Sirpa Silaste
Sirpa Silaste
Castrén, M., Ekman, S., Ruuska, R. & Silfvast, T. (toim.) 2015. Suuronnettomussopas. Saatavana LUT-kirjaston kautta sähköisenä versiona Terveysportista. Helovuo, A., Kinnunen, M., Peltomaa, K.; Pennanen, P. 2011/ uudempi painos. Potilasturvallisuus. Fioca Oy. Naarajärvi, S. & Telkki, T. 2019. Perustason ensihoito. SanomaPro Oy. Terveydenhuoltolaki 1326/2010. Laki terveydenhuoltolain muuttamisesta 1214/2019. Sosiaali- ja terveysministeriön asetus ensihoitopalvelusta 585/2017. Laki potilaan asemasta ja oikeuksista 785/1992.
Luennot, taitopajat ja harjoitukset. Opintojaksolla tutustutaan yhteistyöviranomaisten, eli pelastuslaitoksen, poliisin, sosiaalihuollon, KELAn ja rajavartioston toimintaan verkkomateriaalin, ennakkotehtävän, sekä luentojen ja harjoitusten avulla.
Ennakkotehtävät hyväksytty/täydennettävä/hylätty. Exam-tentin hyväksytty suoritus.
Suomi
06.02.2023 - 26.03.2023
21.11.2022 - 08.01.2023
Ilmoittautuminen Pepissä https://peppi.lab.fi
0 - 35
Hyvinvointi (LAB)
Sirpa Silaste, Anni Koponen, Krista Katela, Elina Kosonen
Ensihoitajakoulutus
1-5
EXAM-tentti
Lähipäivät: 100% läsnäolopakko. Ryhmätöihin osallistuminen pakollinen. Yksilötehtävät pakollisia. Exam-tenttisuoritus pakollinen.
Opiskelija tuntee ensihoitoa koskevan lainsäädännön ja ensihoitopalvelun toiminnan. Opiskelija tuntee viranomaisyhteistyön perusteet ja osaa toimia yhteistyössä hätäkeskuksen, poliisin, pelastus- ja sosiaalitoimen kanssa. Opiskelija osaa toimia ensihoitotehtävällä, tuntien hälytyskoodiston mukaiset kiireellisyysluokat, tehtäväkoodit ja varausasteet. Opiskelija osaa kirjata, pyytää hoito-ohjeen, raportoida, sekä viestiä Virvellä. Opiskelija osaa toimia ja kommunikoida CRM:n periaatteiden mukaisesti ja turvallisesti ensihoitotehtävällä, tuntien ensihoitotyön riskit, sekä potilasturvallisuutta uhkaavat seikat. Opiskelija tuttustuu yleisimpiin ensihoidossa käytettäviin välineisiin ja hoitolaitteisiin (esim. hoitolaukut, defibrillaattorit, Virve-puhelimet ,paarit ja potilaan tukemisvälineet). Opiskelija osaa käyttää ergonomisesti ja tarkoituksenmukaisesti tukemis- ja kuljetusvälineitä. Opiskelija tuntee hälytysajoneuvoa koskevan lainsäädännön ja tutustuu hälytysajoneuvolla ajamiseen teoriassa.
Opiskelijalla ei ole riittäviä tiedollisia perusvalmiuksia ensihoitoa koskevasta lainsäädännöstä ja ensihoitopalvelun toiminnasta. Opiskelija ei pysty luettelemaan tavallisimpien tehtävätyyppien sisältöä eikä toimintamalleja kuljettamattajättämistilanteisiin. Opiskelija ei osaa toimia turvallisesti ensihoitotehtävällä, eikä osaa käyttää tukemis- ja kuljetusvälineitä.
Opiskelijalla on tiedolliset perusvalmiudet ensihoitoa koskevasta lainsäädännöstä ja ensihoitopalvelun toiminnasta.Opiskelija pystyy luettelemaan tavallisimpien tehtävätyyppien sisällön ja toimintamallit kuljettamattajättämistilanteisiin. Opiskelija osaa toimia ohjattuna turvallisesti ensihoitotehtävällä ja käyttää ohjatusti tukemis- ja kuljetusvälineitä.
Opiskelijalla on hyvät tiedolliset perusvalmiudet ensihoitoa koskevasta lainsäädännöstä ja ensihoitopalvelun toiminnasta. Opiskelija pystyy luettelemaan eri tehtävätyyppien sisällön ja toimintamallit kuljettamattajättämistilanteisiin. Opiskelija osaa toimia turvallisesti ensihoitotehtävällä ja käyttää valitsemiaan tukemis- ja kuljetusvälineitä.
Opiskelijalla on kattavat tiedolliset perusvalmiudet ensihoitoa koskevasta lainsäädännöstä ja ensihoitopalvelun toiminnasta. Opiskelija osaa selittää perustellen ja analysoida eri tehtävätyyppien sisällön ja toimintamallit kuljettamattajättämistilanteisiin. Opiskelija osaa toimia turvallisesti ensihoitotehtävällä ja ohjata tukemis- ja kuljetusvälineiden käyttöä.