Annukka Näkkälä
Annukka Näkkälä
Oppimateriaalina on opettajan antama materiaali, joka jaetaan pääsääntöisesti Moodle-oppimisympäristössä. Opiskelijalla tulee olla käytössään tietokone, jossa on sekä kamera että mikki verkkotapaamisia varten. Lisäksi opiskelija tarvitsee jonkinlaisen videointilaitteen (puhelimen kamera on riittävä). Opiskelijalla täytyy olla käytössään myös jonkinlainen tekstinkäsittelyohjelma (O365:n Word käy hyvin). Viestinnässä käytetään pääsääntöisesti Moodlea sekä sähköpostia, joten niiden aktiivinen seuraaminen opintojakson aikana on välttämätöntä.
Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina. Opintojakson sisällöt opiskellaan ryhmä- ja paritöinä sekä itsenäisenä työskentelynä. Opiskelussa korostuvat itsenäinen tiedonhankinta, dialogisuus sekä tiimioppiminen.
Osaaminen arvioidaan erilaisilla suullisilla ja kirjallisilla tehtävillä. Osa arvioitavista tehtävistä on ryhmä- tai paritehtäviä.
Suomi
31.10.2022 - 18.12.2022
01.07.2022 - 04.09.2022
Ilmoittautuminen Pepissä https://peppi.lab.fi
0 - 35
Hyvinvointi (LAB)
Annukka Näkkälä
Kurssin taitotaso on C1 - C2 (eurooppalainen viitekehys). Opintojakso kuuluu pakollisiin viestintäopintoihin, ja se on tarkoitettu niille opiskelijoille, joiden äidinkieli tai koulusivistyskieli on suomi.
Sairaanhoitajakoulutus, Terveydenhoitajakoulutus, Ensihoitajakoulutus
Verkkokampus, Lappeenranta
4 op
1-5
Opintojaksolla on useita numeerisesti arvioitavia tehtäviä. Arvioitavien tehtävien suoritusaikataulusta sovitaan opintojakson alussa. Opintojakson aikataulusta poikkeamisesta sekä hylättyjen suoritusten uusimisesta sovitaan opiskelijan kanssa yksilöllisesti erikseen.
Aktiivinen läsnäolo on välttämätöntä.
Oppimisympäristöinä ovat Zoom ja Moodle.
Verkkotapaamisiin sekä itsenäiseen työskentelyyn on arvioitu kuluvan noin 108 tuntia. Osa tehtävistä tulee tehdä verkkotapaamisten välillä (ns. kotitehtävät ja orientoivat tehtävät), ja muut tehtävät opiskelija voi aikatauluttaa haluamallaan tavalla, kunhan palauttaa kaikki suorituksensa opintojakson päättymispäivään mennessä.
Opinnoissa ja työelämässä tarvittavien oman alan teksti- ja viestintätaitojen harjoittelua. Keskeisiä sisältöjä ovat mm. esiintymistaidot, ryhmäviestintätaidot, palautteen antaminen, vastaanottaminen ja hyödyntäminen, opiskelussa ja ammatissa kirjoittaminen keskeisine tekstilajeineen, kielen- ja tekstinhuollon perusasiat sekä asiatyyli. Opintojaksolla käsitellään mm. vaikuttavaa viestintää, asiantuntijan tekstitaitoja sekä työelämäviestintää.
Suoritus on 0 eli hylätty, jos - riittävää näyttöä osaamisesta ei ole annettu. - kielenkäyttö ei vastaa asiatyylisen esityksen vaatimuksia. - ammatilliset tekstit eivät vastaa alan vaatimuksia (sisältö, rakenne, kieliasu). - ryhmätyö- ja neuvottelutaidot ovat puutteellisia. - viestinnän tulkintataidot ovat heikot.
Opiskelija osaa - tuottaa ammattialansa tekstiä ja käyttää luotettavia tietolähteitä. - käyttää lähteitä pääosin amk-ohjeen mukaisesti. - kirjoittaa kieliasultaan, rakenteeltaan ja tyyliltään välttävää tekstiä. - osallistua ryhmäviestintätilanteisiin yhteistyötaitoisesti. - pitää suullisen esityksen.
Opiskelija osaa - tuottaa lähteisiin pohjautuvaa asiatyylistä tekstiä, jossa soveltaa lähdekritiikkiä. - käyttää lähteitä amk-ohjeen mukaisesti. - kirjoittaa kieliasultaan, rakenteeltaan ja tyyliltään melko hyvää tekstiä. - osallistua aktiivisesti ryhmäviestintätilanteisiin ja toimia niissä ryhmän toimintaa edistävällä tavalla. - pitää sujuvan ja havainnollisen suullisen esityksen.
Opiskelija osaa - tuottaa asiatyylistä tekstiä, joka täyttää lähdekriittisen tieteellisen tekstin kriteerit ja jossa lähteitä on käytetty monipuolisesti ja sujuvasti. - kirjoittaa kieliasultaan, rakenteeltaan ja tyyliltään pääosin moitteetonta tekstiä. - osallistua aktiivisesti ja ryhmän toimintaa edistävällä tavalla ryhmäviestintätilanteisiin sekä positiivisin keinoin kannustaa ryhmänsä jäseniä yltämään parhaaseensa. - pitää laadukkaan, havainnollisen ja vakuuttavan suullisen esitelmän.