Siirry suoraan sisältöön

Tuottojohtaminen vieraanvaraisuusalalla (5 op)

Toteutuksen tunnus: AL00CB95-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

19.11.2021 - 09.01.2022

Ajoitus

01.03.2022 - 30.10.2022

Opintopistemäärä

5 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus

Opettaja

  • Lari-Pekka Ruotsi

Opetusryhmät

  • Luennot 1 (Koko: 40. Avoin AMK: 0.)
  • Itsenäinen 1 (Koko: 40. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • HOTRA19R
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, ravintolan liikkeenjohto, Lappeenranta
  • HOTRA19H
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, hotellin liikkeenjohto, Lappeenranta
  • LLPRHOTRA20S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta

Pienryhmät

  • Luennot 1
  • Itsenäinen 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee revenue managementin historian, sekä pääperiaatteet. Tietää revenue managementin käytössä olevat työkalut ja niiden vaikutukset sekä osaa soveltaa revenue managementtia eri sektoreille.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Toteutus toteutetaan pääosin verkko-opintoina.
Lisäksi toteutuksessa on lähiopetusta ja itsenäistä havainnointia/työskentelyä aidossa työympäristössä.
Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea ja opintoihin
kuuluu mahdollisesti myös vierailevia luennoitsijoita, yritysvierailuja ja/tai yritysprojekteja.

Ajoitus ja läsnäolo

Kevätlukukausi 2022 ja syyslukukausi 2022
1.3.2022 - 28.10.2022
Kesän aikana opiskelijalla on mahdollisuus suorittää työ- harjoittelupaikassaan opintojaksoon kuuluvia havainnointi- ja harjoitustehtäviä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT). Jos opiskelija on saavuttanut vaadittavan osaamisen esimerkiksi aikaisemmissa työtehtävissä, harrastuksissa tai jollain toisella opintojaksolla, hän voi osoittaa osaamisensa ja edetä opinnoissa ripeämmin.

Oppimisympäristö

Pääasiassa verkkoympäristössä tapahtuva kurssi, jossa on joitakin yritysprojeteja/-käyntejä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 opintopistettä työllistää opiskelijaa noin 120 työtuntia.

Sisältö

Tuottojohtamien hinnoittelustrategiana
Tuottojohtamisella hallitaan käytettävää kapasiteettiä
Kuinka tuottoja voidaan maksimoida eri asiakassegmenteissä
Kuinka määritellään ja hallitaan tuote-, palvelu- ja asiakaskannattavuutta

Arviointimenetelmät

Osaamisen osoittaminen näyttökokeella ja tehtävillä
Itsearviointi
Vertaisarviointi

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Osa tai kaikki tehtävät palauttamatta, kokeesta hylätty

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Ymmärtää tuottojohtamisen periaatteet, mutta ei osaa tietojaan hyödyntää käytännössä

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Osaa käyttää tuottojohtamisen työkaluja ja menetelmiä omassa työssään

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Osaa käyttää ja soveltaa tuottojohtamisen työkaluja ja menetelmiä omassa työssään kiitettävällä tavalla niin hotelli- kuin ravintola ympäristössä.