT). Jos opiskelija on saavuttanut vaadittavan osaamisen esimerkiksi aikaisemmissa työtehtävissä, harrastuksissa tai jollain toisella opintojaksolla, hän voi osoittaa osaamisensa ja edetä opinnoissa ripeämmin.
Oppimisympäristö
Pääasiassa verkkoympäristössä tapahtuva kurssi, jossa on joitakin yritysprojeteja/-käyntejä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
5 opintopistettä työllistää opiskelijaa noin 120 työtuntia.
Sisältö
Tuottojohtamien hinnoittelustrategiana
Tuottojohtamisella hallitaan käytettävää kapasiteettiä
Kuinka tuottoja voidaan maksimoida eri asiakassegmenteissä
Kuinka määritellään ja hallitaan tuote-, palvelu- ja asiakaskannattavuutta
Arviointimenetelmät
Osaamisen osoittaminen näyttökokeella ja tehtävillä
Itsearviointi
Vertaisarviointi
Arviointiasteikko
1-5
Hylätty (0)
Osa tai kaikki tehtävät palauttamatta, kokeesta hylätty
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
Ymmärtää tuottojohtamisen periaatteet, mutta ei osaa tietojaan hyödyntää käytännössä
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Osaa käyttää tuottojohtamisen työkaluja ja menetelmiä omassa työssään
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Osaa käyttää ja soveltaa tuottojohtamisen työkaluja ja menetelmiä omassa työssään kiitettävällä tavalla niin hotelli- kuin ravintola ympäristössä.